Şimdi Ara

Bu 30 Ağustos kutlamasını yakıştırmadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AOÇ'deki sarayda yapılan kutlamalarda mehter takımının çalmasını "Zafer Bayramı" ile hiç bağdaştıramadım.bayram için seçilen "Osman Paşa" marşında zaferi anlatılan Osman Nuri Paşa 5 Nisan 1900'de ölmüş, aynı marşta anlatılan Pilevne savaşı da 10 Aralık 1877'de Rus İmparatorluğuna karşı kazanılmış.Pilenve konum olarak bugün Bulgasitan sınırlarında bulunuyor.


    Milli bayramımız olan 30 Ağustos Zafer Bayramı ise, 9 Eylül 1922'de Yunan Krallığına karşı kazanılan kurtuluş savaşındaki Büyük Taarruz'un kutlaması.taarruz kararı da Başkomutan Mustafa Kemal Paşa tarfından TBMM'de alınmıştı.zafer İzmir'de kazanıldı.


    sonuç olarak,yeniçeri kostümüyle sahne alan mehter takımı Zafer Bayramı'mızla hiçbir alakası olmayan bir etkinlikti.ben 3 kuruşluk tarih bilgimle hazırlıkların bu kadar alakasız olduğunu görüyorsam,organize edenlerin haline de diyecek söz bulamıyorum.bu yılki kutlamayı her yönüyle kınıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 31 Ağustos 2020; 2:40:21 >







  • "Öküz altında buzağı aramak"denir sizin yaptığınıza!!!
  • vollkan59 kullanıcısına yanıt

    çok bariz bir görüntüden bahsediyorum.40 yıldır bayram kutluyorum.bunda bayramla bağdaştıran hiçbir şey yok.dönem ozanlarının türküleri,mehmetçiklerin şiirleri,izmir marşı söyleneceğine osmanlı marşları okunmasına tepkimi elbette gösteririm.yakışık almadı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 31 Ağustos 2020; 9:42:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.