Şimdi Ara

GÜNCELLEME (KANITLI) Günlük Ölüm Sayısı Gerçeği Yansıtmıyor (Tecrübe ve Kanıt içerir)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
439
Cevap
23
Favori
258.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1572 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GÜNCELLEME: Konuyu açarken bu kadar geniş bir kitleye ulaşacağını aklımın ucundan dahi geçirmiyordum. İrtibata geçmek için özelden telefon numaramı isteyen çok kişi oldu(Fox TV ve Sağlık Bakanlığı da dahil) ancak hiçbirine telefon numarası ve merhumun ismini vermemiş olmama rağmen, bir şekilde dün akşam(27 Ağustos) saat 21:30 sularında Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın özel kalemi Dr. Burak Aktaş tarafından arandık. Uzun bir konuşma oldu, ancak özet geçmem gerekirse kendisi bu konuyla ilgili üzüntülerini dile getirip baş sağlığı diledi, 2 gündür telefonların kilit olduğunu ve ortada birtakım hataların ve yanlış anlaşılmalarin olduğunu söyledi. Bize verilen evrakın ölüm raporu değil, defin raporu olduğunu(üzerinde ölüm belgesi yazıyor olmasına karşın), bu sebeple ölüm sebebinin detaylı olarak yazmadığını ve önümüzdeki günlerde Fahrettin Koca tarafından konu hakkında açıklama yapılacağını iletti.

    Hiçbir şey kaybımızı geri getirmeyecek olmasına rağmen başta donanımhaberde olmak üzere çeşitli diğer mecralarda acımızı paylaşıp, baş sağlığı dileyen ve destek olmaya çalışan herkese teşekkürlerimi iletiyorum.




    Herkese sağlıklı günler dileyerek yazıya başlıyorum. Şimdiden yazının gidişatını kestiremiyorum fakat biraz uzun olabilir, okuyun ve okutturun lütfen. Bizzat tecrübelerimi içerir.

    6 Ağustos 2020 günü kız arkadaşımın babası corona şüphesiyle apar topar ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Çekilen ciğer filmi sonucunda buzlu cam görünümü mevcuttu ve hasta İstanbul'da bir hastanede karantinaya alındı. Yapılan test sonucu 9 Ağustos 2020 günü Covid-19 pozitif tanısı kesin olarak koyuldu ve hasta İstanbul Sancaktepe'deki pandemi hastanesine sevk edildi. Hastayla irtibatımız hiçbir şekilde mümkün olmadığı için elimizden geldiği kadarını yapıp enabiz'dan uygulanan tüm işlemleri, tahlil ve raporları takip ediyorduk. Bu süreçte hastane personeli de bizi her gün arayıp durum hakkında bilgilendiriyordu.

    Günden güne durumu kötüye giden ve yoğun bakımda tedavisine devam edilen hastamızın 24 ağustos günü enabiz da tahlillerini kontrol ederken, ne hikmetse bir kez daha covid testi yapıldığını ve test sonucunun negatif olduğunu görmem üzere vefat haberini alacağımızı düşünmeye başladım. Nitekim öyle de oldu. Bir-iki saat içinde hastaneden arandık ve negatif covid sonucunun sisteme girildiği gün vefat haberini aldık.

    Bu hastanede Covid yüzünden vefat eden hastaların naaşı sancaktepe cenaze işlerine gönderilip burada cenaze namazı kılındıktan sonra defin işleminin yapılacağı yere naklediliyor. Ve covid yüzünden ölen merhumun yanına hiçkimse alınmadığı için naaşı tanıma işlemi fotoğrafı çekilip yakınlarına gösterilmek suretiyle yapılıyor. Biz Sancaktepe cenaze işlerinde geçirdiğimiz yaklaşık 1 saatlik süre içerisinde 5 naaş buraya getirildi ve hepsinin ölüm sebebi covid idi.

    Şimdi nasıl oluyor da sadece İstanbul Sancaktepe de 1 saat içinde 5 covid vakası defin ediliyorken, Türkiye genelindeki günlük ölüm sayısı 15-20 arası lanse ediliyor?

    Covid yüzünden vefat eden hastanın pozitifden negatife çevrilmesine dair kanıt:

    GÜNCELLEME (KANITLI) Günlük Ölüm Sayısı Gerçeği Yansıtmıyor (Tecrübe ve Kanıt içerir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PearBear -- 28 Ağustos 2020; 6:21:12 >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoomBookTR

    Türkiye'nin nüfusu?
    İstanbul'un nüfusu?
    İstanbul Türkiye'nin kaçta kaçı?
    Nüfus yoğunluğu diğer şehirlere göre kaç kat fazla?
    İstanbul Türkiye'nin Wuhan'ı iken kendine göre orantısız yorum yapıyorsun!

    + olarak Covid 3. ve 4. günler tespit ediliyor ki 9'unda tespit edilmiş 9-3=6 yani ayın 6'sında tahminen kapmış virüsü... Ve en fazla 15 gün sürdüğüne göre 6+15=21 tahminen 21'inde zaten tamamen atmış olmalı. Yani kişi yine test yaptırmış ve bu görülmüş...
    Acınız tamam ama biraz daha dikkat edin ki algı oluşmasın.
    seyehat yasakları kalkana kadar türkiye'nin wuhan'ı istanbuldu, doğru. şuan türkiye'nin wuhan'ı yok. ankara ve ötesindeki her bir şehir wuhan'ı yaşıyor.

    covid-19'un sebep olduğu sekel yüzünden günler içinde vefat eden biri günlük istatistiklere yazılmalıdır. bu yapılmıyor. istatistikler çarpıtılıyor! hastanın negatife dönmesi neyi değiştirir?

    deprem anında ölmeyip, enkaz altında beş gün sonra ölen birinin ölüm sebebi deprem değildir de nedir? bu mantığa göre susuzluk, açlık. kesinlikle deprem değil.
    Sadece bugün Kütahya’nın Gediz ilçesinde 9 pozitif hastanın çıktığını ve devlet bankasının kapatıldığını gözlerimle gördüm.
    Bozüyükte günlük 100 testen 8’i pozitif çıkıyor.
    Eskişehir’de bir fabrikada üretime ara verildi, şehirde toplam aktif vaka sayısı 1200 lerde.
    Türkiye geneli pozitif rakamına baksan 1400-1500 bandında.
    Rakamların yalan olduğunu bilmeyen kaldımı?
    quote:

    Orijinalden alıntı: BoomBookTR

    Türkiye'nin nüfusu?
    İstanbul'un nüfusu?
    İstanbul Türkiye'nin kaçta kaçı?
    Nüfus yoğunluğu diğer şehirlere göre kaç kat fazla?
    İstanbul Türkiye'nin Wuhan'ı iken kendine göre orantısız yorum yapıyorsun!

    + olarak Covid 3. ve 4. günler tespit ediliyor ki 9'unda tespit edilmiş 9-3=6 yani ayın 6'sında tahminen kapmış virüsü... Ve en fazla 15 gün sürdüğüne göre 6+15=21 tahminen 21'inde zaten tamamen atmış olmalı. Yani kişi yine test yaptırmış ve bu görülmüş...
    Acınız tamam ama biraz daha dikkat edin ki algı oluşmasın.
    Söylediğiniz hesaba göre tam anlamıyla atlatmış ve virüsü vücuttan atmış ise neden öldü?
    Kardeşimde boğaz ağrısı mide bulantısı ve baş ağrısı mevcuttu , evde 65 yaş üstü annem (kalp hastası / Bypasslı) Babamda ise şeker var, kardeşimi birazda bu yüzden aldım Adana Çukurova devlet hastanesi Acil bölümüne götürdüm covid19 testi için , Acil Kapısının dışına birini koymuşlar covid testi isteyenler için , ateşini ölçtü 36.5 yani normal çıktı.


    Görevli ateşiniz normal size covid19 testi yapamayız dedi. Acil doktoru görmeden muayene etmeden kapıdaki görevli sadece ateşi yok diye yaptırmadı.

    Aile hekimimizi aradım durumu anlattım, kesinlikle test yaptırılması gerekli 184 ü ara ve hasta haklarına durumu izah et dedi.

    184 'ü aradım şikayetimizi yazdı ve işleme koydu, hasta haklarına gitmemi ve kendileriyle görüştüğümü söylememi istedi.


    Hasta haklarına gidip hem aile hekiminin hemde 184 'de bayanın söylediklerini iletince siz gidin ateş ölçen arkadaşı arıyorum o sizi acil doktoruyla görüştürecek ve doktor uygun görürse test yapılacaktır dedi.


    Tekrar gittik acil kapısındaki görevliye durumu anlattık, bu sefer geri çevirmedi doktora yönlendirdi, doktor ise test için onay verdi.


    Hastanenin acil girişinin dışına kurulan bir Kızılay Çadırı gibi kırmızı bir çadır içerisinde testler yapılıyordu.

    Sosyal Mesafe sıfır, hatta bir kaç kişiyi uyardım maskeni çenene değil ağzına burnuna tak diye mesafeyi koru diye.

    Adana Sıcağını bir çoğunuz bilir, Çadır önünde güneşin altında rahat 1 saat bekledik sonunda test yapıldı.

    Sabah gidip öglen verdiğimiz testin sonucu akşam e-nabıza düşmüş Sonuç Negatif. (Tabi test için gittiğimiz çadır sırasında Virüsü kapmadıysak ne âlâ)



    Söylemek istediğim Çukurova Devlet hastanesinin yönetiminin Covid19 testine gelen insanları yeteri kadar önemsememesi , Sağlam insanın bile o ortamda virüs kapma olasılığın yüksek olacağı ve sırf ateşi yok diye doktor ile bile görüştürmeden test yapamayız diyip hastayı geri göndermeleri.

    İlla hakkımızı arayıp 184 dür hasta haklarıdır gidip şikayet edincemi , insan yerine konuluyoruz , bizden önce yada sonra belki kaç hasta o şekilde hastaneye alınmadan geri çevrildi.

    Kelle koltukta yaşıyoruz bu hayatı.
    Önceleri söyleniyordu, sırf hükümeti koruyacam diyen aşağılıklar omo rokomlar gerçek algı yopmoyun lafları ile, birde sırf içimizi rahatlatmak için inanıyorduk bazı şeylere. Ama vakalar artıp anlatılanlar herkesin başına gelmeye başlayınca daha bir ayyuka çıkıyor herşey. Geçenlerde akrabam vefat etti. Adam kronik hasta, kalp v akciğer sorunu var. Covid oluyor hastaneye kaldırılıyor, bir kaç gün içinde vefat ediyor. Ölüm raporunda kalp krizi yazıyor. Herkeste böyle olaylar işitmeye başladık. Bazı işin içindeki insanlar konuşmaya korkuyor.
  • Konuyu öne çıkarırsanız sevinirim. Sosyal mecrada(Twitter, eksisozluk) paylaşmak isterseniz de paylaşabilirsiniz.
  • Bilgilendirme için teşekkürler. Kendi imkanlarım dahilinde sosyal medya hesaplarımdan paylaşıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 25 Ağustos 2020; 17:26:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EuphoriA

    Bilgilendirme için teşekkürler. Kendi imkanlarım dahilinde sosyal medya hesaplarımdan paylaşıyorum.
    Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PearBear

    Konuyu öne çıkarırsanız sevinirim. Sosyal mecrada(Twitter, eksisozluk) paylaşmak isterseniz de paylaşabilirsiniz.
    Bir adım daha var tavsiye edebileceğim.
    https://www.turkiye.gov.tr/istanbul-buyuksehir-belediyesi-vefat-sorgulama?asama=1

    Merhum İstanbul' da defnedilecekse bu adresten adının yayımlanıp yayımlanmadığını kontrol edip yayımlanırsa tarihi ile birlikte konuya not düşebilir misiniz? Bir de test sonuçlarının PDF formatlarını da indirip yedeklemenizi önerebilirim. Başınız sağolsun bu arada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 25 Ağustos 2020; 17:37:57 >
  • Hangi sebeple vefat etti peki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EuphoriA

    Bir adım daha var tavsiye edebileceğim.
    https://www.turkiye.gov.tr/istanbul-buyuksehir-belediyesi-vefat-sorgulama?asama=1

    Merhum İstanbul' da defnedilecekse bu adresten adının yayımlanıp yayımlanmadığını kontrol edip yayımlanırsa tarihi ile birlikte konuya not düşebilir misiniz? Bir de test sonuçlarının PDF formatlarını da indirip yedeklemenizi önerebilirim. Başınız sağolsun bu arada.

    Alıntıları Göster
    Sağ olun. Verdiğiniz linkten kontrolü yaptım, merhumun ismi görünüyor. Tarihi de gerçekte olduğu gibi 24 ağustosu gösteriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PearBear -- 25 Ağustos 2020; 17:46:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-3042DE2E5

    Hangi sebeple vefat etti peki?
    Covid 19 yüzünden vefat etti. Tüm defin işlemleri covid 19 prosedürlerime göre yapıldı. Ama vefat ettiği günün sabahı covid pozitif den negatife döndürüldü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PearBear

    Covid 19 yüzünden vefat etti. Tüm defin işlemleri covid 19 prosedürlerime göre yapıldı. Ama vefat ettiği günün sabahı covid pozitif den negatife döndürüldü.

    Alıntıları Göster
    Peki konuya pek hakim değilim ama defin ruhsatı v.s gibi bir belgede "ölüm sebebi" açıklaması var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EuphoriA

    Peki konuya pek hakim değilim ama defin ruhsatı v.s gibi bir belgede "ölüm sebebi" açıklaması var mı?

    Alıntıları Göster
    Ölüm sebebi olarak doğal ölüm (bulaşıcı hastalık) yazıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PearBear -- 25 Ağustos 2020; 17:53:24 >
  • Bir arkadaşımın aileside bu durumu atlattı

    Onlarında her gün e-nabızda şu tedavi uygulandı bu ilaç verildi gibi adımlarını takip ettik.

    Kendiklerine sorulduğunda bir çoğunun uygulanmadığını söylediler.
  • Başınız sagolsun sonrada derler kronik hastalıkları nuksetti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mjtanju -- 25 Ağustos 2020; 17:56:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PearBear

    Ölüm sebebi olarak doğal ölüm (bulaşıcı hastalık) yazıyor.

    Alıntıları Göster
    https://yeniyasamgazetesi1.com/dr-sahinin-olum-raporuna-neden-covid-yazilmadigi-soruldu/

    quote:

    Şahin’in ölüm raporunda ölüm şekli: ‘Bulaşıcı hastalık-doğal ölüm’ olarak işaretlenmiş, ölüm nedeni kısmında ise: ‘Viral Pnömoni’ yazılmıştır.”


    Ölüm raporunda "Ölüm Nedeni" kısmında ne yazdığı önemli sanırım. Sizin bahsettiğiniz "Ölüm Şekli". Anladğım kadarıyla "Ölüm Nedeni" kısmında Covid-19 ya da Covid-19 şüphesi yazması lazım. Yok yazmıyorsa aynı gün yapılmış test negatif raporuyla eşleştirirseniz anlamlı olur diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 25 Ağustos 2020; 18:11:41 >
  • ölünün arkasından bile prim yapıyorlar ALLAH bildigi gibi yapsın bunları
  • Ne kadar etkili olur bilmiyorum ama öne çıkardım.
  • valla bu sosyal medyada gündem olsun ortalık karışır
  • Ortada bir şeylerin döndüğü apaçık ortada.
  • Türkiye'nin nüfusu?
    İstanbul'un nüfusu?
    İstanbul Türkiye'nin kaçta kaçı?
    Nüfus yoğunluğu diğer şehirlere göre kaç kat fazla?
    İstanbul Türkiye'nin Wuhan'ı iken kendine göre orantısız yorum yapıyorsun!

    + olarak Covid 3. ve 4. günler tespit ediliyor ki 9'unda tespit edilmiş 9-3=6 yani ayın 6'sında tahminen kapmış virüsü... Ve en fazla 15 gün sürdüğüne göre 6+15=21 tahminen 21'inde zaten tamamen atmış olmalı. Yani kişi yine test yaptırmış ve bu görülmüş...
    Acınız tamam ama biraz daha dikkat edin ki algı oluşmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoomBookTR -- 25 Ağustos 2020; 19:4:7 >
  • Öne çıkaralım. Mümkünse haber bültenlerine de ulaşmalı. Bu işin şakası yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoomBookTR

    Türkiye'nin nüfusu?
    İstanbul'un nüfusu?
    İstanbul Türkiye'nin kaçta kaçı?
    Nüfus yoğunluğu diğer şehirlere göre kaç kat fazla?
    İstanbul Türkiye'nin Wuhan'ı iken kendine göre orantısız yorum yapıyorsun!

    + olarak Covid 3. ve 4. günler tespit ediliyor ki 9'unda tespit edilmiş 9-3=6 yani ayın 6'sında tahminen kapmış virüsü... Ve en fazla 15 gün sürdüğüne göre 6+15=21 tahminen 21'inde zaten tamamen atmış olmalı. Yani kişi yine test yaptırmış ve bu görülmüş...
    Acınız tamam ama biraz daha dikkat edin ki algı oluşmasın.
    Söylediğiniz hesaba göre tam anlamıyla atlatmış ve virüsü vücuttan atmış ise neden öldü?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.