Şimdi Ara

'Boğuluyoruz'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
2
Favori
15.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
281 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fatih Altaylı'ya gelen okur mektuplarından biri.


    Alıntı

    metni:
    Fatih Abi, 25 yaşında bir gencim. İnan ki gençliğim burnumdan geldi. Avrupa'daki yaşıtlarımızın yaşadığı hayatın 10'da 1'ini yaşayamıyoruz. Onların yaşadığı hayata ağzımız açık, tabiri caizse "öküzün trene baktığı gibi bakıyoruz". Çok zor şartlarda hayatımızı idame ettirebiliyoruz. Kimimiz sabahtan akşama kadar it gibi iki kuruş paraya çalışıyor, kimimiz KPSS belası ile uğraşıyor. Kimse mutlu değil. Hayat aşırı pahalı. Yaşayamıyoruz. Boğuluyoruz.
    Sabahtan akşama kadar çalışan, gelecek kaygısını sinesinden bir an atamayan, utanan, Avrupa'daki yaşıtlarının harçlıklarıyla aldığı Audi'ye BMW'ye bir işe başlasa bile hiçbir zaman alamayacağını bilen, onlara ağzı açık bakan, aşağılık psikolojisini iliklerinde hisseden bir gençten bilim ve sanat yapması beklenebilir mi?Gençler olarak size sadece şunu söyleyebilirim: Boğuluyoruz.
    Yıllardır sizi takip ettiğim için, sizi çok samimi görüyorum. Bu yüzden size sitem etme hakkını kendimde buluyorum. Beni bağışlayın.


    Kaynak








  • Yurt dışında 20 yaşında ki yaşıtlarım ABD , AB , İngilterede olanlar sadece 15 gün bahçe işleri ile uğraşarak i9 son model kasa topluyor Türkiye fiyatı en aşağı 20.000 TL'en bahsediyoruz o cihazın.


    Fakir ama mutlu ne demek ? Merak ediyorum bunları söylemek için maaş alıyor musun yoksa ciddi ciddi bu dediklerine inanıyor musun ?


    ABD'de mustangin fiyatı yaklaşık 35-50 k $ TR'de ise 300+k dan fazla o araçların değeri.


    Asgari ücretle çalışan bir Amerikalı 7 ay gibi bir sürede o aracı alabiliyor ekstra iş yapıyorsa daha kolay alır.


    Amerikada asgari ücret ortalama 2k $ ekstra iş freelance ile 5-10k$ aylık gelir , hatta freelancedan daha iyi gelebilir yani.


    Yazdıklarının açıkçası burada ki insanları kışkırtma amaçlı olduğunu düşünüyorum.

    Tanıdığım bir çok kişi ülkeyi komple terk etti, ingiltere, almanya, kanada ve amerikaya geçtiler. Tabi bu insanlar işlerinde iyi kişilerdi. Şu anda pandemi nedeniyle gidemeyenler var, durum biraz düzelince onlar da komple terk edecekler. Gidenlerin hepsi de durumlarından aşırı memnunlar. Gidenlere hak vermemek mümkün değil  


    Günümüz gençleri gerçekten çok çalışkan. Bazen sohbet ediyorum, abi aldığımız maaş ortada. Çoğu zaman patron para yok deyip arada para veriyor. Yani düzenli maaş alamıyoruz. Aile’yemi yardım edelim kendi ihtiyaçlarımızamı bilemiyoruz. Kız arkadaşla bir mekanda oturmak istesek olmuyor, diyorlar. Sık sık aileleri ile kavga ettiklerini söylüyorlar ve ağır bir steres ile mücadele ediyorlar.
  • Ülke gençlerinin yüzde 80-85i, ülke genelinin min yüzde 70i böyle hissediyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam haklı daha dün ötv matrahı zammı geldi

  • Daha kötüsünü hak ediyoruz.

  • https://streamable.com/ynwlvc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 1 Eylül 2020; 12:26:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İşin kötüsü insanlar tepki koymadıkça bu duruma alışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün "zengin" dediğiniz kişilerin bile gelecek kaygısı var ise bu hükümetin değişmesi gereklidir. Değişecek mi? Tabii ki hayır çünkü şahsım olmazsa devlet olmaz! Sadece fakiri değil her bir vatandaş önünü göremiyor, yarın ne olacak tahmin dahi edemiyor.
    quote:

    22’inci muhtarlar toplantısında konuşan Erdoğan “‘Tayyip Erdoğan gitsin demek’, ‘Bizim tüm siyasetimizi, tüm çalışmalarımızı, üzerine bina ettiğimiz milletimizin, bayrağımızın, vatanımızın, devletimizin tek olması anlayışı yıkılsın’ demektir. Öyle paralel devlet, yok bilmem şu devlet bu devlet, yok hepsi. Bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti Devletinden başka bir devlet asla yoktur ve olamaz. Onun için de yok öz yönetimmiş yok şuymuş yok buymuş böyle bir şey yok. Tek devlet” diye konuştu.
    https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/cuhmhurbaskani-erdoganin-ben-gidersem-devlet-yikilir-sozlerine-tepkiler/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therkut -- 1 Eylül 2020; 12:33:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Virüsden daha sağlam boğduğu kesin. Net yani.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Günümüz gençleri gerçekten çok çalışkan. Bazen sohbet ediyorum, abi aldığımız maaş ortada. Çoğu zaman patron para yok deyip arada para veriyor. Yani düzenli maaş alamıyoruz. Aile’yemi yardım edelim kendi ihtiyaçlarımızamı bilemiyoruz. Kız arkadaşla bir mekanda oturmak istesek olmuyor, diyorlar. Sık sık aileleri ile kavga ettiklerini söylüyorlar ve ağır bir steres ile mücadele ediyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocuğa harçlık veremeyebilirsin. Hayatını kuramayabilir, evini geçindiremeye de bilirsin. Bunlar için kaçmak, küsmek yakışmaz. Ama önünde kocaman hayatı olan birisine bile ümit veremiyorsan git köprüden aşağı atla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 1 Eylül 2020; 13:37:1 >
  • Zor şartlarda çalışıyoruz az para kazanıyoruz geçinemiyoruz deyip paragrafı bmw audi ile bitirmiş.

  • bu tablonun terse dönmesi icin, halkin devletini dev aynasinda görme hastaligindan kurtulup gerceklerle yüzlesmesi ve siyasetteki hamaset diline izin vermemesi ve bu dilin prim yapmasina müsaade etmemesi gerek. Aksi takdirde tablonun bundan daha iyiye gitmeyecegi muhakkak. Ne yazik ki bu cagda yüzümüzü modern dünya degilde Orta caga dönmenin sikintisini yasiyoruz geri kafali cogunluk yüzünden bizlerde. Sonumuz hayrola. Daha 25 yasinda gencecik cocuk yazik hayat ne hale getirmis. Böyle milyonlarca genc var. Bunlari okudukca icim inanin sizliyor parcalaniyor kahroluyorum abartisiz gözlerim doluyor. Yazik bu insanlara gencecik piril pirillar. Hayatlarinin en güzel dönemlerinde, yiyip icip gezip hayattan keyif alacakken, izdirap cekiyorlar. Allah yardimcilari olsun. En büyük yük onlarin omzunda. Belli yasa gelenler yine bir seyler yapti. Onlari daha aci bir fatura bekliyor ne yazik ki.  





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-289234E80

    Zor şartlarda çalışıyoruz az para kazanıyoruz geçinemiyoruz deyip paragrafı bmw audi ile bitirmiş.

    BMW değil de Fiat, Renault yazsa da değişen bir şey olmuyor.

  • Tanıdığım bir çok kişi ülkeyi komple terk etti, ingiltere, almanya, kanada ve amerikaya geçtiler. Tabi bu insanlar işlerinde iyi kişilerdi. Şu anda pandemi nedeniyle gidemeyenler var, durum biraz düzelince onlar da komple terk edecekler. Gidenlerin hepsi de durumlarından aşırı memnunlar. Gidenlere hak vermemek mümkün değil  





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 1 Eylül 2020; 18:30:17 >




  • Hakli. Gencligimiz ellerimizden alindi. Alanlar da belli. Evlenecekseniz de bu ulkede cocuk yetistirmeyin. Bizim cektiklerimizi cekmesinler. Ben ileride zengin olsam ne fark edecek? Ben gencligimi yasayamadim. 18imde arabamin olmasini isterdim, bol bol gezip, yiyip sevismek isterdim. Bu ulke bana bunları veremiyor. Cocugunuzu tarikatlarin hakim olduğu bir ülkede zinhar yetistirmeyin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşuna demiyorum gençlerin geleceklerini,ailelerinin hayallerini,daha doğmamış yetimin hakkını çaldılar diye.

  • Herkes aynı durumda. Kimine daha az kimine daha çok ama nerdeyse herkesi etkiliyor bu durum. Ben etkilenmiyorum diyen yalan söyler, döviz milyonerleri hariç

    Gençliğimin baharındayım. Mercedesimi sattım kangoo ya biniyorum 1 yıldır. Honda cbr 1000 i sattım mondial 125 e biniyorum yine 1 yıldır. Para gerektiren hobilerime ara verdim. Yurtdışı gezileri sık sık yaptığım bişeydi oda şuan baya zorlar beni ona da ara verdik mecburen. Benide böyle etkiledi işte. Ama etkiledi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İAmSterdam06 -- 1 Eylül 2020; 16:52:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2-3 sene sonra önünüzde seçim var gençler o zaman koyun iradenizi ortaya...

    Ülkede.yüksek seçmen oranı sizde...

    Seçtiği partiden şikayet eden insanlar gene aynı Parti'ye oy veriyorsa bunu bütün partiler için diyorum o işde bir tuhaflık vardır...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatih Altaylı ve samimiyet.


    Tekrar düşünülmesi gereken bir konu.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.