Şimdi Ara

Uzun ömürlü termal macun tavsiyesi arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1-2 gündür forumda ve diğer sitelerde termal macun önerilerine ve incelemelerine bakıyorum. Sonuç olarak 3 tane modelin öne çıktığını gördüm, bunlar; Arctic MX-4, Cooler Master MasterGel Pro/Maker ve Noctua NT-H1. Test sonuçlarına bakınca aralarında devasa fark olmasa da Noctua önde gözüküyor bazılarında da MasterGel Maker önde çıkıyor ama o kısım benim için çok fark etmiyor.

    Termal macunu laptopta kullanacağım için ve açıp kapaması söküp takması işkence gibi olduğundan dolayı uygulayacağım termal macun beni yıllarca götürsün istiyorum 6-12 ayda bir yenilemek zorunda kalmak istemiyorum. MX-4 için 8 sene garanti falan diyorlar, Noctua için 1 seneyi görmez diyorlar ve MasterGel için fazla yorum göremedim ama aylar sonra bile aynı denmiş. Bu yorumlara bakınca MX-4 hem fiyat hem ömür olarak en cazip olan gibi dursa da termal macunu, diş macunu kadar sık kullanan insanların da fikrini almak istedim.







  • Noctua h-1'i MSI GP62M 7RD Leopardda ve diğer eski makinelerde kullanıyorum.

    Macun yaklaşık olarak maksimum 6 ay dayanmakta noctua ilk sürüldüğü bir kaç ay çok iyi dayanıyor fakat yüksek ısıdan dolayı bu 1-2 aydan sonra buharlaşmaya başlıyor , 3 senedir aynı şırıngada ki macunu sürüyorum. En son geçen içini açtım temizledim gördüğüm manzara aynıydı.

    Grizzlyler kaliteli diyorlar ama hiç denemedim fakat çok pahalılar , cooler master mastergel elmas partiküllüyüde öneriyorlar , arctic mx4'de öneriyorlar.

    Noctua güzel macun ama dediğim gibi uzun süre boyunca etkisini tam gösteremiyor bir yerden sonra o etki kayboluyor.

    Laptop soğutulmak isteniyorsa alüminyum veya krom kaplama mümkünse geniş çaplı fanları olan (14 cm ve mümkünse daha yukarısında fanlar) soğutucular tercih edilmeli , termal pedler 1-2 senedir bir değiştirilmeli.

    Bende kaliteli termal ped arıyorum zaten noctua h1 macunda pahalandığı için yine aynı şekilde muadili performansı verecek bir macun arıyorum.

    Noctua olmuş 160-180 TL 3 sene önce 90 TL'ye almıştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7B357775A -- 3 Eylül 2020; 15:49:27 >




  • Ben Mastergel Maker kullandım yaklaşık 3 ay önce,çok bariz bir şekilde ısınma sorunum gitti bilgisayar çok daha verimli çalışıyor,fan sesi epey az hatta masaüstü kullanımlarında hiç çalışmıyor.Termal macunu 2 senede bir değiştiriyorum,senede bir de fan temizliği yapıyorum.

  • Hocam markaların abartılı macunlarına uçuk paralar verilmez.Benim o macunlara verdiğim paranın haddi hesabı yok.


    Normal elektronikçilerde kavanozlarda satılan termal macunlardan alacaksınız. 1 kavanoza + olarak en düşük wattlı 5-6 damla motor yağı damlatıp uygun kıvama gelinceye kadar iyice karıştırıp sonra süreceksiniz.

    Bu macunun yıllarca değiştirilmese bile kurumasını imkansız hale getirirken ısıyıda hiç kayıpsız iletmesini sağlar.

    Ben bu şekilde uyguluyorum. En kral, en pahalı termal macun ile aralarında fark 0




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 18 Şubat 2021; 7:38:0 >
  • gerçek olan Arctic MX-4

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaLVaToRe_V

    gerçek olan Arctic MX-4

    CoolerMaster MasterGel Maker Nano Partiküllü ile arasında kaldım ama mx4 gerçeğini bulmakta bir hayli zor. Amazonda baktım ama kendısı satmıyor. Oyüzden cm almayı dusunuyorum hocam bende.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HALO

    CoolerMaster MasterGel Maker Nano Partiküllü ile arasında kaldım ama mx4 gerçeğini bulmakta bir hayli zor. Amazonda baktım ama kendısı satmıyor. Oyüzden cm almayı dusunuyorum hocam bende.



    Alıntıları Göster




  • aynı fikirdeyim,


    motor yağı aklıma gelmemişti iyi fikir teşekkürler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.