Şimdi Ara

Ortak anlaşma Etiyopya'da imzalandı: Sudan'da din ve devlet işleri birbirinden ayrılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sudan Başbakanı Abdullah Hamdok ve Sudan Halk Kurtuluş Hareketi (SPLM-N) lideri Abdülaziz el Hilu, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da Sudan Anayasası'nda din işlerinin devlet işlerinden ayrılacağı ilkesini de içeren ortak bir anlaşma imzaladı.


    Anlaşma, Etiyopya'nın başkentinde iki taraf arasında iki günlük kapalı görüşmelerin sonunda imzalandı. Anlaşmanın, Güney Sudan'ın Juba kentinde hükümet ve silahlı hareketlerin bir barış anlaşması imzalamasından birkaç gün sonra gelmesi dikkat çekti.


    Ortak anlaşmada, ''Sudan'da tüm vatandaşların haklarını koruyan demokratik bir devlet kurma, dini devletten ayırma, inanç ve ibadet özgürlüğüne saygı, devletin resmi bir dininin olmaması ve herhangi bir vatandaşa karşı ayrımcılığa izin verilmemesi'' maddelerinin olduğu toplamda 6 maddeye yer verildi.

    Nuba Dağları ve Mavi Nil'in statüsüyle ilgili olarak ise, kendi kendini korumayı içeren statükonun sürdürülmesi kararlaştırıldı.


    Öte yandan taraflar, güvenlik düzenlemeleri üzerinde anlaşma sağlanana kadar barış süreci boyunca düşmanlıkların sonlandırılması üzerinde anlaştı.


    https://www.birgun.net/haber/ortak-anlasma-etiyopya-da-imzalandi-sudan-da-din-ve-devlet-isleri-birbirinden-ayrilacak-314485








  • Yavas yavaş temizleniyor arap milliyetçiliği darısı diger ülkelere.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.