Şimdi Ara

Vakıflar, belediyeden aldığı kiliseyi bakımsızlıktan 7 senede yıktı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alıntı

    metni:
    Bursa’da kültür evine dönüştürülen, ancak Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün açtığı dava sonucu belediyenin elinden alınan Özlüce Kilisesi, bakımsızlıktan yıkıldı.
    Metruk haldeyken CHP'li Nilüfer Belediyesi tarafından 2 milyon TL'ye restore edilerek kültür evine dönüştürülen, daha sonra da Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün açtığı dava sonucu belediyeden alınan Özlüce Kilisesi, bakımsızlıktan harabeye döndü.
    Tarihi binaya yıllarca müdahalede bulunulmayınca, yapıda çatlaklar oluşmaya başladı. Durumu Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne bildiren Nilüfer Belediyesi, 2016 yılında binanın tadilatını yapmak üzere kendilerine tahsis edilmesini talep etti. Ancak yapının ibadethane dışında bir amaçla kullanılamayacağı ve buranın cami yapılacağı belirtildi. Yapıdaki çatlaklar her geçen gün derinleşince 2019'da Nilüfer Belediyesi, yıkım uyarısında bulunarak yapının belediyeye kiralanmasını talep etti. Ancak yine red cevabı aldı. Bütün girişimlerin sonucunda sahipsiz bırakılan dün gece yarısı çöktü.
    Yıkılan yapıda incelemelerde bulunan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Burayı Milli Saraylar'ın uzmanlarına restore ettirip bugünün parasıyla 2 milyon lira harcadık. Amacımız cami olarak kullanılmayan mekanı, kültür merkezine dönüştürüp korumaktı. Ancak Vakıflar, anlamsız bir şekilde yapıyı elimizden aldı. Kamunun parası ihmal yüzünden çöpe gitti. Bunun hesabını kim verecek?” dedi.kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/vakiflarin-devraldigi-kilise-7-yilda-yikildi-6021710/


    Vakıflar, belediyeden aldığı kiliseyi bakımsızlıktan 7 senede yıktı!
    Vakıflar, belediyeden aldığı kiliseyi bakımsızlıktan 7 senede yıktı!



    Özetle milletin parası yine çöp olmuş arkadaşlar. Şimdi bu mekanın tadilatını yine kendi yandaşlarına koftiden ihaleyle verip 10 milyon TL'ye sünger bob kalesi, sümela manastırı gibi şekilsiz bir şekilde restore eder ve cami haline getirirler. Yazık günah bu milletin paralarına, hepimiz para kazanıyoruz nasıl kazanıldığını biliyoruz; 2 milyon TL az para mı yav, biz bunu çöpe atabilecek kadar zengin bir ülke miyiz?


    edit: kaynak eklendi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Bemol Kerim -- 4 Eylül 2020; 17:20:57 >







  • 2 milyon para mi ? Tabi zenginiz gecen aldığım arabanin 60 bini vergi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.