Şimdi Ara

MP3'te Devrim Multichannel MP3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 5.1 Mp3 dinlemek benim bildiğim kadarı ile sadece plugin ile mümkündü ama artık geliştirilen yeni format ile DVD olduğu gibi gerçek 5.1 kanallı ses dinleyebileceğiz. Durum şimdilik biraz karışık 5.1 WAV dosyası 5.1 MP3 e çevriliyor fakat 5.1 wav dosyası nası yaratılıyor bu biraz muamma :) Benim açımdan.
    http://www.iis.fraunhofer.de/amm/download/mp3surround/faq.html



  • O da soyle oluyor: Dvd audio'dan veya cok kanalli SACD Kayitli muzikleri 5.1 mp-3 e ceviriyorlar. Kayit oyle degilse olay yalandan ibaret olur.

    Not: DVD Audio Cd kalitesinden daha dusuktur (sikistirma ve encode - decode etme islemlerinden oturu.) SACD neredeyse aynidir, ikisi de sadece 5 kanal kayitlidir.
  • quote:

    DVD Audio Cd kalitesinden daha dusuktur (sikistirma ve encode - decode etme islemlerinden oturu.) SACD neredeyse aynidir, ikisi de sadece 5 kanal kayitlidir.


    Bunu rakamlarla teknik olarak belirtirseniz ya da bir kaynakla desteklerseniz daha iyi olur çünkü bildiklerimizin doğruluğundan şüphe etmeye başladım. DVD Audio şu anda en iyi ses kalitesine sahiptir daha sonra SACD ve daha sonra CD-Audio gelir diye biliyorum.
  • Arkadaş doğru düşünüp hatalı yazmış olabilir. Tabi ki DVD'deki ses kalitesi daha iyidir.
  • güzellll oldu bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HYDRA -- 6 Aralık 2004, 16:43:32 >
  • ya artık bıktırdı 2 kanal music...

    girsede artık multi kanallar bizimdi yeni oyuncaklarımız olsa...
  • müzik 2 kanal dinlenir yaw boşverin, ama çıkarsada deneriz
  • Ya evet, cok ustunkoru ve hatta bir nokta yanlis olmus. DVD Audio, CD Audio'dan daha az ayrintiya ve daha az frekans araligina sahip. Ancak Dvd Audio'nun artisi Dvd videonun videosuzu oldugundan, album klipleri, sanatci bibliografisi falan gosterebilmesidir. DTS, DVD videodan daha kalitelidir, Frekans araligi ve ses zenginligi kesinlikle daha fazladir ve seslerin ustuste binmesi soz konusu degildir. Ancak bunun audio'su yok :D ... SACD, DVD audiodan ve CD DEN DAHA KALITELIDIR (yaptigim hata bu, ozur dilerim), ses ayrintisi ve Frekans araligi daha fazladir. SACD'nin buyuk hendikapi album disinda birsey konulamamasidir. Bu bilgiler Home And Technology dergisinin Aralik sayisinda bulunmaktadir.

    Tabi bunlarin cogu teorik kalmaktadir. Neden? Cunku Dvd audio'yu DVD playerinizda veya Bilgisayarin DVD-romunda dinleyeceksiniz. Ve elinizdeki DVD playerlar film izlemek amacli oldugundan DVD playerdan CD dinlemek, DVD audio dinlemekten daha kaliteli olmayacaktir. DVD Audio cok kanalli oldugundan tercih edilecektir. Elinizdeki DVD player SACD destekli orta sinif bir DVD playersa (Bkz. Philips: 280 milyona SACD ozellikli dvd playeri var.) Gene DVD audiodan bi farki olmayacaktir. Elalem hiyar degil DVD playera bosuna 800- 1200 Euro vermiyorlar. Bu fiyat araliginda alinan bir DVD player (Ampli ve hoparlorlerin iyi oldugunu var sayarak...) Tepede yazdigim farki acikca gosterecektir. orta sinif aletlerde bu fark o kadar gozle gorulur olmayacaktir.

    DVD Audio ile Muzik dinlerken Eger aktif woofer varsa CD'den aldiginiz bass seslerinden daha yerinde ve daha net bass sesi alacaksiniz. Cunku DVD Audio'da bass ayricana yazilmis olacak (bkz. 5.1 ) Ancak sesin geri kalani icin, yani asil ses icin ayni seyi soyleyemeyecegim; cunku 20.000 hz in uzerindeki sesleri alamayacaksin.
  • arkadaşlar bana şu işi tekrar anlatın yaa müzik hastası olarak bunu uygulamam gerekde
  • bende sony fl-7 model dvd'li müzik seti-evsinema sistemi var ve sacd okuyabiliyor,özellikle sacd okuduğu için 100 dolar fazla verip fl-5 modelini almadım.ilk defa 10 gün önce david bowie nin sacd sini aldım.bambaşka bir keyif.her hoparlörden ayrı bir enstrüman sesi geliyor ve orkestranın ortasındaymışsınız gibi....enkalitelisi sacd sonra dvd audio sonra cd gelir.sony ve philips sacd yi destekliyor,önümüzdeki 5 yıl içinde iyice yaygınlaşacak.şimdilik sacd bulmak çok sorun ,müzik markettekiler bile bilmiyor ve genelde diğer cdlerin arasında karışık bulunuyor ara bulabilirsen
  • DolbyPrologic II destegiyle normal mp3 leri 5.1 dinliyorum ama pek iyi degil. Fakat VCD filimler icin 5.1 bayaa guzel oluyor..
  • Gerçekten mp3 lerde 5+1 olsa muhteşem olurdu yaa...
  • şu an piyasada tüm müzikler cd,kaset varyasyonları maksimum 2+1'i destekleyecek şekildedir. 2+1lik kayıtlar 5+1'e simule edilebilir ama hiçbir zaman gerçek theatre dediğimiz ortam atmosferinin yerini tutmaz.
    çok kanallı mp3 çıksa dahi bunun desteklenmesi ve ortam toplaması yılları bulur. o yüzden gerçek 5+1 ses için sadece 5+1 kaydedilmiş dvdler kalıyor bize.
  • bilgisayarın ses kartı creative 5.1 ise, mp3ler winampa ENHANCER adlı bir plugin (winamp.com da var) eklemek sureti ile 4.1 olarak muhteşem ses kalitesinde dinlenebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.