Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] Mağduriyet Giderildi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar, sorun çözülmüştür. Herkese teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egecano -- 28 Ağustos 2021; 19:31:58 >



  • Böyle firmalara ağır cezalar verilmeli geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik memleketim teknoloji işportacısı. Teknoloji marketi vb demek isterdim ama değil.


    Umarım kısa sürede sorununuz çözülür.
  • Geçmiş olsun, böyle durumlar çok can sıkıcı olabiliyor. Normal şartlarda kanun açık açık belirtmiş 14 gün içerisinde bahane belirtmeden iade edebilirsiniz diye ama işte gelin görün ki durum ortada...
  • En kısa zamanda çözülmesi dileğiyle...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmis olsun, cozulmesi icin elimizden geleni yapacagiz.
  • Hepsiburada da aynısını yaptı bana. Thhye verdim. Ticaret bakanlığınada şikayet ettim cezai yaptırım uygulasınlar diye. Bir daha hb den ve samsungdan çöp almam iyi ders oldu bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun Herşey ürün satana kadar sonrası Sonrası yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaşlar THH süreci devam ediyorum. Firma yasaya aykırı eylem işlediği için değerli DH üyeleriden bu firmayı Ticaret Bakanlığıan şikayet etmenizi ve bu firmadan alışveriş yapmamanızı öneriyorum.Alalı 18 gün oldu Hala fatura tarafıma iletilmedi.
  • Not: 17/11/2020 tarihinde THH kararım çıkmıştır, thh beni haklı bularak ücretin tarafıma iade edilmesini karar vermişken firma hukuk danışmanlarından birisi bugün beni arayarak kararın uygun olmadığını kendilerinin haklı olduğu konular olduğu varsayarak dava sürecini başlatacaklarını ve beni biraz korkutma diliyle bu sürece devam ettirip ettirmek isteyip istemediğimi belirttiler. Bende hakkınız var bana dava açabilirsiniz dedim. Böylece konu mahkemeye taşınmış olacak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: egecano

    Not: 17/11/2020 tarihinde THH kararım çıkmıştır, thh beni haklı bularak ücretin tarafıma iade edilmesini karar vermişken firma hukuk danışmanlarından birisi bugün beni arayarak kararın uygun olmadığını kendilerinin haklı olduğu konular olduğu varsayarak dava sürecini başlatacaklarını ve beni biraz korkutma diliyle bu sürece devam ettirip ettirmek isteyip istemediğimi belirttiler. Bende hakkınız var bana dava açabilirsiniz dedim. Böylece konu mahkemeye taşınmış olacak.

    Onların mahkemeye vermesi sizi bağlamıyor. O sonraki süreçtir. Siz şimdiki süreçi uygulatmanız gerekiyor. uygulatmazsanız bu onlara yarar söyleyeyim.

  • Güncelleme : 19/01/2021 tarihinde tarafıma Asliye Hukuk Mahkemesinden 31/03/2021 tarihinde Tüketici Hakem Kurulu Kararına İtiraz başlığı altında bana tebligat ulaşmıştır. Anlaşılan firma kararı tanımadıklarını ve yasal yolla bunu iptal ettirmek istiyorlar. Bakalım ne olacak.

  • Öncelikle geçmiş olsun hocam. Konununuzu yeni gördüm. İlk açtığınızda belirttiğiniz faturası çıkmadı konusu firma 7 gün içerisinde fatura kesebilir. Dolayısıyla bu faturayı bu yasal sürede kesip gönderdiyse o konuda bir problem oluşturmaz.

    2. Konu ise cayma hakkını kullanacağınız durumlarda en önemli nokta ürünün tekrar satılabilirlik özelliğidir. Siz ürünü açmış hatta kurmuş 1 gün kullanmışsınız. Yani mesela size başkasının açıp 1-2 gün kullandığı bir ürünü gönderselerdi kabul eder miydiniz? Kuvvetle muhtemel bu davayı kaybedersiniz. Umarım umduğunuz gibi sonuçlanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egecano

    Güncelleme : 19/01/2021 tarihinde tarafıma Asliye Hukuk Mahkemesinden 31/03/2021 tarihinde Tüketici Hakem Kurulu Kararına İtiraz başlığı altında bana tebligat ulaşmıştır. Anlaşılan firma kararı tanımadıklarını ve yasal yolla bunu iptal ettirmek istiyorlar. Bakalım ne olacak.

    Sanırım şimdiki süreç Haciz memuruyla olacak. Size tebligat gelmesi hiç bir şeyi değiştirmiyor. O ayrı bir konudur.. Teknolojipazar.com satıcısı gördüğüm vakit koşarak uzaklaşacağım demek ki, Diğer forum sakinleri de bu konuyu ciddiye alsın. Yaşanılan olaylar göz önünde. Mağduriyet yaşamamak için dikkatli olmak lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KURSAD. -- 22 Şubat 2021; 16:58:50 >
  • Alenen firma haksız. Internet satışta, çay a hakkı olmayan malzemeler bellidir. Bu onlardan biri değil. Firmayı sosyal platformlardan yaptığı yanlışı tüm potansiyel müşterilere bilgi vermek gerekir. Yeni mağdur oluşumu engellenmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • firari3004 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam yorumlarınız için. Firmanın 7 gün içinde kesmesi gerektiğini bildiğim için 1 hafta bekledim gelir diye ( biliyorsunuz ki faturalarda iade nüshası olur onu doldurmak için önceden talep etmiştim fakat gelmeyince cayma hakkını kullanacağıma dair dilekçeyle beraber firmaya ilettim. Ne hikmetse fatura ,2. ile 3. hafta arasına düzenlemişler sanki o gün almşım gibi.

    2.Konuya verdiğiniz cevapta ise ürünün tekrar satılabilirliği konusunda Tüketici kanunu bu konuda firmalara çeşitli haklar vermektedir. Zaten ürün tekrar kullanılabilirliği için firma, Markanın yetkili servisinde buna yönelik raporu alarak ürünün sağlam olduğunu veya arızası varsa sıfırıyla değiştirip tekrar satışa sunabileceği ve bunu satarken teşhir ürün kapsamında sattıklarını biliyoruz ( Bkn: Mediamarkt, Amazon, Monster veya diğer limited şirketler). Başkasının açıp kullanılan ürünler için firmalar ürünü satarken bunu beyan ediyor (Outlet ürünlerin çoğu öyledir) yani hiçbir firma bu kapsamdaki ürünü sıfır diye satamıyor, satsa yasayı çiğnemiş olur. Zaten devletimiz iki tarafı korumaya yönelik kanunlar çıkardığı için firmaların adına zarar ettiklerini düşünmüyorum.





  • MertMeteAlp kullanıcısına yanıt

    Firma burada ürünün bedeli üzerinden sorun çıkarıyor. Ucuz bir ürün olsaydı iade alırdık ama bu pahalı bir ürün biz bunu kabul edemeyiz satamayız diyor. O benim sorunum değil açıkçası alırken bakın uyuşmazlık değeri milyon lira olsa bile cayma hakkı yine var. Kanunda bunların ne olup olmadığı açıkça beyan ediyor dediğiniz gibi. İnşallah uyuşmazlık çözülür bir an önce.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.