Şimdi Ara

Türkiyedeki Covid 19 Gerçekleri(Ailecek pozitif) Rezillikler Eklendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
3
Favori
11.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
216 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar
    Hem bilgilendirme amaçlı hem de bazı yanlışlar olduğunu belirtmek için açtım.

    Bir hafta önce babamda üşütme belirtileri vardı. Yüksek ateş, öksürük, ishal gibi belirtiler olmadığı için fazla önemsemedik. Devam eden hafta boyunca göğüs ve üst tarafında çok fazla terleme vardı. (Üşütme belirtileri vardı, burun tıkanıklığı, hafif boğaz ağrısı, damakta yanma hissi, balgam)


    Hafta boyunca ailecek hafif üşütme belirtileri gösterdik. Babamdan bulaştığını düşünüyorduk. Hafif öksürük, ara sıra ateş çıkıyordu.

    Geçtiğimiz cumartesi annem koku alamadığını söyledi. Hatta çamaşır suyunun burnunu yaktığını ama kokusunu almadığını söyledi.
    Pazar günü kardeşimde de koku kaybı oluştu. Babamda sadece terleme vardı. Bir kaç doktor arkadaşıma olayları anlattığımda test yaptırın dediler. Asıl rezillik burdan sonra başlıyor. Fazla belirti olmadığı için devlet test yapmıyor. Arkadaşım nöbetçiyim, ben hepinize yardımcı olurum dedi ve dün akşam sekiz-dokuz arası test yaptırdık. Babamın tomografisi de çekildi. Tomografi sonucunda akciğerde buzlanma gözüküyordu ve hastanede kalacağını söylediler. Test yapılan yerde hiçbir tedbir uygulanmıyor. Maskesini çıkarıp öksürenden tutun yan yana 6 kişi sıkış pıkış test sırası bekleyenlere kadar.

    Babamı bırakırken hastanede yer olmadığını söylediler. Bşaka bir hastaneye geçelim dediğimde KAYSERİDEKİ tüm hastanelerin dolu olduğu söylendi ve oda için 9. sıradasınız dendi.
    Arkadaşlar bilen biliyordur. Kayseriye şehir hastanesi açıldı, öve öve bitiremediler ve çevre illere hizmet edecek kadar büyük deniliyordu ama sonuç ortada BİR TANE BİLE YATAK, ODA kalmamış.

    Babam bugün 15:30 civarı pandemi hastanesine yatırıldı. Kendisiyle konuştuğumda, hastaneden çıkarken covid19 pozitif hastalarının sedyelerde 2-3 kişinin oturduğunu, kimisinin oturacak sedye kalmayıp ayakta gezdiğini söyledi. Bakın burası çokomelli odayı yatağı geçtim, bekleyenler için sedye dahi yok ama günlük 1500 vaka açıklıyorlar.

    Yaklaşık bir saat önce annem, kardeşim ve benim de testlerim pozitif çıktı. Çok şükür hiçbirimizin kronik hastalığı yok. İnşallah en kısa zamanda atlatacağız.

    Lütfen dikkat edin. İşiniz olmadığı sürece dışarı çıkmayın. Sayılara aldanmayın. Ara ara güncellerim sağlıcakla kalın.


    Sağlık ekipleri kişi başı birer tablet verdi.


    1 Eylül--- Babam inşallah tedaviye yarın evden devam edecek. Sonuçlar şimdilik iyi. Annem ve kardeşim hafif hafif tat ve koku aldıklarını söylüyorlar, maalesef benim tat ve koku tamamen gitti. Çok garip bir durum.

    2 Eylül--- Rezillikler devam ediyor. Babam sabah kontrol sonrası eve geleceğini söyledi. Hastaneden yakınınız gelip alması lazım denilmiş. Olaylar burada patlak veriyor. Babam henüz atlatmış değil hala pozitif ve hasta olmayan birisine bulaştırma ihtimali var. Akraba veya taksi ile getirilmesi ne kadar mantıklı. Devlet hastanesini aradığımızda pandemi hastanesinin ambulans hizmeti olduğu söylendi ve o hastaneyi arayın dediler. Pandemi hastanesine hiçbir şekilde ulaşamıyoruz. 184 numarası ile sağlık bakanlığına ulaşamıyoruz. En komiği ise bize karantinada durumumuz ciddileşirse aramamız için 4 tane numara verildi, bu numaraların hiçbirisine de ulaşılmıyor. Avrupanın kıskandığı sağlık sistemimiz bizi yine yanıltmıyor. Açtıklarında yüzümüze kapatıyorlar veya kayseride koskoca kayseride ambulans olmadığını söylüyorlar. Balkondan 400 metre uzaklıktaki İtfaiye Daire Başkanlığında boş boş yatan ambulanslara bakarak çay içiyorum

    3 Eylül--- Babamın tedavisi dünden itibaren evde devam edecek. İlaçlarını dün akşam görevlendirilen eczane çalışanları getirdi ve kullanmaya başladı. Çok şükür durumu iyi. Annem, ben ve kardeşimde tat koku kaybı devam ediyor. Kardeşim sırtında ve göğsünde ağrı olduğunu söyledi. Eskisi gibi derin nefes alamıyorum.

    4 Eylül--- Düne nazaran değişen pek bir şey yok ama esnerken boğulacakmış hissine kapılıp esnemem yarıda kesilmeye başladı. Gözlerim de çok sızlıyor. Göğüs kafesimde ara sıra bıçak ağrısı hissediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrkrc -- 4 Eylül 2020; 22:44:35 >







  • Allah beni bir kuş edicek, sana burdan bir uçucam. Allahın sonradan görme Kastamonulusu seni. Konu sahibi arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun, bende devletin vaka sayılarını tam verdiğine inanmıyorum. Ancak o kadar başarısız geçen bir süreç olmadığını görüyoruz. Asıl başarısızlık yollara çıkmayan araç sahiplerine ceza yazamayınca, avmlerden para kazanamayınca acıkan devlet. Saldı plajlara koyun sürüsünü, saldı avmlere keçi sürüsünü. Kimisi Akdeniz, kimisi Karadeniz geziyor. Evet gezmeye izin veren hükümet bence suçlu. Kışın süreç gayet düzgün yürütüldü ne zaman turizm mevsimi açıldı ortalık çarşı-pazar oldu. Hastanelerin dolma sebebi de tamamen devletin parasız(!) kalışı. Aile büyüklerinize saygılar, çok geçmiş olsun.
    Şey mi bu. Profil fotoğrafıma Türk resmî koydum milliyetçiyim. Hemen düşman edildik. Birazcık aklı olan ülkenin durumuna bakıp ve gerçekleri görür. Memleketin düşmanıymışsız, memleketin en büyük düşmanı 20 senedir ülkeyi bu hale getirenlerdir. Dur tahmin edeyim. Etrafta başkanım başkanım diyerek uluyor musunuz
  • Geçmiş olsun Hocam, Malesef Kayseri deki hastaneler dediğiniz gibi dolmuş, eğer akciğersel, bir rahatsızlığınız yoksa test yapmaya bile yanaşmıyorlar tabi koca şehir hastanesi dolup nasıl hala günlük ülkede 1000 1500 vaka var benimde pek aklıma yatmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geçmiş olsun. Bol su için. Takviye c vitamini kapsüllerinden kullanın, iyi beslenin. Bizde ailece pozitifiz evde kendi kendimize tedavi oluyoruz. Artık iyileşmeye başladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartal0001903 kullanıcısına yanıt
    sağolun. dediğiniz gibi arkadaşım olmasa test olamayacaktık
  • YawuzS Y kullanıcısına yanıt
    aynen hocam yemeye içmeye daha çok dikkat etmek lazım. c vitamini kapsülü tanıdık getirecek inşallah
  • Takıpteyız semptomları bıraz daha detaylı anlatırsanız eger evlerınden sıteye gıren kısıler ıcın cok yararlı olur suphelı hıssederlerse evde olmak yerıne hastaneye gecerler hem. Cok gecmıs olsun
  • Hala açıklanan vakalara inananlara gelsin yazdıklarınız. Hocam çok geçmiş olsun inşallah tez zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrkrc

    sağolun. dediğiniz gibi arkadaşım olmasa test olamayacaktık
    Bak burda atıyorsun Kamil.

    Kayseride devletten başkan3 tane Özel hastanede test yaptırabilirsin.
    Tekdenin yanındaki System hastanesinde ben 5 gün önce test oldum 250 TL verdim yurtdışına çıkmak için. Sistem (enabız) çöktüğü için 2 saat sürdü.
    Kayınbirader cumartesi günü gitti aynı hastaneye toplam 45 dakikada kayıt olduk çıktık dedi. Test sonucu 24 saat sonra çıktı.

    Devlet hastanesinin durumunu bilmiyorum yanlız teste girememe olayını abartmışsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benmisim kullanıcısına yanıt
    kaç kişi 250 tl verebilir ?
    Benim ailem 3 kişi 750 tl nasıl vereyim ?
    maaşın yarısını teste mi bırakacaz ?

    gurbetçi gurbetçi konuşmayın
  • mrkrc kullanıcısına yanıt
    Belirti olmayana test yapılmaz. Test %90 negatif çıkar o zaman adam bende bir şey yok diyip fare gibi dolanacak ortalıkta..
    Belirti olmayana ciğerler de problem hissediyorsa BT falan çekilir. Belirtisiz test yapıldığında doğru sonuç çıkmayabiliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TulparHAN

    kaç kişi 250 tl verebilir ?
    Benim ailem 3 kişi 750 tl nasıl vereyim ?
    maaşın yarısını teste mi bırakacaz ?

    gurbetçi gurbetçi konuşmayın
    Ben 1200e yakın berdim 4 kişiye. Birde 40 tlyi ingilizce için istediler. Haram zıkkım olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benmisim kullanıcısına yanıt
    Haram zıkkım olsun diyorsun ama sen bunu yurtdışı için alıyorsun yani sen normalde zenginsin kendi devletine 165 dolar için haram zıkkım olsun diyene yazıklar olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TulparHAN

    Haram zıkkım olsun diyorsun ama sen bunu yurtdışı için alıyorsun yani sen normalde zenginsin kendi devletine 165 dolar için haram zıkkım olsun diyene yazıklar olsun
    Ben TC vatandasıyım. Hani bedevaydı?
    Burnum aktı kontrol edermisimşz desem bedava test yapacaklar.
    Yok bende biley yok ama yurtdışına çıkacağım desem alalım 290 tl.

    Yine diyorum haram zıkkım olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartal0001903 kullanıcısına yanıt
    Virüs olmasa bile hastaneler yine dolu oluyordu.
    Türk halkında mı var sıkıntı ben çözemedim. Sivilcem cıktı diye hastaneyi meşgül eden kişileriz çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmis olsun hocam . Artik salginin baslarindaki gibi temaslilara , az belirti gosterenlere test yapmiyorlar ve durumu cok agir degilse hastaneye almiyorlar . Suan test sayisinin fazla gozukmesinin sebebi milletvekillerine , futbolculara ... rutin olarak test yapmalari



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-523C67B3C -- 2 Eylül 2020; 10:35:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağolun. az kaldı az. şu ülkeye insanın hizmet edesi gelmiyor. burada faydalı bir iş yapacağıma, avrupada temizlik yaparım dememe az kaldı
  • Hocam çok geçmiş olsun. Bu rezilliği diğer sosyal mecralarda paylaşarak sesimizi yükseltebiliriz ancak. Yazık valla resmen dalga geçiyorlar. Baştaki şahıs da Fahrettin Koca zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Johnny Silverhand kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. babam taksiye atladı geliyor. ordakilere durumu anlatmasını aynı zamanda videoya almasını söyledik ama yapmamış. hepsi aynı, aynı şeyin laciverti
  • ALLAH şifa versin
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.