Şimdi Ara

Aile Hekimi- İlçe Sağlık müdürlüğü ilgisizlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Covid-19 (Pozitif) rahatsızlığı geçirmiş biri olarak Türkiye’ de sağlık sistemi gerçekten berbat. Kimsenin kimseden haberi yok. Kurumların birbirinden haberi yok.

    20 Temmuz 2020 tarihinde özel hastaneye eklem ağrısı, halsizlik ve ateş şikayetiyle gittim, test sonucum pozitif çıktı ve 14 günlük karantinaya girdim.
    2. Test için sağlık müdürlüğünden ekipler eve 7. günde geldiler ve onun da sonucu pozitif çıktı. Daha sonra ilk testi yaptırdığım özel hastanedeki doktorumu aradım. Doktorum neden 7. günde geldiler en az 10 günden sonra gelmeleri lazımdı dedi. 7. günde yapılan test zaten pozitif çıkar dedi. Bu süreçte aile hekimindeki doktorun sekreteri her gün Whatsapp üzerinden durumumu sordu. Karantinamın bitmesine yakın, çalıştığım iş yeri negatif raporu istedi doğal olarak işbaşı için. Sağlık bakanlığı ise 3. Testin yapılmadığını, hastalığın vücuttan kendi kendini atacağını bildirdi. (Yani aramızdaki çoğu insan negatif olduğunu göremeden malesef topluma karışıyor.) Bunu işyerime bildirdim ve tabiki negatif sonuc olmadan işbaşı vereyemeceklerini bildirdiler. Ayrıca 14 günün üzerine ek 7 günlük daha karantina verildi. Karantinam 11 Ağustos tarihinde bitti. Bu süreçte işyerim Eylül ayında negatif raporuyla birlikte işbaşı yapabileceğimi bildirdi. Yalvar yakar herkesi aradık test yaptırmak için. Özel hastaneler durumum devlet bünyesinde olduğu için 3. test yapmadı. Sağlık müdürlüğü ve aile hekimi 3. Test yapılmıyor dedi. Neyseki bir özel hastaneden grip şikayetiyle 3. testi yaptırabildim.
    Benim bildiğim ve çevremde gördüğüm test yaptıran çoğu kişi 14 günlük karantinaya girdi. Aile hekiminden 14 günlük karantina raporu istedim, sisteme düşmeden yazamayacaklarını bildirdiler. Bunun üzerine İlçe Sağlık Müdürlüğüne giderek karantina olacak mı, sisteme ne zaman düşecek diye sordum. Karantinanın olacağını ve test yaptırıldıktan sonra 48 saat içinde sisteme düşeceğini söylediler. Bunları sorduğum gün Cumaydı.
    Aile hekiminden 14 günlük karantina raporu istemek için Pazartesiyi bekledim. Cumartesi günü ise evime çat kapı polis geldi. Karantinada mıyım değil miyim diye kontrole gelmişler. Pazartesi olduğunda ise aile hekimi sisteme hala düşmediğini söylediler. Bunun üzerine İlçe Sağlık Müdürlüğüne gittim. Yasa değişti artık negatif sonuçlara karantina verilmiyor dendi. Ayrıca şuan da evdeyim. İşyerim Eylül ayında çağırıyor. Covid-19 nedeniyle evde olduğumdan, aile hekimi de sistemde herhangi birşey göremedikleri için rapor da yazmıyor.

    Şimdi sizlere sormak istediğim,

    1- Covid-19 hastası bir insan neden negatif olmadığını bilemeden karantinası bitince topluma karışıyor? 3.-4. test ( negatif sonucu için ) sadece ayrıcalıklı insanlara mı yapılıyor?
    2- Covid-19 şüphesi olan bir insan, kurumları ve hastaneleri dolaşırken zaten daha çok covid-19 kapmaya müsait hale geliyor. Bu kadar çile neden?
    3- Mevcut sistem neden hastayı daha çok yıpratıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahinAbi -- 24 Ağustos 2020; 14:49:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ben bu yazdıklarınızda herhangi bir ilgisizlik göremedim hocam. Her gün durumunu sormuşlar aile hekiminin yapabileceği bununla sınırlı. İkinci üçüncü test konusunda söylediklerini birçok kişiden duydum. Evet vücut kendi atar diye tekrar test konusunda zorluk çıkarabiliyorlar. Bu durum aile hekimi yada ilçe sağlık ile ilgili bir durum değil. 3. - 4. test diye birşey zaten yok, ikinci testi bile yaptıramayan birçok kişi vardır.
  • Sistem sadece hastayı değil, doktoru da yıpratıyor. İki tarafı da düşünen yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrakeMcCain -- 24 Ağustos 2020; 15:27:56 >
  • Ben bu yazdıklarınızda herhangi bir ilgisizlik göremedim hocam. Her gün durumunu sormuşlar aile hekiminin yapabileceği bununla sınırlı. İkinci üçüncü test konusunda söylediklerini birçok kişiden duydum. Evet vücut kendi atar diye tekrar test konusunda zorluk çıkarabiliyorlar. Bu durum aile hekimi yada ilçe sağlık ile ilgili bir durum değil. 3. - 4. test diye birşey zaten yok, ikinci testi bile yaptıramayan birçok kişi vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadillakkk -- 24 Ağustos 2020; 15:51:16 >
  • Testi hangi merkezde yaptırdıysanız karantina raporunu orası verir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatanız özel hastanede test yaptırmanız. Ayrıca konu dışı halk Hastaneyi otel sağlık personelini de otel çalışanı gibi görmeye başladı. Sağlık personeli görevi başında darp edilirken ne gibi bir ilgi bekleniyor acaba :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 24 Ağustos 2020; 19:34:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burası türkiye dostum..Yani hayvan sağlığına bile daha cok değer verilen bir ülke.
  • sen vekilmisin ki düzenli olarak test yaptırabilesin? Önce haddini bileceksin...
  • O iş yeri patlasın kapansın umarım covid oluyorsun birde utanmadan senden rapor mu istiyorlar şerefsizler
  • Babam test yaptı internetten bakarsınız diyorlar, ya pozitif çıkarsa? Dışarda gezdiği günler n'olacak? Şuan iki sınıf insan var: Sürekli test yapabilen hasta olduğunu zaman özel tedavi ile 2-3 güne taburcu olan lordlar kamarası. Ve biz de diğerleri...
  • Türkiye sağlık sisteminde kötünün iyisi. Yurtdışındaki hastaneleri görmediniz herhalde??
  • güzel bir konu, geç gördüm. sanırım foruma ilk girdiğimizde önümüze otomatik çıkarılan konuların faydasını gördmüş oluyoruz şu an. hemen konuya iştirak ediyorum.


    son iki ay içerisinde epey bir hastaneye gidip geldim. gereklilik üzerine pcr testi de yapıldı. genel olarak hastane ve imkanlarından memnun kaldım. dr'lara zaten sözüm yok. onlar zaten görevini yerine getirmekle meşgul. geriye hemşireler kalıyor. e bu salgında onlara da laf söylemek ayıp olur. geriye ne kalıyor, kayıtları yapan görevliler ki onlar da elinden geldiğince yardımcı oluyorlar. e her şey yolunda görünüyor değil mi?  


    eksik olan şey sistem ve bunun hasta veya hasta yakınına tam aktarılamaması. en basitinden, bir korse için dr'unuz reçete yazıyor siz istemeseniz de. ama siz bu reçete için rapor almazsanız, korseyi almış olduğunuz yerden iade ücreti geri alamıyorsunuz. gün de geçerse, bu hakkınız yanmış oluyor. şimdi bu sistemin bir eksikliği. yani dr reçete yazmış, neden sisteme düşmüyor otomatik olarak? herkes hasta da olmuyor ki; hastane içerisinde prosedürü de bilmeyince, ya git gel yapacak ya unutacak vs vs..



    konuya istinaden, sorun ortada. bu soruna karşı bir etüd yapılsa, hatta empati bile yapılsa, her şey kabak gibi ortaya çıkacak zaten. mevcut sistemde veya en azından bu hastalığa karşı yütülecek olan mekanizmanın eksikleri zaten ortaya çıkmış olacak. konuyu okuyunca, bunun yapılmadığını veya yapılamadığını belki de yapılmayacağını algılıyor insan. halbuki bir soruna karşılık, problem çözme tekniği uygulanmış olsa bile, böyle bir hastalık sürecinde nasıl bir yol izlenileceğinin planı yapılır ve uygulamaya alınabilir. hem sistem kararlı yürür, hem dr rahat eder, hem de hasta rahat eder. hastanın da sürekli yollara düşmesi önlenmiş olacağı için çevre de rahat eder.


    sözün özü, bu bir plansızlık. planın olsa, uygulamaya koyar ve yürütürsün. bu bir ilgisizlik, biraz ilgilenen olsa problemi görür ve hemen çözüm üretir. bu bir kalitesizlik, kalite olsa mevcut plana karşı hem sistemi hem dr'u hem hastayı hem de çevreyi takip edersin. bir bir yetersizlik. yani bu hastalığın takibinde yürürlükte olması gereken sistemi oluşturacak ve sürekli gelişimini sağlayacak bir ekibin, kadronun olması gerekir. daha iyisini yapabilmek için daha çok çalışmak lazım. inşaallah bunlar da olur. tabi her şey dönüp dolaşıp yine maddiyata geliyor. kötü olmadığımızı düşünüyorum. sadece bir liderin altında çalışacak olan özel bir ekibe ihtiyaç var gibi görünüyor. daha iyisini yapabilmek için de bu şart.


     





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.