Şimdi Ara

İsmet İnönü'nün 12 Ada'yı Reddettiği Belge Ortaya Çıktı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Cok ongorulu ve bilgece hareket edilerek "oltaya gelmemis" Ismet Inonu.


    1943 yilinda boyle bir "rusveti" kabul etmek demek, Turkiye Cumhuriyeti'ni, yenilmek uzere olan Alman'larin safinda 2. Dunya Savasin'na sokmak demekti. O zaman bugune Turkiye diye bir ulke kalmazdi. Bunu gormemek icin ya aptal ya da gostermemek icin art niyetli olmak lazim.

  • En acıklısı bu insanların okunmayacağından emin olduğu için belge diye yayınladıkları evrakın aslında yalanlarını ortaya çıkartıyor olması

  • Konuyu yeni gördüm.İslamcılar bu konularda beni hiç şaşırtmaz.Bilinen ve açıklanan bir olayı sanki bilinmiyormuş ve çok gizli bir işmiş gibi ortaya koyarlar.


    Burada İsmet İnönü'ye Almanlar yem atmış.Amaçları bu yem karşılığında üstlerine yönelmiş müttefik güçlerini bölmek.Zaten I.Dünya Savaşında Osmanlıyıda bu nedenle yanlarına alıyorlar.Amaçları savaşı geniş bir alana yayarak İtilaf kuvvetlerini bölmekti.Nazilerde kendilerinden öncekilerin taktiğiyle Türkiye'ye birkaç toprak verip yanlarında savaşa sokmak istemişler.Ama İnönü bu yemi görüp Almanların maksatını anlayıp teklifi reddetmiş.Yapması gerekeni yapmış.


    Eğer bu teklifi kabul edip Almanlar yanında savaşa girseydik emin olun bugün Türkiye Cumhuriyeti diye bir devlet ortada olmazdı.

  • kurtuluş savaşı şansa kazanılmamış , bu konudanda anlayabiliyoruz


    ismet önünü oyuna gelmemiş.



    frekansiyel olarak kandırılanların ders alması lazım.

  • hahahhaha. yahu internet çağındayız , adam kandırmak, yalana inandırmak kolay mı?


    Hitler Almanya'sının yanında 2.Dünya Savaşına girmek kaydıyla adalar teklif edilmişti. Sonuçta o adaları alamayacağın gibi topraklarının bir kısmını da kaybedebilirdin. Yatın kalkın İsmet Paşa'ya dua edin, yoksa dedeniz şehit babanneniz dul kalmıştı , babanız ve siz olmayacaktınız.

  • Yanı başımızda irana asker yığmış.Tüm doğu avrupayı işgale hazırlanan Sovyetler bize ne yapardı biliyor musun?Almanya ile müttfik oldum mesaj vermen kafi.Ruslar yamyam gibi ülkenin içine hançer sokar gibi girerlerdi. Bugün orta asya Türklerinden farkımız kalmazdı.

  • Yahu madem savaşa gireceğiz,vermişken Bulgaristandan(Müslüman yerleşkelerden),Yunanistan'dan(Kıbrıs ve Selanik) ve Irak(Musul)'tan da bir parça versinler. Sırf 12 ada için koskoca savaşa girilir mi?  

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.