Şimdi Ara

Almanya'da emeklilik maaşı yetmeyince - DW Türkçe (Anlamak istemediğiniz Almanya!!!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • İşte Almanya'nın bir yüzü. Solcu liberal sosyalist demokrat Alman siyasetçilerin kulak tıkadıkları Almanya'nın sesi. Bu adam gibileri sokaklarda çoğaldılar malesef.


    https://forum.donanimhaber.com/alemenya-ya-gidedcem-coh-para-gazanacjam-eski-almanya-bitiyor-muhendis-maaslari--145124777#145124777


    şu konuda bol bol yazmıştım ama bizim linççi tayfa anlamak istememişti. Düşünün senelik 40.000 euro kazandığınız iş var. 40 sene boyunca bu bürüt maaşınız üzerinden emeli öderseniz 65 yaşında 1200 euro ile emekli oluyorsunuz. 1200 euro arkadaşlar. 1200 euro!


    Dün sokakta eşimle yürürken anaç bir polak karı arkasına 4 tane dizmiş , 1i de kucak askısında yürüyordu. tabikide araptan peydahlama hepsini. Almanya'da polakların güzelleri Alman, geri kalanları arap ırkını çoğaltmak için damızlık olarak kullanılıyorlar. polonya da erkek yok herhalde ???



    Neyse izleyin tadını çıkarın. Alta da bir ekran görüntüsü bırakıyorum ki o anaç polak ve hiç çalışmayan arap kocası altta koyduğum hesaplamaya göre devletten her ay nasıl 3000 3500 euro arası para alıyor hesaplayın işte. he çocuk ve ebeveynlere devletin ayrıca yatırdığı sağlık sigortaları ve 75 emeklilik ile ana ve babaya nasıl senelik Alman devletinden 5000 eur o çalışmadan etmeden kazandıklarını hesaplayın. (üstteki konu linkinden alıntıladığım mesajım altta dır)



    Alıntı

    metni:
    şimdi senelik 40.000 euro bürüt ... bunun net maaş hesaplaması var
    Almanya'da emeklilik maaşı yetmeyince - DW Türkçe (Anlamak istemediğiniz Almanya!!!)

    Alıntı

    metni:


    27 yaşında bekarsınız ve akıcı şekilde Almanca İngilizce biliyorsunuz ve ayrıca CISCO WİNDOWS VE LİNUX serverlar networkler üzerine sertifikalarınız var. hayatınız boyunca 20 yıl okumuşsunuz ve alacağını net maaş (Bekarsınız ve evli değilsiniz) 2150 euro.


    şimdi günde 2 saat çalışıp ayda 40 saat çalışıp 450 euro alan suriyeli sadri veya afrikalı wakewawua 'nın 3 çocuk ile alacakları yardımları tek tek yazıyorum.

    Jobcenter üzerinden Arbetlosungeld2 ile 450 euro ek alıyor ve eline şimdiden 900 euro geçti.
    FamilienKasse üzerinden her çocuk için 210 ar euro KinderGeld x 3 çocuktan= 630 euro ve eline toplamda 1530 euro geçti
    FamilienKasse üzerinden her çocuk için 170 er euro ek KinderSchuzlang x 3 çocuktan = 510 euro ve eline toplamda 2040 euro
    Wohngeld üzerinden m2 başına 7 (bazen 7,5) eurodan 100m2 ev için 700 euro kira yardımı ile eline toplamda geçen 2740 euro
    Yani hayatında 1 kitap açmamış sadri veya wakewawua , 3 çocuğu ile günde 2 saat, yani haftada 8 saat, ayda 40 saat çalışarak senin gibi 20 sene okumuş adamdan 600 euro fazla kazanıyor DEVLET YARDIMLARI sayesinde.
    Siz 20 sene okuyup, Almanya'ya gelme sebebiniz ise işte bu tipte insanların bedavaya yaşıyacağı hayatları onlara sağlamak.
    Birde teil-zeit job var. Yani Part-time. Ayda 800 euro ortalama geliri olanlar yukarıdaki sadece ilk baştakı 450 euro yardımı alamıyorlar.
    Bakın bu yardımı alan adamlara ayrıca devlet 300 euroluk sigorta parasını, 200 euroluk emekli parasını hesabına yatırıyor her ay. Ama yukarıda ise bu ücretler sizden ek olarak kesiliyor. yani sadri kardeşimiz ay sonunda devletten 3300 euro bedavadan almış oluyor.
    yani sen bu adamların bedava hayat sürmesi için burada çalışıyorsun.
    Ek yardım olarak : kilise yardımı var. aylık 100 euroya geliyor. kilise yardımı alan akpli arkadaşım vardı. "veriyosa neye alamayacan aga" diyordu.
    Bir başka Almancı ofisten arkadaşım da Türkiye"den evleniyor. hanımı b2 alıp Almanya'ya geldi 3 ay önce. Adama gitmişler 4000 euro çeyiz parası vermişler. Adam Türkiye'de evinde eşyaları 1200 euroya getirtti. 2800 euro cebine kaldı.
    bu ülkede çalışıyorsanız işte böyle oluyor arkadaşlar. unutmadan mülteci yani refugee statüsünde iseniz kindergeld yani çocuk paranız 210 değil 310 eurodan yatıyor hesabınıza. Ben AB vatandaşı olduğum için bana bu yardımların bazıları yapılmıyor. Kirsche yardımı, çeyiz parası yardımı gibi. çocuk parası 210 euro.
    ama işte ortamlarda "evropa berligi hırısdıyan gulübü" ... adamlar jihadi tiplerle dolduruyorlar avrupayı. bunlar mı hristiyan kulübü? Bu avrupa hakkında ve Almanya hakkın bilmediğiniz bazı gerçekler var.
    Yalan yok 20 sene öncesine kadar iş hayatına atılanlar çok daha rahatlardı ve şanslılardı da...






    ben Türkiye'nin durumu çok iyi vs demiyorum (Atar yapmayın boş yere). Ülke ekonomisi bitik ama liberal sol eğilimli batı Avrupa ülekelerinin geleceğini görüyorsunuz. Roma dönemi kölelik sistemi getiriliyor yavaş yavaş. Farkında değilsiniz. Modern kölelik getiriliyor. Anlatmaya çalıştığım bu...








  • Kardeşim mültecilere cok cocuk yapanlara giydirmissin ama su gercegi atliyorsun

    Her piyasa kendi kosullarini yaratir

    Suanki almanyada vasifli adama muhendise ogretmene doktora ihtiyac yok İNSANA ihtiyaç var populasyonlari hizla eriyor

    2100 yilinda alman nufusun 74 milyona inmesi bekleniyor hatta bunu 60 65 tahmin edenler de var
    https://www.populationpyramid.net/germany/2100/

    Almanyanin ingiltere fransa gibi sinirsiz somurgeleri ve dilini yayma imkani olmadigindan diliyle kulturuyle beraber uzun vadede yok olma tehtidiyle karsi karsiya bu yuzden eline cok cocuk gecmesi lazim onları egitip kendi sistemine diline kültürüne uyumlamasi lazim

    O dedigin yardimlari almak herkesin elinde bakabiliyorsan macan yiyorsa yap 7 tane cocuk ama yapamazsin avrupalilar artik o kafaya varmis ki adam hayatimi yasayayim diye 1 tane cocuk bile yapmiyor kedi kopek beslerim daha iyi diyor

    Meselenin özeti bu ben almanya olsam Türkiye gibi yari laik ulkelerin dinsiz vatandaslarina odaklanirim vatandaslik konusunda ama sekuler kesim gene cocuk yapmiyor gene cocuk yapmiyor 25 yasinda alacağı sekuler kisi ona 1 kisi katarken afgan kisi 4 5 kisi katiyor sonra akrabasini getiriyor 5 6 kisi daha cocuklari zaten almanyada okurken sekulerlesip almanlasiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Saçmalık çocuk yapmak ödüllendirmek yerine cezalandırılmalı zorlaştırmalıdır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye de emekli maaşı kaç tl onu da bir yazsana. 800tl emekli maaşı alan bile var.


    Almanya da yoksul kesim hiç yok denemez ama bunun nufusa oranı önemli orada %5 yoksulluk varsa Türkiye de %40 yoksul kesim var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zodion

    Saçmalık çocuk yapmak ödüllendirmek yerine cezalandırılmalı zorlaştırmalıdır

    O burasi için gecerli usta

    Ustteki mesajimi oku

    Almanyanin vasifsiz nufusa ihtiyaci var kim dondurecek fabrikalari yoksa

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamza5806

    O burasi için gecerli usta

    Ustteki mesajimi oku

    Almanyanin vasifsiz nufusa ihtiyaci var kim dondurecek fabrikalari yoksa

    Alıntıları Göster

    o vasıfsız işçi bulmak eskidendi yeğen. artık Almanya ve gelişmiş ülkelerde fabrikalar modernleşiyor yapay zeka robotik sistemler işçilerin yerini alıyor.

    Almanya 10 yıl sonra göçmenleri kovacak ülkeden

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    o vasıfsız işçi bulmak eskidendi yeğen. artık Almanya ve gelişmiş ülkelerde fabrikalar modernleşiyor yapay zeka robotik sistemler işçilerin yerini alıyor.

    Almanya 10 yıl sonra göçmenleri kovacak ülkeden



    Alıntıları Göster
    Tek dert isci degil müdür

    Kültürünü dilini yasatmak icin nufusun cok fazla erimeden mumkun oldugunca cok kisiyi asimile etmek zorundasın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamza5806

    Tek dert isci degil müdür

    Kültürünü dilini yasatmak icin nufusun cok fazla erimeden mumkun oldugunca cok kisiyi asimile etmek zorundasın

    Alıntıları Göster

    Almanya dilini ve kültürünü yaymak istiyorsa,asimile konusunda uzman olan komşusu Fransa dan kurs alsın.

  • Hepsini geç "Almanca İngilizce biliyorsunuz ve ayrıca CISCO WİNDOWS VE LİNUX" 20 yıl çalışmışsın ve elinde hiç malın mülkün yokmu arkadaşım? Emekli olduktan sonra hiçbir devlet sizi sallamaz.Yerin altından çıkan bedava altın petrol yoksa ne bekliyorsun?Kazandığın parayı dal taşak yedikten sonra aman efendim emeklilik maaşım yetmedi. Yüksek miktarda emeklilik istiyorsan gidip adam gibi kendin yatıracaksın zamanında. Amerika kaç kere krize girdi sırf emeklili maaşları yüzünden?

    Vergileri en baştan çıkartmış oh ne güzel gel burada 2k maaş alan adamın satın aldığı ürünler üzerinden bir vergiyi çıkart bakalım ne kadar kalıyor.

  • Yoksulluk en gelişmiş ülkelerde bile var. Önemli olan bunun oranı. Senin ülkende yoksul ve işsizlik oranı kaç? Almanya'da yoksul ve işsizlik oranı kaç?


    Elinde mesleği olan insanlar Almanya'da iyi bir hayat yaşıyor. Türkiye'de elinde mesleğin bile olsa geçim zor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: YOURMOVE

    Yoksulluk en gelişmiş ülkelerde bile var. Önemli olan bunun oranı. Senin ülkende yoksul ve işsizlik oranı kaç? Almanya'da yoksul ve işsizlik oranı kaç?


    Elinde mesleği olan insanlar Almanya'da iyi bir hayat yaşıyor. Türkiye'de elinde mesleğin bile olsa geçim zor.

    Kardeşim belli bir oranda bazı değeler için paranın bile ağırlığı kalmıyor.


    Ben Türkiye'den neden gittim? ben okumuş etmişim. istesem döner Türkiye'de 4000 5000 lira ile işe başlardım. evim de var zaten hazır. eee ? neden para mı? yoksa insanın en temel hakları olan bazı değerler mi?


    ben sıram için kavga etmemek istediğimden Almanya'ya geldim. üstte videoya bak!


    ben gece eşim yolda yürürken tacize tecavüze uğramasın diye geldim. üstte videoya bak!


    ben yasalar önünde bir vekille bir eşit haklara sahip olmak için geldim. üstet videoya bak!


    ben kızım parkta sorunsuzca oynayabilsin diye Türkiye'yi bıraktım. üstte videoya bak!


    ben iş veren altında ezilmemek için Türkiye'yi bırakmtım geldim üstte videoya bak!


    yani sadece para değil sorun! şunu anlayın! Almanya bitiyor. bu 3. dünya ülkelerinden getirilen göç dalgası bitirecek Almanya'yı. isveç , danimarka , hollanda, belçika zaten kaybettiler.


    Bir yaşanabilir Almanya var, isviçre var, avusturya var ...


    üstteki video Avrupa'nın en batı ülkelerinden Fransa'da ... Frasayı ve fransızları hiç sevmem ama ispanya da aynı çöplüğe dönüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebavamqko -- 5 Eylül 2020; 9:4:16 >




  • Hocam bahsettiğiniz şekilde gelip yaşayıp Almanya'yı somurebilir miyim şimdi? Devlet bu kadar salak mı gerçekten?

    Eger oyleyse yol gosterir misiniz nasıl gelip somurebilirim jsjsjdns

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    Almanya dilini ve kültürünü yaymak istiyorsa,asimile konusunda uzman olan komşusu Fransa dan kurs alsın.



    Alıntıları Göster
    Olr

    Çocuk çocuk konuşuyorsunuz ya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya arkadaş netin derdindesin sen her halukarda ben ülkemde almanyada ki çalışan birinden çok çok daha kötü bir hayat yaşıyorsam gırtlağa kadar borca batttıysam ki benim böyle bir sorunum yok llaha şükür,senin bu konuyu açma sebebin sana gelen emirdir yani sen bir trolsün bu kadar basit git şimdi kumda oyna 3 kuruşluk zekanla ancak kendine güldürürsün böyle

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1593E8EC2

    Hocam bahsettiğiniz şekilde gelip yaşayıp Almanya'yı somurebilir miyim şimdi? Devlet bu kadar salak mı gerçekten?

    Eger oyleyse yol gosterir misiniz nasıl gelip somurebilirim jsjsjdns

    şöyle anlatayım. mesela Bild gazetesi var veya DW kanalları gibi şirketlerin FB hesaplarına gir. Almanlar bu durumdan şikayetçidir ama açık açık telaffuz edemezler.


    çünkü bu yazdıklarımı ben açık açık anlatırsam suç işlemiş oluyorum. malum Almanların çoğunu uyandırmamak gerek ki bunlar eşşeklerini güdmeye devam etsinler.





    2 sene öncesinden. Hartz4 yardımları keseceklerdi sözde.


    ben kendim şu anda 1300 euro işsizlik maaşı 200 euro çocuk parası 170 euro ek çocuk parası alıyorum. kayın valide çalışmasa muhtemelen kira yardımı da alacaktım 350 400 euro kadar (temel kiranı ödüyorlar. neben kosten gibi ısınma su elektrik paralarını ödemiyor devlet. onları sen ödüyorsun).





  • yukarida adi gecen "it alaninda calisiyorum ama, ancak 2100 euro maas aliyorum" geyigini ben tam anlamadim, berlin yada amsterdama suan gitsem ki esimi ikna edebilsem gidecek teknik bilgi becerim var, bana teklif ettikleri rakam 65k brut, netde 3700 euro civarinda yapiyor, bu durum benim icinde ayni esim icinde ayni {ayni sektorde caliiyor} ayrica x sene calisirim sonra devlet bana bakar kafasi calismadan uretmeden gelir elde etmeyi mumkun kilan ulkelerde var. adamlar sana uygun bir gelir ve gelire uygun bir ekonomik ortam saglamis, sen emekliligini dusunup kendine yatirim yapmazsan, akarken harcarsan kusura bakma o devlet sana bakmaz kardesim.


    simdi hayal edin, kari koca 3700*2 aliyorsunuz 5 sene boyunca bu vergi indiriminiz devam ediyor, sonra kafaniz calisiyorsa, berlinden amsterdama gider 5 senede orda gecirirsiniz 10 sene boyunca ayda minumum elinize 7k para gecti, bu paranin 2k kadari ile amsterdam yada berlinde bir morgage a girseniz, bir miktariyla memleketden yatirimlik gayri enkul alsaniz kalan paraniz ilede gencliginiz {ozetle calistiginiz} sure boyunca beyler gibi yasar, sonra tursuya dondugunuzde de, gelirsiniz memlekete bey pasa gibi olumu beklersiniz.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: symbiat

    yukarida adi gecen "it alaninda calisiyorum ama, ancak 2100 euro maas aliyorum" geyigini ben tam anlamadim, berlin yada amsterdama suan gitsem ki esimi ikna edebilsem gidecek teknik bilgi becerim var, bana teklif ettikleri rakam 65k brut, netde 3700 euro civarinda yapiyor, bu durum benim icinde ayni esim icinde ayni {ayni sektorde caliiyor} ayrica x sene calisirim sonra devlet bana bakar kafasi calismadan uretmeden gelir elde etmeyi mumkun kilan ulkelerde var. adamlar sana uygun bir gelir ve gelire uygun bir ekonomik ortam saglamis, sen emekliligini dusunup kendine yatirim yapmazsan, akarken harcarsan kusura bakma o devlet sana bakmaz kardesim.


    simdi hayal edin, kari koca 3700*2 aliyorsunuz 5 sene boyunca bu vergi indiriminiz devam ediyor, sonra kafaniz calisiyorsa, berlinden amsterdama gider 5 senede orda gecirirsiniz 10 sene boyunca ayda minumum elinize 7k para gecti, bu paranin 2k kadari ile amsterdam yada berlinde bir morgage a girseniz, bir miktariyla memleketden yatirimlik gayri enkul alsaniz kalan paraniz ilede gencliginiz {ozetle calistiginiz} sure boyunca beyler gibi yasar, sonra tursuya dondugunuzde de, gelirsiniz memlekete bey pasa gibi olumu beklersiniz.

    Eline geçecek NET para aylık 3.194,73 €, aylık 2300 Euro da devlete vereceksin.


    eşinin de 3.194,73 € ve 2300 euro devlete verecek vergi diye


    toplamda 6200 euro geliriniz varken , 4600 euro devlete vermiş olacaksınız her ay. bu sadri ve karısı sonradan dönme emna ve 5 çocuğunun parası olacak.



    gider olarak da


    1200 euro iki oda eve kira verdin.


    elektrik internet park bakımı vs 1500 euro.


    geriye 4300 kalıyor.


    bu para iyi para Almanya'da stuttgart gibi senelik 65k alabileceğin şehirlerde.


    lakin NRW de etin kilosu 8 euro ise Stuttgart da 12 euro.



    eşimle ben çalışırken de ortalama 4200 4300 alıyorduk 200 euro da çocuk parası. iyiydi evet. lakin her ay da 2000 euro kadar para vergi olarak veriyorduk.


    bu süreç sonunda 1600 euro sen ve 1600 euro eşin emeklilik alacaksınız...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebavamqko -- 5 Eylül 2020; 10:43:29 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.