Şimdi Ara

Kılıçdaroğlu'nun Başkan Yardımcısı Hakkında Görüşleriniz Neler ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kendisi Yüksel Taşkın olur.Malum partililerden farkı nedir ?İkisinin de gittiği yol aynı sadece isimleri mi farklı adlı güzel bir çalışma olmuş.Değerli Forum Halkının görüşlerini merak ediyorum.

    ZİHNİ ERDEM / ANKARA

    FETÖ’nün Türkiye’ye yönelik kumpas operasyonlarında tetikçilik yapmak için çıkardığı Taraf Gazetesi’nin yazarı Yüksel Taşkın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından MYK’ya alınarak Genel Başkan Yardımcısı yapıldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından Pazartesi günü kamuoyuna açıklanan MYK’da yeni isimlerden biri Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilen Akademisyen Yüksel Taşkın oldu. Taşkın Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk gibi FETÖ tertiplerinin oluşturulmasında tetikçilik görevi üstlenen Taraf Gazetesi’nde yazarlık yapmıştı. Taraf’ın ilk kadrosu içinde yer alan Neşe Düzel’in davetiyle 21 Mayıs 2013’te yazmaya başlayan Taşkın bu gazetede, 17 Kasım 2015’e kadar, yaklaşık 2.5 yıl köşe yazısı yazdı.

    TARAF CESUR ÇİZGİ İZLEMİŞ!

    Ak Parti iktidarının FETÖ’ye karşı mücadele etmeye başlamasının ardından Taşkın, bir veda yazısı ile gazeteden ayrıldı. Ayrılırken Taraf’ın izlediği yayın çizgisini öven Taşkın, “Benim yazdığım dönemde Taraf, oldukça cesur bir çizgi izledi. Bunun bedellerini ödedi ve ödemeye de devam ediyor. Bu baskılara rağmen gazeteyi çıkarmaya gayret edenlere saygı duyuyorum” ifadelerini kullandı.

    AK PARTİ’YE ‘DİNCİ KEMALİST’ DİYE KARŞI

    FETÖ'nün yayın organı Zaman Gazetesi'yle eşzamanlı kapatılması nedeniyle Taraf'ın eski içeriklerine ulaşılamıyor. Taşkın'ın yazıları da bu kapsamda Ankara Gölbaşı Sulh Mahkemesi’nin verdiği “koruma kararı” ile engelleniyor. Taşkın’ın Taraf’tan Neşe Tüzel’e verdiği röportajında, Ak Parti’yi “Siyasete bakış tarzı olarak dinci Kemalizm” diye tanımlaması dikkat çekiyor. Aynı röportajın bir başka yerinde, kendi bakış açısıyla insan yetiştirdiği için Kemalizmi eleştirenlerin Ak Parti’yi de eleştirmesini isteyen Taşkın, “Ak Parti, teknolojiye meraklı olan ama muhalif kişiliği olmayan, çok talepte bulunmayan dindar bir kitle yetiştirmek istiyor. Kamu okulu üzerinden kendi bakış açısıyla insan yetiştirmek istiyor. Kemalizm’i eleştirenler şimdi bunu da eleştirmeliler” dedi.

    'GÜLEN HAREKETİ'NE OLUMLU SÖZLER

    Taşkın’ın, o zamanlar 'Gülen Hareketi' olarak adlandırılan FETÖ'ye ilişkin değerlendirmesi de şöyle:

    “Gülen Cemaati mesela... Ak Parti’nin siyasi yönelimlerinden, popülizm yapmasından ve toplumu din üzerinden kutuplaştırmasından çok rahatsızlar. Din ve milliyetçilik onlar için de çok önemli ama onlar için Türkiye’de müesses nizamın belli unsurları daha önemli. Onlar daha dengeciler. Aslında Gülenciler dinsel milliyetçilikle ulusaşırı dinamizm arasında sıkışan bir hareket. Ak Parti’nin Batı’ya dönük kesimleri bu kadar ötelemesinden rahatsız oluyorlar. Gülen Cemaati Ak Parti’nin Türkiye’de dindarlık ve laiklik kutuplaşmasını keskinleştireceğinden ürküyor ve bunu istemiyor. Çünkü Cemaat’in dünyaya verdiği projeksiyon ılımlı İslam. Ilımlı İslam üzerinden küresel gücünü elde etmiş bir hareket bu. Zaten bu yüzden de Mavi Marmara ve karikatür gibi olaylara tepkileri Ak Parti’den hep daha sakin.”

    ÇÖZÜM SÜRECİNİ SAVUNUYOR

    CHP’nin yeni Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taşkın, ayrıca “Barış Bildirisi”ne imza attığı için Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Marmara Üniversitesi’nden ihraç edildi. İhraç kararı ile ilgili yaptığı açıklamada, PKK ile yapılmaya çalışılan “Çözüm Süreci”ni savunan Taşkın “Çözüm süreci devam etseydi birileri belki barışı savunduğumuz için ‘Cumhurbaşkanından talimat aldığımızı’ dahi iddia edebilirdi. Üstelik biz sabit kaldık, aynı değerleri savunmaya devam ediyoruz. Suçumuz ilkeli olmak mıdır?” ifadelerini kullandı.

    Üniversiten ihraç edildikten sonra CHP’ye katılan Taşkın, 36. Olağan Kurultay’da Kılıçdaroğlu’nun Bilim Yönetim ve Kültür Platformu listesinden Parti Meclisi’ne girdi. 24 Haziran Genel Seçimlerinde, İstanbul 1. Bölge 18. Sıradan milletvekili adayı gösterildi ancak seçilemedi. 37. Olağan Kurultayda da Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu listesinden aday gösterilen Taşkın, Parti Meclisi üyesi oldu ve Kılıçdaroğlu tarafından bu kez MYK’ya atanarak Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. ”




    Yazı Aydınlıktan Alıntıdır Link Aşağıda.




    Kod

    Yığını:
    https://www.aydinlik.com.tr/haber/bu-da-oldu-taraf-yazari-chp-nin-tepesinde-215638





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuklacini -- 23 Ağustos 2020; 18:31:20 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.