Şimdi Ara

Korona sebebiyle iptal edilen uçuşun biletini açığa alıp iadesini alan var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
2.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üst edit: dün (05.09.2020) ilk taksit iade edilmiş yeni farkettim.

    * Evet arkadaşlar bugün geri geri bildirim merkezinden cevap geldi, kesintisiz bir şekilde iade yaptık, size yansıması 2-7 gün arası olur diye. Yani korona sürecinde açığa alınan bileti iade aldılar bilginiz olsun.

    * Konuyu ilgili bilgileri buldukça güncelliyorum, geçici madde gördüğünüz gibi açık, açık bilet bile iade edilebilir diyor.

    * Facebook'tan yazdığım müşteri hizmetleri açığa alınan bilet iade olmaz demişti, resmi gazete kararını gösterince bilet numarasını istedi ve farklı bir kayıt açtı.

    Merhaba arkadaşlar, eşim için aldığım uçuş aldığım bilet haber bile vermeden uçuşu iptal edildi son gün bizim check-in işlemi için internetten bakarken farkına vardık. Neyse bileti apar topar bileti açığa aldılar Aralık 2021'e kadar süresi var isterseniz kullanabilirsiniz dediler ben şimdi iade edip paramı almak istiyorum ama Facebook'ta yazdığım müşteri hizmetleri açığa alınan bileti iade alamazsınız diyor. İade sayfasında da o bölüm pasif görünüyor bu durumda ne yapmak lazım iade alan başına benzer durum gelen oldu mu?

    Korona virüs kaynaklı talepler sayfası iade kısmı pasif link'i

    https://www.turkishairlines.com/tr-int/bilgi-edin/musteri-iliskileri/koronavirus-kaynakli-talepler/

    Resmi gazetede yayınlanan iade alınabileceğini gösteren karar sayfası link'i

    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/03/20200325-15.htm

    Korona sebebiyle iptal edilen uçuşun biletini açığa alıp iadesini alan var mı?

    quote:



    25 Mart 2020 ÇARŞAMBA


    Resmî Gazete


    Sayı : 31079

    YÖNETMELİK

    Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden:

    HAVAYOLU İLE SEYAHAT EDEN YOLCULARIN HAKLARINA

    DAİR YÖNETMELİK (SHY-YOLCU)’DE DEĞİŞİKLİK

    YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

    MADDE 1 – 3/12/2011 tarihli ve 28131 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Havayolu ile Seyahat Eden Yolcuların Haklarına Dair Yönetmelik (SHY-YOLCU)’e 20 nci maddeden sonra gelmek üzere aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

    “GEÇİCİ MADDE 1 – (1) COVID-19 salgını nedeniyle 5/2/2020 tarihinden itibaren uçuşun iptal edilmesi durumunda, bu iptaller sebebiyle uçuşu icra eden veya etme taahhüdünde bulunan hava taşıma işletmesi 8 inci, 9 uncu ve 10 uncu maddelerde yer alan hükümlerden uçuş yasakları kalktıktan sonraki iki ay sonuna kadar muaftır.

    (2) COVID-19 salgını nedeniyle uçuşu iptal edilen yolcunun, hava taşıma işletmesinin boş koltuk durumuna bağlı olarak istediği bir tarih için bilette değişiklik yapma veya bileti açığa alma hakkı vardır. Yolcu, açığa alınıp kullanılmayan biletin iadesini uçuş yasakları kalktıktan sonraki iki ayın sonrasında hava taşıma işletmesinden alabilir.”

    MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

    MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Sivil Havacılık Genel Müdürü yürütür.



    Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

    Tarihi


    Sayısı

    3/12/2011


    28131




    Korona sebebiyle iptal edilen uçuşun biletini açığa alıp iadesini alan var mı?

    Korona sebebiyle iptal edilen uçuşun biletini açığa alıp iadesini alan var mı?



    quote:


    https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/ucagi-iptal-olan-yolcular-nasil-bilet-iadesi-alacak-iptal-edilen-ucuslarda-bilet-detayi-5709390/

    İPTAL OLAN UÇUŞLARDA BİLETLER NE OLACAK?

    Salgın nedeniyle uçuşu iptal edilen yolculara, hava taşıma işletmesinin boş koltuk durumuna bağlı olarak istediği bir tarih için bilette değişiklik yapma veya bileti açığa alma hakkı tanındı.

    Düzenleme kapsamında yolcular, açığa alınıp kullanılmayan biletin iadesini uçuş yasakları kalktıktan sonraki iki ayın sonrasında hava taşıma işletmesinden alabilecekler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9unkarekoku -- 6 Eylül 2020; 8:0:14 >







  • 2019 Ocak'ta Dublin - İstanbul uçuşu aldık kız arkadaşımla 2020 Nisan için. Mart ayında uçuş iptal oldu, son kuruşuna kadar iadeyi Ağustos ayında alabildim ben. Senin uçuşunu iptal ediyorlarsa suç sende değil ki, neden iade alamayasın? Ben müşteri hizmetlerini aradım, o şekilde iade aldım. Facebook falan uğraşmadım bile
  • Ben virüs temaslısı olarak karantinada bulunuyordum. 3 haftanın sonunda yolculuğum vardı ve bileti pegasustan almıştım çok önceden. Pegasus beni uçuş günü aradı ve karantinanız bitmemiş gözüküyor ve Hes kodunuz şuan geçerli değil dedi(testim negatif çıktığı halde). Isterseniz açık bilet verelim isterseniz ücretin tamamını iade edelim dediler. Ben iade istedim ve hepsini iade ettiler.
  • Yurt içi uçuşumuz vardı Covid öncesi. 3-4 kişi hepimiz THY sitesinden başvurduk ve biletleri açığa aldırdık. Sonrasında kullandık tabi ama ücret ödemesi yapmıyoruz dediler. Tabi karantinada falan değildik, istesek uçabilirdik ama özellikle yaşlı olanlara ve seyahat kısıtlaması geldiğinde herkese yaptılar bu işlemi.
  • Martta iptal ettim biletleri temmuzda iade oldu. (Yurtiçi uçuşu)
  • Ben 2019 Aralık ayında bu Mayıs 30 u için Almanyaya bilet almıştım. Bilet ücretini de kartla taksit şeklinde ödemiştim. Daha sonra malum covid çıktı uçuşlar vs iptal oldu. Aradım isterseniz açığa alalım dediler ben kabul etmedim çünkü 1 sene içinde kullanacağımın garantisi yok kaldı ki gitmek istediğim mevsime denk gelmiyor bana hiç bir karı yok yani. İptal istiyorum dedim bu görüşme yaklaşık olarak nisan ayında falan oldu. Dediler ki uçuş yasakları kalktıktan 2 ay sonra para ödediğiniz şekilde yani taksitle kartınıza yatacak. Geçenlerde tekrar aradım görüştüm ne olacak bu durum dedim daha ne kadar bekleyeceğiz? Dediler yapacak pek bir şeyimiz yok. Martta uçuşu olanlarınkini firmamız iade etmeye başladı sizlere de sıra gelir belki dedi. 20 ağustosta mesaj geldi iadeniz gerçekleşti diye. Baktım ilk taksit yatmış. Devamıda diğer aylarda yatacak. Aldığım firma Pegasus Havayolları.
  • Ekim ayinda seyseller gidecektik , bende aciga almak icin basvurudum ama aciga alinamayacagini soylediler.İptal basvurusu yaptim , hem mili hemde para iadesi aldim.
  • Arkadaşlar teşekkür ederim hepinize, sizin dediklerinizden benim anladığım kadarıyla açığa alınan bilet geri iade edip parasını alamıyorum. Yani sadece uçuş iptal edilmiş olsaydı iade olabilir di doğru mu anladım? Bu durumda bu bileti vakti dolmadan kullanmam mı gerekiyor?
  • nisan ayında her yer kapalıyken pegasusla kiev uçuşum iptal olmuştu.

    mail atmıştım geçen dönüş yaptılar 19/09/2020 den sonra 3-7 iş günü içerisinde bilet bedelini iade edeceğiz diye.. bakalım bekleyip göreceğiz
  • 2 seçenek var ya para iadesi istersin ki ben öyle yaptım 2 ay evvel param yattı ya da bileti açığa alirsin 1 yıl içinde kullanman lazım. Açığa aldıktan sonra para iadesi talep edemezsin kullanmazsanızda yanar
  • İşte bu benim bu konulardaki acemiliğime denk geldi açığa alınca sonra iade edebilirim diye düşündüm böyle olacağını bilsem hiç açığa almazdım çünkü bu korona ne olacağı belli değil belki o gün geldiğinde her şey daha farklı olacak
  • THY'den de Pegasus'tan da alamadım.
  • 17 temmuz antalya - erzurum uçusumuz iptal oldu daha ödemesini alamadım.
  • Konuya bulduğum yazıları ekledim, orada açığa alınsa bile iade edilip ücret geri alınabilecek diyor bilmiyorum durum nasıl olacak normalde böyle bir hakkımız galiba yok ama sıkıntı burda bu da normal bir durum değil.
  • Sunexpress'ten Mart'ta iademi aldım,açıkta bekliyor bilet
  • Thy web sitesinden geri bildirimde bulundum konuyla ilgileneceğiz dediler bakalım bekliyorum olmazsa tüketici hakem heyetine gitmeyi düşünüyorum.
  • Bizde mart nisan gibi pegasustan aldık Kıbrıs için bekliyoruz para iadesini.. Ağustos'tu Eylüle attılar bakalım...
  • Miles and Smiles Gold üyesiyim. Mesleğin gereği yılın 260 günü yurtdışındayım, her ay 2-3 kere uçuyorum ve uçuşlarım aylar öncesinden planlanıp alınıyor.

    Istanbul - Toronto
    Istanbul - New York
    Istanbul - Kopenhag
    Istanbul - Stockholm
    Istanbul - Hong Kong

    Hepsinin iadesini Şubat - Nisan arasında aldım, hiçbir kesinti olmadı, tam tutar kredi kartına iade edildi
  • Bethesta kullanıcısına yanıt
    Fakat benim için sıkıntı şu bileti açığa aldık şimdi iade edip paramı istiyorum buna da yanaşmıyor THY.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bethesta

    Miles and Smiles Gold üyesiyim. Mesleğin gereği yılın 260 günü yurtdışındayım, her ay 2-3 kere uçuyorum ve uçuşlarım aylar öncesinden planlanıp alınıyor.

    Istanbul - Toronto
    Istanbul - New York
    Istanbul - Kopenhag
    Istanbul - Stockholm
    Istanbul - Hong Kong

    Hepsinin iadesini Şubat - Nisan arasında aldım, hiçbir kesinti olmadı, tam tutar kredi kartına iade edildi
    Naıl aldınız hocam benim de 23.03 tarihli uçuşum vardı da hala diretiyorlar kesintili iadeden bahsediyorlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.