Şimdi Ara

TÜRKİYE YUNANİSTAN SORUNUNU KISACA ANLATIRMISINIZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dogu akdeniz sorunu nedir türkiye neden libyada türkiye ile yunanistan arasındaki sorun nedir bunları açıklayabilirmisiniz? Pazartesi sözlü mülakatım var mülakatta sorabilirler gündemi takip etmedigim için pek bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • TÜRKİYE YUNANİSTAN SORUNUNU KISACA ANLATIRMISINIZ



    İşin özeti bu harita. Türkiye'ye sadece 2 km uzaklıkta KAŞ'ın karşısında Yunanlıların bir Meis adası var Akdenizde. Bu adayı öne sürerek orası bizim toprağımız ise sarı kesikli çizgiye kadar siz denize açıkabilirsiniz diyorlar.


    Bizimkilerde Karşılıklı iki ülke birbirini görüyorsa Münhasır ekonomik bölge anlaşması yapabilir kuralından hareketle Libya ile karşılıklı anlaşma yaptık. Bu anlaşma ile Kırmızı ile görülen alanın tamamı TÜRKLERİN oldu. Normalde olan alanın neredeyse 3 katı deniz sahası. Buralar bizim olunca her türlü oralarda Petrol Doğalgaz arama hakkı bizim oldu. Ayrıca bu alan içinden kafasına göre boru hattı geçemez veya başka gemiler yaklaşamaz.


    Libyada Darbeci After şuan ki Meşru Hükümeti devirirsem bu anlaşmayı yırtacam ve Yunanistan- İsrail İle yeni anlaşma imzalayacam diyordu. Bizim devlette bu alanları kaybetmemek için Libyaya Asker gönderdi. ( Mecliste CHP-İYİ parti ve HDP'nin karşı çıktığı ve ne işimiz var orada dediği teskere.)


    Eğer şuan ki meşru hükümet düşseydi ve bu anlaşma yırtılsaydı biz sarı kesikli alana hapsedilecektik gene. Boşuna bize imzalatılmak istenen 2. SERV demiyor Cumhurbaşkanı. Boşuna orada mücadele etmiyoruz. Ama bizim SIĞI MUHALEFET her zaman ki gibi Yunan ile ters düşme İsrail ile barış orada ne işimiz var askerlerimizi neden Libyaya gönderiyorsunuz gibi SIĞI söylemleri var. Bu şekilde deniz yetki alanları tescillenirse ve dünya tarafından tanınırsa bir daha sırtımız yere gelmez.


    Zamanında EGE adaları konusunda çok vurdum duymaz davranılmış iıan tekne ile açılamıyacak seviyedeyiz egede neredeyse heryer Yunanistan karasuyu olmuş.

    EGE'de durum bu işte zamanında üstüne düşülmediği için. Tekne ile açılayım desen Yunan karasuyuna giriyorsun sahil güvenliği gelip taciz ediyor seni.


    TÜRKİYE YUNANİSTAN SORUNUNU KISACA ANLATIRMISINIZ




  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam çok güzel açıklamışsınız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ikinci dünya savaşından hamen sonra bir kız çocuğu mili şefe

    sen bizi aç bıraktın diye sitem etmiş

    milli şef şu cevabı vermiş

    sizi aç bırakmış olabilirim ama babasız bırakmadım


    birçoğu babasını bile tanımadığı için bu hikaye pek anlam ifade etmiyor

  • Bazı konularda parti üstü düşünmek Milli düşünmek dedimi kızanlar var bu forumda ama ÜLKE çıkarına bile karşı çıkan tipler var yeter ki aman AKP haklı çıkmasın oyu flan artmasın diye. 3 tarafımız denizlerle kaplı ama bize laik görülen deniz alanı bu işte.


    Ve bu şekilde tescillensin diye uğraşan Hükümetin arkasında durmayan bir Muhalefet var ülkede düşünebiliyormusunuz. 10 Milyonlu Yunanistan'ın aldığı deniz alanına bakarmısınız bir. 85-90 milyonlu bizim ülkeye laik gördükleride şu kadar.


    TÜRKİYE YUNANİSTAN SORUNUNU KISACA ANLATIRMISINIZ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 22 Ağustos 2020; 20:17:47 >




  • Türkiye diyor ki adaların münhasır ekonomik bölgesi olmaz, anakaraların olur; Yunanistan ise anakaraların yanında adaların da münhasır ekonomik bölgesi vardır diyor. Sadece anakaraların münhasır ekonomik bölgesi varsa Yunanistan avucunu yalıyor, anakaralarla birlikte adaların da münhasır ekonomik bölgesi olursa biz avucumuzu yalıyoruz. Durumun özeti bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spacenet

    Türkiye diyor ki adaların münhasır ekonomik bölgesi olmaz, anakaraların olur; Yunanistan ise anakaraların yanında adaların da münhasır ekonomik bölgesi vardır diyor. Sadece anakaraların münhasır ekonomik bölgesi varsa Yunanistan avucunu yalıyor, anakaralarla birlikte adaların da münhasır ekonomik bölgesi olursa biz avucumuzu yalıyoruz. Durumun özeti bu.

    Kesinlikle öyle. Dünyada Adaları sayanda yokmuş heralde. Ana karadan hesaplanması lazım herşeyin.


    Bİzim istediğimiz veya hakkımız olan deniz alanı aslında bu. Ama bu olmasın diye uğraşan sözde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını gördükçe deli oluyorum. Adam Ankarada yıllardır oturduğu koltuğundan git Yunan ile barış diyor. Yok sırf Oy almak için savaş çıkaracaklar diyor. Duruyor duruyor orada ne işimiz var ki diyor. Amerikayı kızdıracaksınız bak dolar yükselecek diyor. 1 kere ağızlarından Türkiyenin çıkarı söz konusu oldumu arkasındayız diye bir laf çıkmıyor.


    2023 yılıda kazara Muhalefet başa gelse bu haklardan vaz geçer diye korkmuyor değilim...


    TÜRKİYE YUNANİSTAN SORUNUNU KISACA ANLATIRMISINIZ




  • Türkiye kendi karasularına sahip çıkmak istiyor. Yunanistan, Kıbrıs, Mısır, İsrail ve başta Fransa olmak üzere bazı Avrupa ülkeleri de Türkiyenin karasularına ortaklaşa çökmek istiyorlar. Zira bu karasularında yüklü miktar da doğal kaynağın olduğu düşünülüyor. Türkiyenin bu konuda ki tek destekçisi şuan iç savaş ve General Hafterin ordusuyla cebelleşen Libya hükümeti ve ABD'dir. ABD şuan pandemi, kendi içinde ki protestolar ve yaklaşan seçime yoğunlaştığı için meseleye direkt olarak el atamıyor bu da Türkiyeyi çok yalnız bırakıyor bu Doğu Akdeniz ve Libya konusunda. ABD'de ki seçimden sonra yeni başkan Trump/Biden kim olursa olsun bu konu da Türkiyeye tam desteğini verip Türkiyeyi rahatlatacaktır. Mesele sadece Türkiye-Yunanistan meselesi değil, arka planda ABD-Avrupa ülkelerinin bir mücadelesi söz konusu. Meselenin özeti bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İAmSterdam06 -- 22 Ağustos 2020; 21:38:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.