Şimdi Ara

Temel sorun ekonomi. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • tayfam_30 kullanıcısına yanıt

    Bu söyleminize bir genç olarak katılmıyorum cumhuriyet tarihinde açılan fabrikaların hepsine bakabilirsiniz şimdi burda saysak bitmez fakat bunların hepsi satıldı :) madem ülkemiz gelişiyor biz gençler olarak neden bunu hissedemiyoruz ? neden biz gençler okuyup yurtdışına gidiyoruz çok merak ediyorum şahsen bazı insanlar gençler iş beğenmiyor diyor fakat gençler kendini asgari ücret ile satmak istemiyor şimdi ufak bir hesap yaparsak asgari ücret ortalama 2200 lira olsa gerek yani bu 280 euro ya yakın para yapar neden euro yapıyorum çünkü herşey yurtdışından geliyor o yüzden.Avrupanın en fakir ülkesi arnavutluğa baktığımız vakit asgari ücret 210 euro yani neredeyse avrupanın en fakir ülkelerinden olan arnavutluk ile yarış halindeyiz. Neden ülkemizde eğlenmek bu kadar pahalı alt tarafı bir konsol olan playstation 5 in türkiye fiyatı 10.000 lira civarı olması bekleniyormuş hadi asgari ücretliyi geçtim normal bir işçinin bilemi eğlenme hakkı yok türkiyede sanırım eğlenmek çok lüks yapacağımız tek şey sabah 8 iş başı akşam 6:30 a kadar köle gibi çalışmak.

  • Skanderbeg kullanıcısına yanıt

    Aradigin sorunun cevabi martin luther ve reform da.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap net eğitim bence.İyi eğitim sistemine sahip olursan,iyi ve ahlaklı birçok farklı meslek alanına yayılan bir nüfusa sahip olabilirsin.Ekonomistinden tut siyasetçisine,kaportacısından maliyecisine kadar.Kalkınma eğitim ile olur.Bunun da en iyi örneği Atatürk'ün savaş varken eğitim kongresi yapmasıdır.Eğitimi düzeltirsen,kısa vadede birşey elde edemeyebilirsin çünkü eğitim sistemimiz sürekli değişiyor ve yeni bir değişime de hemen adapte olamayabilir fakat uzun vadede daha iyi bir Türkiye için eğitimin her anlamda iyileştirilmesi şart.

  • Sorun ahlaki. Tepeden tırnağa haksızlık var. Kim kimi denk getirirse hakkını gasp ediyor. Makam sahibi olan köküne kadar makamını kişisel çıkarları için kullanıyor. Sonra tabiki ülke düzelmiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyiye gitmez.her gün zam...hergün yeni vergiler😂 Ekonomi uçucak ama nereye??? 🤨

  • Bence en büyük sorun.Bilinçsizlik, Kavram kargaşası, İyi ve kötüyü ayırt edememe.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En temelinde zeka seviyesi yatiyor, sonrasinda ise bencillik.


    yuzeysel dusunen biri herhangibi bir hayati kararda uzun vadeli bakmiyor, derin dusunemiyor ve bundan dolayi direkt insani duygularini bir kenara birakip kendini dusunuyor.


    ulkenin %90 i bu kafada, gercekten derin dusunebilen birini gormedim ben. Sokakta ki cogu kisi, farkedilmeyecegini bilse 1 milyon ₺ karsiligi 10 yasindaki cocugu oldurmeyi secer o derece bencillik var ulkede.

  • teramycin T kullanıcısına yanıt

    Şimdi sana bir küfür ederdim de, adminler uzaklaştırmış Allah'tan.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.