Şimdi Ara

Koronavirüs ve meslek sınavları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bildiğiniz gibi kaymakamlık, icra müdürlüğü hakimlik gibi katılımın yoğun olduğu çoğu sınav Ankara'da yapılıyor. Bu zamana kadar Ankara'da olması çok garipti. Tüm Türkiye'de KPSS, üniversiteye giriş sınavları gibi sınavlar yapılabiliyor milyonlarca kişiye. Fakat böyle meslek sınavları için sadece Ankara'da sınav oluyor ve gereksiz yere insanlar maddi-manevi zorluk yaşıyor. Şuan Ankara'da covid-19 yayılması en üst seviyeye ulaştı. Bu sınavların da orada yapılması halk sağlığı ve katılımcılar için büyük tehlike. Sadece Ankara'da olması yerine 10-15 tane büyükşehirde de yapılması büyük fayda sağlayacak.

    Cimer'e bu durumla alakalı istek metni gönderirsek sınav yapılan il sayısı arttırılabilir diye düşünüyorum.

    Örnek metin:

    21-22 Kasım tarihlerinde yapılacak olan İcra Müdür Yardımcılığı ve Adli-İdari Hakimlik ve Savcılık yazılı sınavları sadece Ankara'da yapılmaktadır. Bu sınavlara girmek için adaylar şehirler arası yolculuk yapmak mecburiyetinde kalacaklardır bu da covid-19 yayılması riskini beraberinde getirmektedir. Bilindiği üzere ülkemiz Covid-19 pandemisinin etkisi altındadır. Sağlık Bakanlığı verilerine göre Ankara ilimizde pandemi yoğun bir şekilde etkisini göstermektedir. Bu yüzden bu sınavların Ankara dışındaki Van, Diyarbakır, İzmir İstanbul, Antalya, Konya gibi büyükşehirlerde de yapılması katılımcıların sağlığı ve olası bulaşı risklerinin azaltılması için yararlı olacaktır.







  • Devletin kendi vatandaşına güvenmemesinin en açık göstergesi olan sınavlar topluluğudur. Haklılık payı da vardır. Sabahtan akşama kadar günde 20 bin adet mesaj da gönderilse bir şey değişmez. Ayrıca sınava katılacak olan adayların, olası bir mülakata hak kazanma durumunu da riske edeceklerini düşünmüyorum.

    Sınav tek merkezde olacakmış gibi çalışın aksi bir durum olursa günün şartlarına göre değerlendirme yaparsınız.
  • sağlık bakanlıgı da unvan değişikliği sınavı yapacak başvuru sayısı muazzam

    şu dönemde ne gerek vardı ?

    bekleyemediler 1 sene daha

    bu virüs bitmez arkadaş
  • Bu haftasonu 3 oturum KPSS-A Grubu sınavlarına gireceğim. Malesef bu sınavlar her ilde yapılmıyor. Ben yaşadığım ilde girmeme rağmen bazı arkadaşlar 3 gün otelde konaklamak zorunda kalıyor. Bulunduğum il vaka sayıları en yüksek olan illerden biri. Geçtiğimiz haftasonu da KPSS Lisans GKGY sınavına girdim. Maske dağıtıyorlar herkes elleriyle dokunup alıyor. 20 kişiyi ufacık sınıfa tıkmışlar arkamda oturan adamın nefesini ensemde hissediyordum. Bu iş artık şans, kısmete döndü artık. Herkes kaderine razı oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoseCity -- 8 Eylül 2020; 18:32:36 >
  • Bu tip sınavlar ülke geneline hitap etmiyor. Dolayısıyla her şehirde yapılmasını beklemek anlamsız. En fazla 3-4 merkezi şehirde yapılabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.