Şimdi Ara

2. El Ekran Kartı Alacaklara Önemli Tavsiye ve (Asus Kötüdür Diyenlere)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu yazacaklarım 2. El ekran kartı alırken nelere dikkat edilmeli, son 2 aydır neler ile uğraştığımı sizlerle paylaşıcam. Elbet forumun müdavimleri tecrübeli kesim bunlara hakimdir. Benim gibi bilinçsiz kesimin faydalanmasına ve 2. El ekran kartı alırken kesinlikle dikkat etmesi gereken detayları paylaşıcam.

    Bundan 4-5 ay önce forumdan asus rog rtx 2060 aldım. Ekran kartı 2 ay kullanımdan sonra ekran kartına bağlanan güç kablolarından ışık sıçrattı. Kapağı açtığımda yanık kokusu vardı. Kartı servise gönderdim. Kartın komponentlerinde 5 in üzerinde yanık olduğu ve gpu nun çipine kadar yandığını ve kullanıcı hatası denilerek, ücretli tamiri bile dile getirmeden kartı tekrar size göndermek zorundayız dediler.

    Müşteri hizmetleri, tamir olamayacağını söyleyince ben baya bir sızlandım. Yaklaşık 10 yıldır bütün bileşenlerimi asus alırım x570-e var 2600 tl buna vermişim. Asusun güç kaynağı var 80 plus 2 bin buna vermişim. Rtx 2060 a 3500 tl vermişim. 15 bin tl lik sistem toplamışım 9 bin tl yatırımı asusa yapmışım ve her çıkan seride ekran kartımı satar yeni seriye asus ile geçiş yaparım. Ben asusun böyle bir müşterisiyim. 3500 tl lik bir ekran kartının 1 sene içinde bu hale gelmesi beni bu firmadan ciddi anlamda soğutur açıklamasını yaptım. Müşteri hizmetleri servisi tekrar arayarak konuşacağım daha fazlası elimden gelmiyor dedi. Ben o moral bozukluğuyla tamir edilemez ekran kartını beklerken 2 gün sonra değişim/iade raporu göndermişler. Tabi çok mutlu oldum. Şimdi ben asusu nasıl sevmeyeyim?

    Kart itopyadan alınmıştı. Raporu itopyaya gönderiyorum. İtopya 4 - 5 gün sonra beni arıyor. Elimizde kart yok para iadesi diyor. Şükür ki aldığım kişi ile iletişim kurabiliyorum. Diğer sitelerden alsam belki aldığım kişiye ulaşamıcam. Firma tek seçenek sunuyor para iadesi. İtiraz da edemiyorsun. Satın aldığım arkadaşa yazıyorum, ben senden kartı şu kadara aldım ama para iadesi 3.400 tl eğer kendini kötü hissedeceksen ben kartı alıp sıfır kapalı kutu satmayı düşünüyorum. Empati yapmaya çalışıyor ve karşı taraf konusunda düşünceli olmaya çalışıyorum. Kartı satan arkadaş ya dostum sen kartı 3000 satacağına 3.400 al 200 tl benim olsun 3.200 sana gönderiyim. Banada ayıp olmasın diyor. Sorun problem yaşamak istemediğim ve kartı sıfır kapalı kutu 3000 satmak yerine kabul etmek zorunda kalıyorum. Benim şahsi görüşüm karşı tarafa yapılan bir ayıp yok. Çünkü kart bir bedel karşılığı artık senden çıkmış. Ben bir kart satmış olsam ve aynı durumu alıcı yaşasa samimi söylüyorum hiçbirşey talep etmezdim. Ben bunun için 2 ay stresli bir süreç yaşadım. Ekran kartsız kaldım. Satın aldığım arkadaşın bilinçsizliği yüzünden kartı aldığımda 100 tl kargo parası ödedim.

    2. El kart alırken kesinlikle ama kesinlikle kartı satan kişinin profilini iyi gözlemleyin. Ben herhangi bir durumda muhattap bulabilirmiyim? En önemlisi artık benim için 2. El kartta minimum 1-1.5 yıl garantisi olması ve kutulu olması şart. Bunlar olmadıkca kesinlikle 2. El kart almam. Daha doğrusu artık 2. El kart alırmıyım onuda bilmiyorum. Fatura benim üzerimeyse dertsiz tasasız. Değilse neler bekliyor kim bilir. En önemlisi 2. El kartı alırken satıcıya kardeşim kartda bir sıkıntı olursa para iadesinde benden bir bedel talep edecekmisin? Kendinizi garanti altına alın. Para kolay kazanılmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakkoba -- 5 Eylül 2020; 23:50:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • geçmiş zaman sanırım 4-5 ay önce forumdan anakart + işlemci + ram ve m2 ssd şeklinde satış yaptım. ürünler adıma faturalıydı ve m2 ssd bozulunca bana para iadesi yapılması kararlaştırılmış. benden ürünleri 2. el olarak alan arkadaş bana durumu izah etti devreye girdim ve çok şükür işi çözdük. affına sığınarak belirtiyorum m2 ssd yi diğer parçalarla aldığı için kendisine 100 tl civarına mal oldu. ücret iadesi tam 200 tl oldu ve kuruşuna dokunmadan arkadaşa ulaştırdım. hak neyse o. ürün artık benim değil o arkadaşındı ve bana düşen hakkını ona geri teslim etmek ti. dürüstlük esastır çamura yatmak er kişiye yakışmaz ama ne bileyim beş parmağın beşi bir değil ki !

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda var ama galax ile rog un farksız olduğunu asus un herkezi sömürdüğünü söyliyen cahiller

    Asus Rog kartlar 2.elde de para etmesinin sebebi bunlardır dostum geçmiş olsun asus yakışanı yapmış , kartı aldığın arkadaş için aynı şeyi söyleyemiyorum.
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Sonuç olarak asus mecburiyeti olmadığı halde benim gönlümü tekrar tekrar kazandı. Çünkü garanti koşulları sitesinde yazıyor. 3 çizgi yanık üzeri kullanıcı hatası. Teşekkür ediyorum Muten Baba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakkoba -- 6 Eylül 2020; 13:55:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asusun son iki yıldır bazı ürünlerinde kasten yaptığı namussuzlukları çok gördüm o yüzden bir türlü ısınamıyorum şu markaya..
  • Beyin fırtınası yapalım, şimdi 10.000+ fiyatlara 2080ti alan arkadaşlar var bunlar kartlarını 6-7binlerden satıyorlar. Para iadesi olursa siz elde edeceğiniz bu ekstra meblağın tamamını haklı mı görüyorsunuz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.