Şimdi Ara

Bursa Trafiğinin İçler Acısı Hali (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • met.nar kullanıcısına yanıt

    Bursa İskender 1867 de yedik. Google puanı en yüksek oydu. İki kişi 1.5 180tl verdik, zoruma gitti valla :)


    Bursa'nın trafiğinde manyak da çok fazla. Otobüs ler bile manyak gibi gidiyor. Çok fazla makas atan var. İstanbul'dan pek farkı yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Mudanya Yolu'nu es geçmişsiniz ama özellikle iş çıkışı Korupark-Acemler ve Endülüspark-Bademli arası da facia. Keza Ata Bulvarı da...


    Aşırı göç alma ve pandeminin etkisiyle trafik ve de Bursa yaşanmaz hale geldi. Osmangazi ve Yıldırım ilçeleri berbat durumda. Nilüfer biraz daha iyi.

  • Bursa eski ve tarihi bir şehir. Dolayısı ile yolları dar ve alternatifsiz. Bunun üstüne bir de raylı ulaşımı ucuz olsun diye yer üstünden ve zaten dar olan yolları daha da daraltacak şekilde geçirdiler. Bursa şuan 5 en büyük şehir içinde AKP elinde olan tek belediye. Biz şimdi hizmet ve yatırım yağar diyorduk ama hiçbir şey yok. Başkan inanılmaz beceriksiz, proje üretemiyor.

  • Birde Bursasporun durumu var ki, ne siz sorun ne ben söyleyeyim. 90 larda banka hortumlama olayı vardı hatırlarsanız, bu durumun benzeri Bursasporun başına geldi. Bitirdiler şehrin en büyük markasını.

  • acemlere stad yapana selam olsun

  •  

  • Bursa’nın nüfus yapısı hakkaten ilginç; Bitlis,Muş,Van,Erzurum illerinden göç etmiş çok insan var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Misterr

    Bursa’nın nüfus yapısı hakkaten ilginç; Bitlis,Muş,Van,Erzurum illerinden göç etmiş çok insan var.

    doğu ve karadenizlinin birlikte yaşadığı yerde ne huzur kalır ne düzen.:) (linç loading)

  • Yasaklar kalktıktan sonra Adana trafiği de bir garip oldu. Sanki gökten araba yağmış millet toplamış sürüyor benzin de bedava. 6 ay öncekine göre % 30-50 civarı artış var bazı günlerde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 21 Mart 2021; 0:22:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: met.nar

    Trafik berbat ama bir Bursalı olarak iskendere laf söylemem 😂
    Şaka bir yana nerede geçiniz acaba beğenmediniz?
    Yenecek 1-2 yer var, onun dışında tadı böyle olması normaldir.

    Alıntıları Göster

    Bu eski çarşının girişinde yol üzerinde ufacık bir dükkan vardı, ben de orada yedim. Hem de yarım saat sıra bekleyerek.


    Güzel, o paranın hakkı değil, Bursa dışında da o tadı yakalayabiliyorsunuz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk

    Bu eski çarşının girişinde yol üzerinde ufacık bir dükkan vardı, ben de orada yedim. Hem de yarım saat sıra bekleyerek.


    Güzel, o paranın hakkı değil, Bursa dışında da o tadı yakalayabiliyorsunuz.



    Alıntıları Göster

    Hocam yer yanlış...


    Bence Uludağ kebapçısı... Kent meydanı karşısı...ufacık bir dükkan güzel bir lezzettir...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün 15 km'lik yolu abartısız 2 saatte sürebildim.

    Kestel-Nilüfer arası.

    Durum içler acısı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 20 Ekim 2021; 23:42:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğu veli araba ile çocuğunu okullara bırakınca küçük şehirlerde bile trafik olur oldu. Büyükşehirler zaten çoktan elden çıktı. Bir de ülkemizde kişi başına düşen araç sayısı çok çok düşük. Bu sayı eninde sonunda artacak siz o zaman görün birde.

  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    bursa altepe döneminde 5 sene hiç harcama yapmasa sırf borç ödemeye gidecek gelirler deniyordu. stad falan çok gereksizdi. bol keseden harcadılar. yalova yolundaki raylı niye alttan geçmedi anlaşılmaz. güzelim bursayı icraat yapıyorum diye mahvettiler. ali aktaş pasif ve beceriksiz.

  • Bursa'dan iki defa araç aldım. Her defasında akşama doğru işim bitip yola çıktığım için bu şehri terk edemeyeceğim hissine kapıldım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyWalsh -- 21 Ekim 2021; 0:18:40 >
  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt
    10 numara tespitler, tamamen katılıyorum. Bursa bitik bir şehir. Durum gerçekten içler acısı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bursa'nın trafiği de insanı da rezalet. Mesela hiç sinyal kullanmazlar, dönüşün yasak olduğu yerden dönerler, sağa sapacakları yola girecek iken cebe girmezler şeritte devam edip bir anda girerler, yollar desen zaten rezalet bir süre kullanınca belindeki bütün kemikler esniyor, insanlar neden bilmiyorum devamlı soldan gitmeye çalışıyorlar. vb vb.


    Büyük bir köy görmek isteyen mutlaka Bursa'ya gelsin


    toplumsal yaşamın gerekliliklerinden uzak insanlara sahip leş gibi bir şehir. havası, insanları, trafiği, olmayan kültürel ortamı hiçbir şeyi iyi değildir bu şehrin.


    beyaz yakalısı da mavi yakalısı da ayrı ayrı lümpendir. sanki köyde yaşıyormuş gibi yaşamayı adet edinmişler. rezidansta yaşıyor olsanız bile kapı önünde 20 çift ayakkabı görmeniz mümkündür.


    sonradan görme zengin tayfası inanılmaz fazladır.


    göçmen nüfusu mevcuttur. mesela bir eğlence mekanına (örn. podyumpark) göçmen birisi ile giderseniz muhtemelen akrabasına denk gelirsiniz, o derece bir köydür.


    bunları nilüferde yaşayan, bu güne kadar hiç toplu taşıma kullanmamış göreceli olarak davarlardan izole yaşayan birisi olarak söylüyorum, gürsu kestel demirtaş tarafları ne durumdadır, insanlarla iç içe olmak zorunda olanlar ne haldedir siz düşünün.


    Biraz konu dışı oldu ama Bursa böyle bir yer.





  • Beetle Juice kullanıcısına yanıt

    aşırı göçten hocam. 90larda önce bulgar göçmenleri, sonra ahıska, arada zaten her yerden geliyolardı, doğu vs. bursaya artvinden vs özellikle çok göçten dolayı burtvin diyenler var, şimdi de suriyeliler ve köylerden de aşırı merkeze göç aldı. bizimkilerde göçmen de çok eski 1950lerde gelme. durum tespiti için söyledim yoksa bulgar göçmenleri özellikle çok şey kattı diyebilirim. eli iş tutan usta gördü memleket. suriyeliler tabi tuzu biberi oldu. çorba gibi oldu bursa. bu karışıklık sosyal ve kültürel karmaşayı da getirdi tabi. eskiden bi heykele çıkıp haftasonu yürüyerek tur atsak bütün haftanın stresi giderdi. şimdi evden çıkmak istemiyor insan.

  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

    hafta sonu inanın dışarı çıkmıyorum kalabalıktan dolayı, mudanya, trilye zaten hayal oldu. Kuralsızlıklar şehri resmen. Ben de iş güçten 8 sene önce İzmir'den göç ettim, geldiğim her güne lanet ediyorum.

  • Beetle Juice kullanıcısına yanıt
    Hocam özellikle şehrin doğusundan gelip batısına yani Balıkesir, İzmir istikametine gidecek seferi vatandaşlar için diyebilirim ki, giriş çıkış dahil Bursa içinden geçecekleri aynı sürede geldikleri vilayete geri bile dönebilirler (örneğin Eskişehir).

    Doğu-batı bağlantısı resmen felç yani hiç yok denilebilir. Şimdi yeni başkan A. Aktaş Acemlere kimsenin kullanmadığı ve hiçbir şekilde trafik yükü hafifletme fonksiyonu bulunmayan saçma bir alt geçit (tünel) çalışması yaptı, hiçbir etkisi yok, yani yine fail. Batı doğuya, doğu batıya bağlanmıyor.

    Kuzey yönünden yani Yalova yolundan gelenler de bitik. Özdilek'i geçtikten sonra Avrupa Konseyi Bulvarı (botanik çevre yolu)'nın batı yönünde bağlanması yine kilit trafik yüzünden saatler sürüyor. Tam bir keşmekeş, kaos halini aldı.

    Eski başkan Altepe'de adı "metro" olan raylı sistemin %80'den fazlasını zaten rezil planlaşması ile bugünlere gelen şehrin anayollarını daraltmak suretiyle yol üzerinden götürerek trafiği tamamen bitirdi. Yeşil Bursa değil, trafik ve beton yığını Bursa oldu artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 21 Ekim 2021; 0:56:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.