Şimdi Ara

382. Dönem (Şubat 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.312
Cevap
28
Favori
294.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1 Eylül 2020 tarihi itibari ile Şubat celp dönemi başvuruları başladı. Bu konu altında Şubat celp dönemine başvuruda bulunacak arkadaşlar bilgi alışverişinde bulunabilirler. Şimdiden hayırlı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tezekos -- 2 Eylül 2020; 23:40:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yolunuz açık olsun beyler marta kaldınız diye üzülmeyin geçen sene bende martta gitmiştim Allah Ocak sonu gideceklere yardım etsin Isparta'ya yada başka bir komando birliğine kışın acemide düşerseniz titremekten bir hal olursunuz Mart sonu gitmemize rağmen çok soğuktu. Üzülmeyin sayılı gün geçiyor benden tavsiye yanınızda fazla bişey götürmeyin 1 çantayı aşmayın doldurmayın hafif olsun orda 1 valiz size eşya verecekler zaten ağırlık etmeyin kendinize. İç çamaşırını çok alın, boyna asılan cüzdan, bana kalırsa fermuarlı yastık yüzü en önemlisi yatarken gece çaktırmadan takarsınız sabaha çıkarırsınız benim en çok aradığım şeydi acemide baya kötüydü yastık yüzleri. Önünüz yaz ilk celp temmuzda dönecek sonrakiler ağustos eylülde bitirecek güzel bot tabanlığı alın yazlık botların içi baya sert, pudra çok önemli sıcak yere düşerseniz koku için şart. Allah gönlünüze göre versin bende yüksek lisans mezunuyum geçen sene bu zamanlar yedek subaylık çıksa diye çok ümitlenmiştim ama çıkmamıştı kısmet sağlıcakla kalın hayırlı tezkereler.

    Sanırım aşırı talep var işsizlikten dolayı yedek subaylığa, bundan birkaç yıl önce kısa istiyordu herkes ona rağmen uzun çıkıyordu, her ile üniversite açıp bu kadar lisans mezununu verilirse çoğunluğu yedek subay yapamazlar. iyi bir ünivesite de mühendislik mezunuyum ve iyi bir ortalamam var 2. Grup görünüyor . Burada üzülmemiz gereken durum herkesin çaresiz bir şekilde ekonomik sebeplerden dolayı biraz para biriktirmek adına subaylık istemesi Allah sonumuzu hayır etsin.

    Yine yanlış konuşuyorsun. 👿

    1-)E devletten 1 gün önceden yoklama verip,ertesi sabah aile hekimine gidip,öğleden sonra sistemin onayladığı olan bile var.Yani adam pazar akşamı yoklamasını yapsa ertesi gün tüm işlemleri yine bitirebilir.(hiç asker şube ile ilişkisi olmasa da).Kuzenimin öyle oldu 1 günde sistem kendi kendine halletti.Halletmese bile alternatifi çok.


    İnsanlara imkansız demeyin, allah bilir kaç kişi okuyacak kötü bir izlenim vermeyiniz.1 günde sistem bile halledebilir etmezse zaten askeri şube halleder.Yani yıldırmayın yapıcı olun kaç kişi belki okuyacak uğraşmayacak.BUNU OKUYAN ARKADAŞLARA SESLENİYORUM .. SON GÜN BİLE SİSTEM ÜZERİNDEN HALLEDEBİLRİSİNİZ.PAZAR AKŞAMI YOKLAMANIZI YAPIP.HAL OLMAZSA ASKERİ ŞUBE İLE KESİN HALLEDERSİNİZ.ŞANSINIZI DENEYİN YAZIK ZAMANA TAA MAYISA ATARLAR....

    Herkes için hayırlı olsun bundan önceki sınıflandırmada bazı arkadaşlarım çok üzüldü yedek subay başvurusu yapan.Kendini yedek subaya şartladığı için.Tekrar söyleyeyim ben burda okuyan kardeşlerime ,er olarak gidiyorum diye kendinizi hazırlayın.Sonuç da er de çıksa 6 ay yapıp gelceksiniz.Hiç bir sorumlulğunuz olmayacak yedek subay kadar.Ayrıca kariyer planınız için 6ay vakit kazancaksınız.Tabiki de yedek subay çıkarsa onun da kendinize göre avantajlarını sayabilirsiniz.Ama hakkınımızda hayırlı olsun herkesin.İki taraf da sıkıntı değil benim düşüncemde.

  • Başlığı 2021 olarak düzeltin hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ameka kullanıcısına yanıt
    Dalgınlık işte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başvuruların son tarihi 30 kasım mı?
  • Arkadaşlar 2 senelik ön lisans mezunuyum. Dgs de istediğim puanı alamadım şimdi gidip erken terhis dilekçesi versem kasım da alırlar mı beni? Bilgisi olan var mı?
  • şubat celbinde yedek subay alımı az mı oluyor.celp dönemlerine göre yedek subay olma ihtimali düşüyor mu yani bilen var mı ona göre tecilimi bozdurucam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1234ınwfm 1 kullanıcısına yanıt
    az oluyor biladerim. benim gördüğüm kadarıyla mayıs celbinde daha fazla alım oluyor.
  • 1234ınwfm 1 kullanıcısına yanıt
    Şubat celbinde alım sayısı Kasım'a göre daha az olur fakat başvuru sayısı da az olur. Bence Şubat celbinde yedek subaylık/yedek astsubaylık çıkma olasılığı Kasım'a göre bi' tık daha yüksek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayar müh. mezun olmama az bir zaman kaldı. Yedek subaylık başvurusu yapmayı düşünüyorum. Çevrenizde tanıdığınız giden veya gidemeyen bilgisayar müh. var mı? Öncelikli olarak hangi kriterlere bakılıyor? Yaş, okul, Gano vs.. Benim okul iyi sayılmaz. yaş 24 e giricem. Ortalama da iyi sayılmaz(2.55). Bunların nasıl etkisi olur? Bi de boy: 177 kilo: 80 önemi var mı bilmiyorum.
  • Muco022 M kullanıcısına yanıt
    Ben de çok araştırdım, öğrendiğim kadarıyla ortalamanın pek bir önemi yok. Yaş konusu muamma. Yaşı ileri olanlara öncelik veriyor olabilirler, kesin bir şey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6DA4B9C19 -- 13 Eylül 2020; 13:0:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Muco022 M kullanıcısına yanıt
    Yedek subaylık kriteri, mezun olduğun bölümdür. Buradan hareketle, seni meslekçi ya da takım komutanı falan yaparlar. Ortalamaymış, yaşmış o kadar önemli sayılmıyor. Ben 27 yaşında yedek subaydım mesela.

    Bilgisayar mühendisi alımı var, ama benim devrelerim arasınsa o kadar çok yoktu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Ocak ayında başvuru yaptım muayene oldum haziran celbine çıktı askerliğim ama bazı nedenlerden dolayı sülüsumu almadım yanı askerlik yerime teslim olmadım, bakaya kaldım. Şimdi er sınıflandırma sonucuna baktığımda askerlik yerim kalkmış ve hakkınızda er sınıflandırma sonucu bulunamadı diyor. Ben şimdi gidip askerlik şubesine teslim olsam ne zaman hangi celpte askere giderim?
  • Bende mayis 2021 de gitmeyi dusunuyorum. Yok mu 383. Donem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkac sorum olacak

    1-Harita Muhendisiyim Subat celbiyle yedek subay olma sansim var midir?
    2-Subat celbi denen sadece subat ayi midir?
    3-Yoklama, hizmet tercihi vs. yapmam için 2022 ye kadar olan tecilimi bozdurmam gerekir mi?
    4-Subat ayindan onceki aylari tercih etsem yedek subay olamaz miyim?
    5-Y.s mi er mi oldugumuz takribi ne zaman belli olur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heleloo -- 20 Eylül 2020; 12:48:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • heleloo H kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla sorularını cevaplamaya çalışayım.
    1-) Tabii ki var.
    2-) Şubat celbi; Şubat, Mart, Nisan aylarını kapsıyor.
    3-) E-Devlet üzerinden ASAL yoklamanı yaptırdığın zaman askerlik işlemlerin başlamış oluyor, ek olarak tecil bozdurmak gibi bir işlem yok.
    4-) 31 Ağustos itibariyle askerlik işlemleri bitti, en erken Şubat ayında gidebilirsiniz.
    5-) Tam olarak bilmiyorum ama Ocak'ta açıklanır diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6DA4B9C19 -- 20 Eylül 2020; 14:35:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muco022 -- 13 Kasım 2020; 16:0:46 >
  • Bende Uluslararsi iliskiler (aof) mezunuyum. Mayista gitmeyi dusunuyorum. Cikma sansi nedir acaba. 2 yillik pazarlama onlisans okudum ondan once. Sonra lisans tamamladim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ercyusuff -- 20 Eylül 2020; 19:7:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu dönem ile ilgili herhangi bir duyuru varmı

    Son muayene tarihi nedir bilen varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar başvuru ne zaman açılacak ve ne zaman son olacak şubat ayı için bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.