Şimdi Ara

Ufak bir trafik kazası, bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi akşamlar arkadaşlar, az önce ufak bir trafik kazası oldu. Kırmızı ışıkta durdum, birden önümdeki kamyonet geri geri gelmeye başladı, ben de hemen kornaya asıldım, kamyonet hala geri geliyodu arabanın ön tarafına vurmaması için hemen geri vitese taktım arabayı geri geri geldim, arkadaki ufak minibüsü görmedim ve ufak bir şekilde dokundurdum, bu arada yeşil yandı öndeki kamyoneti takip edip durduramadım çünkü arkamdaki minibüs sağa sinyal vermişti ben de oraya dönmek zorunda kaldım minibüste hasar var mı diye. Çok şükür minibüste bir şey yoktu, arkadaş bende bir şey yok kardeşim dedi devam etti. Benim ise arka tamponda avuç içi kadar yer az bişey içine göçmüştü. Şimdi benim sorum bu ufak kazaya sebebiyet verip kaçan kamyonete herhangi bir yasal işlem yapabilir miyiz?

    Bilgili arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum çok teşekkürler şimdiden .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • öncelikle geçmiş olsun, aracında kamera varsa uğraş, yoksa göçükçüde çektir bir daha da geri manevrada dikkatli ol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kamyonlarkavuntaşır kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, araçta kamera yok fakat olayın gerçekleştiği yerdeki mobese kameraları olayı net bir şekilde görmüştür, bu durumda bir şey yapamaz mıyız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • illa uğraşacağım diyorsan, bul kayıtları kaskodan yaptır, kaskon uğraşsın. ama bana kalırsa, çok göze batmıyorsa elleme veya mini onarım vs. ile yaptır. muhatap olunmaması gereken çok insan var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uğraşmazlar hocam, boşuna vaktini harcama.
  • Hiçbir şey çıkmaz buradan, geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maalesef bir şey çıkmaz. ensesi kalın tanıdık varsa uğraş, yoksa geçmiş olsun. bu yüzden orta seviye de olsa araç kamerası alın.
  • Geçmiş olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam olay yerini terk ettiğiniz için hiçbir polis gelip işlem yapmamakta.

    Tabi yeni bir durum olduğunu iddia edebilirsiniz ama gelip diğer aracın kaçtığına yönelik bir tutanak tutarlar mı bilmiyorum. Bu durumda karşı taraf da "ben o saatte orada değildim" gibi bir savunmayı öne sürebilir. Kamera kaydı vs talebinde de bizim polis rahatını bozup uğraşmıyor ve önüne mahkeme kararının konmasını istiyor. Kamera kayıtları da 30 günde bir siliniyor çoğu yerde. Civarda esnaf falan var ise onlardan yardım istemek daha mantıklı.

    Tek yapabileceğiniz trafik mahkemesi görevi ile davalara bakan bulunduğunuz ilin sulh mahkemesine başvurup tazminat istemek. Mahkeme bir sene sürer gibi ve bir kanıt / delil sunamaz iseniz kazanma şansınız ne olur bilmiyorum. Tanık vs. bulup uğraşmanız lazım biraz. Mahkemeden yine delil toplanması amacı ile kayıtların alınmasını talep edebilmeniz mümkün olabilir ama bu konudaki bilgim sınırlı. Bu şekilde bir işlem hiç yapmadım şimdiye kadar.

    Yine eş zamanlı olarak bulunduğunuz ilin savcılığına giderek şikayetçi olup, dilekçenizde kamera kayıtlarının bir örneğini isteyebilirsiniz. Adam size çarpıp kaçmadığı için bu talebinizi olumlu karşılarlar mı bilmiyorum. Dilekçede biraz durum abartmanız ve savcı ile görüşmeniz belki yardımcı olabilir. (isteyerek yaptı vs diyerek)

    anlattığınız üzere araçta ufak bir sıkıntı oldu ise ben olsam zaman harcayıp bunlar ile uğraşmazdım : )
  • Hepinize geçmiş olsun dilekleriniz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, dediğiniz gibi yapcak bir şey yok sanırım,zaten araçta da çok ufak bir sıkıntı oluştu sizin de söylediğiniz gibi yapacağımız şeylerden de bir şey çıkmaz zaten ve bunun için de uğraşmaya değmez . Allah hepimizi kazalardan belalardan korusun, tekrardan çok teşekkürler, sağlıcakla kalın .


    @blueways



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueSKYLINE -- 7 Eylül 2020; 16:56:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.