Şimdi Ara

Benzinli motoru elektrikliye çevirme.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 3 tekerlekli (önde 2 arkada 1 teker) evraksız plakasız benzinli motorsiklet yada atv diyede geçiyor olabilir, alıp elektrikliye çevirmek istiyorum. Motor elektrik aksamı filan sıkıntım yok. Sıkıntı bunu çevirip çalışır hale getirebilirsem trafiğe çıkma durumu ne olur? Motor hali hazırda plakalı alınıp trafikte gezen bir model farı sinyali vs. trafiğe uygun ancak elektrikli motor için proje çizdirilip tescil ettirilebilirmi? (aslında ülkemizde karavancılara, motorsikletlere, modifiye yapmak isteyenlere her konuda zorluk çıkartıldığı için ettirilemez biliyorum ama daha bilgili biri yazarsa sevinirim. )



  • alt motora dokumadan silindir üst kapak devre dışı bırakarak alt egzantrik zincir dişlisinden bir dinamo yardımıyla hareketi aktarırsın yalnız enerji kaybı çok olur.





    tescil konusu imkansız gibi sıfırdan motor imal etsen daha kolay

    tescil için proje çizdirmen lazım, mühendisler ve şoförler odasına onaylatman gerek. yine aynı şekilde trafik şube ve tüvtürk muayene istasyonlarına da gitmen gerek. harcayacak para ve zamanın çoksa uğraşırsın bunları yapsan bile aracın yine de trafiğe çıkamayabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ge4ce -- 4 Eylül 2020; 13:40:55 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.