Şimdi Ara

Superonline fiber için nodem/router/ap önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
2.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Superonline fiber kullanıcısıyım. Tarifem 100 Mbit/sn. Superonline'ın dayattığı Huawei HG255S marka model router var. Bu router Wi-Fi kalitesi olarak gerçekten çok kötü. Biraz fazla cihaz bağladığımda da iyice zıvanadan çıkıyor. Superonline aradım, en iyi modelleri bu router ve bana kullanıcı adı ve şifremi vermiyorlar. Ve teknik olarak bir sorun gözükmüyor diyorlar. Bu sebeple başka router/modem alamıyorum.

    Cihazın Ethernet'ine 1 adet TP-Link PowerLine adaptör (Bu adaptörden 2 adet PowerLine alıcıya gidiyor. O alıcılara da toplam 3 Ethernet, duruma göre bazen 3, bazen 5 Wi-Fi ile bağlantı.), 1 adet televizyon, 1 adet PS4, 1 adet bilgisayar bağlı. Wi-Fi olarak ise minimum 4, maksimum 8 bağlantı oluyor. Bağlantı hem mobil hem masaüstü bilgisayarda hiç gitmiyor/kopmuyor fakat sık sık 20 saniye kadar tepkisiz kalıyor. Gitmek istediğim site hiçbir şekilde tepki vermiyor. Yükleme çubuğu dönüyor, dönüyor 20 saniye falan sonra giriyor siteye. Bu sorun bazen günde 10, bazen 20 kere oluyor. Dediğim gibi bu tepkisizlik varken mobilde Wi-Fi simgesi, yahut bilgisayarda ethernet simgesi bağlı gözüküyor. Bir uyarı ya da hata vermiyor.

    Benim düşüncem HG255S cihaz bu kadar trafiğe yetemiyor. Öncelikli sorum bu cihaz yerine şifreyi bilmesem de alınacak yeni bir cihazı kullanma ihtimalim nedir? Eğer böyle bir ihtimal yok ise ben Superonline'ın verdiği HG255S'in Wi-Fi yayınını kapatsam ve sadece eve internet getiren bir cihaz olarak kullansam, Ethernet çıkışlarından birini kaliteli bir routera bağlasam ve evdeki tüm ağ altyapıma interneti bu routerdan dağıtsam sorunum sizce çözülür mü? Çözülürse önerilen cihaz nedir? İyi bir sonuç alayım da fiyat önemli değil. Teşekkürler, saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 7 Eylül 2020; 18:41:4 >







  • Merhaba
    Superonline size şifreyi vermez ama siz kendiniz biraz zahmetle şifreyi bulabilirsiniz. Daha sonra kendi satın aldığınız router cihazınızı kullanarak, superonline cihazını da rafa kaldırarak tüm bu anlattığınız sorunlara veda edebilirsiniz. Gayet mümkün. Size peşinen de router olarak xiaomi mi router 4a gigabit versiyon tavsiye ederim. Şuanda fiyat/performans olarak rakibi yok.

    Superonline fiber şifre öğrenme gibi bir arama yapınca en basitinden bu rehber bulunuyor. Kolay gelsin.

    https://www.technopat.net/sosyal/konu/rehber-superonline-hg255s-wan-fiber-sifresi-oegrenme.835448/




  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Superonline bu şifreyi periyodik olarak değiştirir ise? Ya da teknik hizmet almam gerektiğinde nasıl olacak hocam?
  • Merhaba o şifre öyle sürekli değişen bir şifre değil. Aboneliği kapatmadığınız ya da özellikle değiştirmek için başvurmadığınız sürece değişmez. Sorun yok.

    Teknik destek için sorrun olmaz diye düşünüyorum. Hatta yeni cihazda mac klonlama özelliğini de açabilirsiniz. O zaman hiç haberleri olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0ldskool

    Merhaba o şifre öyle sürekli değişen bir şifre değil. Aboneliği kapatmadığınız ya da özellikle değiştirmek için başvurmadığınız sürece değişmez. Sorun yok.

    Teknik destek için sorrun olmaz diye düşünüyorum. Hatta yeni cihazda mac klonlama özelliğini de açabilirsiniz. O zaman hiç haberleri olmaz.
    Hocam şifreyi elde ettim. Şimdi bu işi yapacak bir router mümkünse tp-link ürünü(eğer iyilerse, çünkü powerline adaptörler hep tp link. memnunum sevdiğim bir marka) değilse xiaomi gibi fiyat performansdan ziyade daha kaliteli bir ürün daha uzunömürlü bir ürün önerisi alabilir miyim?


    Ve ürünü satın aldığımda kurulumda sadece hesap ve şifre yi girmem yedetecek mi ilk kurulumda? Bunun özel ayarı vb yok mu? Kolay olacak mı?




  • Merhaba tebrikler. İşin çoğu gütmiş azı kalmış
    Şöyle bir liste yapalım o halde. Sırayla tercih edebilirsiniz. Bütçe izin veriyorsa tereddütsüz archer c7’yi tavsiye ederim. Eğer bütçe yoksa xiaomi’yi.
    En son seçenek c60 ve c50’yi öneririm. C60 ve c50 xiaomi’den hem daha pahalı hem de daha zayıf donanımlı. Bu ikisi net olarak diğer ikisinden bir alt segmentte. Portları gigabit değil, yarı yarıya 8MB flash 64MB ram var gibi gibi... (C7 ve 4A ise 16MB/128MB) Markası için değmez.
    Ama güzel yanı bu 4 model de openwrt firmware destekliyor. Öneri yaparken bunu da değerlendirerek önerdim.


    1) Tp-link Archer c7 - 600 lira civarı
    https://www.amazon.com.tr/Tp-Link-Archer-C7-Kablosuz-Gigabit/dp/B00CEB53MS/

    2) Xiaomi mi router 4a giga - 200 lira civarı
    https://www.n11.com/urun/xiaomi-mi-giga-version-mi-4a-ac1200-1200-mbps-5-ghz-cift-band-router-1051457?magaza=torima

    3) Tp-link c60 - 300 lira civarı
    https://www.amazon.com.tr/TP-Link-Archer-C60-Archer-C60-Wireless/dp/B01LX8Z8TP/

    4) Tp-link c50 - 250 civarı
    https://www.amazon.com.tr/TP-Link-ARCHER-C50-Archer-C50-Wireless/dp/B071RSD473/




  • Router aldınız mı?
  • aXaray68 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam satın almadım. Şifreyi elde ettim ama internete kesin baplanacağıma emin olamadığım için ben bağlandım diyen birini bekliyorum.

    TP-Link Archer C7 ve Asus DSL-AC56U dan birini alıcam eğer ikna olursam
  • aXaray68 kullanıcısına yanıt
    Hocam Asus DSL-AC55U satın aldım. Fiber şifren varsa bu modemde gayet başarılı bir kurulum ve kullanım sağlanıyor. Fakat Tv+ kutunuz varsa o çalışmıyor. Birkaç ayarı var fakat turkcell engellemiş o yöntemleri.

    Şu an sırf tv+ çalışsın diye router modunda kullanıyorum. Superonline modemi wifi leri kapalı sadece tek ethernet bağlı asusa gidiyor. Huawei modemi eve internet getirmek için kullanıyorum yani. Router modunda bile sorunlarımı çözdü tamamen.

    Ama keşke tv+ sorun yaşatmasaydıda modem olarak kullansaydım.
  • Arkadaşlar selam. Aynı problem ve modem bende de var. Şu ürünü alsam sorun çözülür mü gerekirse 3lüsünü alacağım. Teşekkür ederim şimdiden.

    Superonline fiber için nodem/router/ap önerisi
  • aXaray68 kullanıcısına yanıt
    Buradaki tüm sayfalardaki hiçbir yöntem işimi görmedi hocam. Sağolun.
  • Merhaba, bende de Vodafone 100mbit(Superonline altyapısı ile) var ve maalesef benim de modem Huawei HG255S. Vodafonedan ümidi kestiğim için kendim modem almak istiyorum ve aslında forumdan bakıp Xiaomi 4a Giga router aldım ve kullanıcı adı şifre ile hatta direkt bağladım ve çok memnun kalmadım. Router olarak denemedim açıkçası ama pek birşey değişeceğini zannetmiyorum.

    evde mi box var, ve cocuk kameraları, birde telefonlar.

    valla artık usandım parası önemli değil, tavsiye edilen modellere bakıyorum ama yorumlarda illa eski modem daha iyi çekiyordu gibi yorumlar görüyorum bir türlü karar veremiyorum.

    siz asus almışsınız. memnun musunuz? bu modele baktım ve ısınma sorunu yazan olmuş, stabil değil diyen de olmuş? yorumunuzu paylaşırsanız sevinirim. teşekkürler.
  • sarkmaz S kullanıcısına yanıt
    Ben tv+ yüzünden modem olarak kullanamadım.(kullandım ama tv plus çalışmadı). Bu sebeple modem cephesinde çok birşey diyemeyeceğim. 3 4 saat kullandım.

    Router olarak kullanıyorum aldığımdan beri.

    HG255S ile günde defalarca giden bağlantım(ethernet/wifi farketmeksizin) artık hiç gitmiyor. Günün hiçbir saati sorun yaşatmadıç Hiç kapatılmadı cihaz. günlerdir açık en ufak kararsızlık ya da stabilizasyon sorunu yaşatmadı. Tüm cihazlarımla kesintisiz bağlanıyorum.

    Isındı mı diye hiç bakmadım. Şu an evde de değilim. Gittiğimde bakarım. Fakat hiç sanmıyorum.
  • Çok teşekkürler cevap için, tam almaya karar vermişken bu router gördüm modem özelliği yok, diğer özelliklerden bazıları bir tık önde kağıt üstünde, çok anlamıyorum fiiliyatta etkiler mi nedersiniz?
    Asus RT-AC59U Router
    https://www.epey.com/router/asus-rt-ac59u.html
  • arkadaslar, iki ethernet karti kullanmadan routerin sifresini bulmak mumkun mu

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.