Şimdi Ara

Şıkır şıkır sesli klavye arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlık biraz komik oldu kabul, yaşı yetenler hatırlarlar ibm model m klavyeler vardı şıkır şıkr, tok, tuşları iri ve yazımı çok keyifli.

    O tarz ama modern, aydınlatması olan bir klavye arayışındayım. Mavi switch olacak, büyük enter olacak, yüksek ses sorun değil aksine öyle olsun ve yay hissi güçlü belirgin olsun istiyorum. Önceden razer lycosa kullandım his olarak hiç memnun kalmamıştım, tuşlar kötü şekilde soyulunca garantiden logitech g710+ almıştım. Onu da 3-4 yıldır kullanıyorum hiç sevemedim. Tuşları küçük, sesi vasat, yazım hissi tatsız. Zaten bugüne kadar kullandığım giç bir logitech ürününden memnun kalmadım.



    Arkadaşlar ben akşam saatlerinde uzun uzun yazı yazan insanım, oyun çok önemli değil. Bana tuş aralığı net, tuşları yazıma uygun irice, daktilovari sese sahip, yazımı çok keyifli bir klavye lazım. Ama tabi fiyatı çok uçmamalı.

    Medimarktta birkaç model denedim. Aklımda kalanlardan:

    rampage myth: tuşları irice ve iyi aralıklı, yazımı çok rahat, sesi ve hissi orta karardı. Biraz daha şıkır şıkır olsa hah bu diyeceğim.

    rampage raptor: İşte tam olarak aradığım his ve ses bu klavyede diyebilirim, bayıldım, ama kompakt klavye olması canımı sıkıyor, numeratör kısmı olmaması, bilek desteği olmaması falan bilmiyorum sever miyim g710dan sonra.

    rampage r6 plus: Şu anki bütçemin üstünde, yine çıtı çıtı sesine bayıldım ancak malesef tuşları nohut kadar ve çok yakın aralıklı. Yazım için hiç iyi bir klavye değil ama o sesleri harika.

    Netten Lingbao Jiguanshi Midio klavyeyi gördüm. Sesi çok güzel geliyor, yorumlarda da öyle demişler ama bu da kompakt ve ingilizce. Daha önce hiç sticker ile klavye kullanmadım, bilemiyorum.

    Philips Spk8614: En baştan beri asıl düşündüğüm model buydu. Hem bilek desteği, hem ses açma tuşu gibi aradığım özellikler, netten gördüğüm kadarıyla keyifli tuşlar. Ama yorumlarda 3 aydan sonra tuşların soyulması olayını görünce midem bulandı. Çok yazı yazdığım için kısa sürede tuşlar solacaksa hiç manası yok. Fakat hala aklım onda.


    İşin özü ben tuş hissiyatı ve ses olarak r6 plus veya raptor gibi ama tuşları biraz daha irice ve yazıma yönelik bir klavye arıyorum. Bir de enter kesinlikle büyük olmalı. Siz ne önerirsiniz?

    Philips mi alsam, noksanlıklarını kabullenip raptor mu alsam, riske girip lingbao mu alsam yoksa aradığım özelliklerde başka bir şeyler var mı? Olabildiğince youtube'dan klavye incelemelerine bakıyorum ama bütçem dahilinde aradığım özelliklerde çok alternatif bulamadım.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.