Şimdi Ara

Web Tasarım - Programlama bölümleri hakkında önerileriniz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    Günümüzün en hızlı gelişen sektörü olan yazılım sektörüyle alakalı olan bu bölümlerimiz, bildiğiniz üzere çok fazla aktif değil.
    Ancak biz bu durumu değiştirmek istiyoruz. Bu bölümleri, bilgi , tecrübe ve fikirlerle dolu, son derece verimli alanlar haline getirmek için şahsım adına kararlılıkla mücadele etme niyetindeyim.
    Bu hususta siz değerli forumdaşlarımdan, bölümlerin daha verimli ve faal hale gelebilmesinde etkili olabilecek fikirleriniz var ise paylaşmanızı rica ediyorum.Böylece bu fikirlerinizi yönetim kadrosuna iletilebilir ve gerçekleşmesi konusunda olasılıkların değerlendirilmesini sağlayabilirim.
    Fikirlerini bizimle paylaşacak olan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Ufak da olsa her fikrin fark yaratma potansiyelinin olduğunu unutmayın.
    İyi forumlar dilerim.



  • Sürekli burada takılan biri yönetici olup editörlük yapması gerekir. Kalitesiz içerikleri süzülemesi lazım. Benzer konulardan çok ama çok fazla var. Ancak yeni gelenleri de küstürmemek lazım. Misal programlamaya nasıl başlanır konularını halihazırda olan ana konulara yönlendirilebilir.
  • Ödev yaptırmak isteyenler için farklı bir bölüm açabilirsiniz mesela. Israrla bölümü trolleyen üyeleri uzaklaştırabilirsiniz (seo19 gibi). Alt bölümleri düzenleyip daha karakteristik hale getirebilirsiniz. Php ile Mysql'in aynı şey olduğunu düşünenler var. Mysql bölümünü veri tabanları olarak değiştirebilirsiniz. Projeler bölümü ise gereksiz. Projesini paylaşmak yada yardım almak isteyen projesini hangi dil ile hazırladı ise o bölümü kullanabilir.
  • yaman01 Y kullanıcısına yanıt
    Bu konuda şu şekilde bir düşüncemiz var
    İş ilanları , ödev konuları (yardım amaçlı olanlar) projeler grubunda listelensin. diğer bölümler o dillerle alakalı sorunların, çözümlerin ve tecrübelerin paylaşıldığı ,bilgi deposu haline gelebilecek konuların açılabileceği bölümler olması şeklinde. Yani ham halde ki projeler projeler bölümünde bulunsun. ama mesela mysql sorunu olan mysql bölümüne yazsın.böylece konular düzgün bir şekilde gruplandırılmış olur.

    konuları amacı dışına çıkaranlar için zaten mevcut kurallar dahilinde yaptırımlar yapıyoruz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Burada yardım amaçlı ödev konusu açan kişi oranı, ödevini komple yaptırmak isteyenlere göre 1% gibi kalıyor. Hatta ödevini hiç okumadan direk buraya yapıştıranlar bile var. Bence ödev bölümü daha mantıklı. En azından diğer bölümleri kirletmez. Projeler bölümünü ise komple sohbet bölümüne taşıyabilirsiniz. Projeden çok geyik dönüyor zaten. Alt bölümlere ise, o bölümde hangi konuların tartışılıp/tartışılmayacağını yada her hangi bir yazılım dili ile ilgili bir bölümse sabit bir başlık içerisinde bir kaç paragraflık bilgilendirme yazısı olabilir.
    Bu bölümün istediğiniz gibi bir bilgi deposu olması için çok daha katı kurallar koymanız gerekiyor. Bu kurallar da muhtemelen yönetimin işine gelmez.
  • Boş iş. Yazılan şeyleri silmekle, konuları kitlemekle olmuyor bu işler. Benim mesajımıda sil, hatta banla beni. Hayatımdan hiçbir şey kaybetmeyeceğim
  • Kesinlikle “programlama tavsiyeri ve giriş” ,” programlama hataları(kodum şu şu şu hataları veriyor)”, “ödevler ve algoritmalar”, “yazılım teknolojileri”,”ide ve text editörler”,”yazılım için sistem ve OS tavsiyeleri”,”yazılım iş ilanları”,”Üniversite yazılım bölümleri” şeklinde alt konular oluşturulup karmaşıklığı , gereksiz tekrarları ve aynı türden bilgilerin bulunabilme kolaylığı sağlanmalı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İstediğin kadar kararlı ol, elindeki alet edevat ile olacak is değil. Sen site sahiplerini ikna edip, stackoverflow çakması bir düzenek kurmadan, yani standart forum düzeni ile yürütmezsin.

    Üstüne alınma, hiç kimse yürütemiyor.

    Ben her 6 ayda bir aynı soruya cevap vermek zorunda değilim, aynı soruları gruplayabilmek lazım. Temel sorular için wiki lazım.

    Sen moderatör yönetici vs olarak gücün var. Ben içerik üreten soruya cevap veren olarak herhangi bir güce sahip değilim. Bu yüzden yürümüyor, birileri uygun yazılım yapıncaya kadar da yürümeyecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

    İstediğin kadar kararlı ol, elindeki alet edevat ile olacak is değil. Sen site sahiplerini ikna edip, stackoverflow çakması bir düzenek kurmadan, yani standart forum düzeni ile yürütmezsin.

    Üstüne alınma, hiç kimse yürütemiyor.

    Ben her 6 ayda bir aynı soruya cevap vermek zorunda değilim, aynı soruları gruplayabilmek lazım. Temel sorular için wiki lazım.

    Sen moderatör yönetici vs olarak gücün var. Ben içerik üreten soruya cevap veren olarak herhangi bir güce sahip değilim. Bu yüzden yürümüyor, birileri uygun yazılım yapıncaya kadar da yürümeyecek.
    Merhabalar.Bu konuda mevcutta bir gündem var. Çok ileri seviyede bir değişiklik olmasa da bazı değişiklikleri hali hazırda yönetime bildirdim. bunlar bir nevi stackoverflow tarzı. Bunun yanı sıra eğer bazı kalıpları oluşturabilirsek gerisinin geleceğini düşünüyorum. Donanım haber üyeleri bir çok farklı platforma göre daha özverili. Eğer somut değişiklikler görürlerse forumdaşlarımın gerekli adımları atacağına inancım tam.
  • forum işleri türkiye'de bitti 3-5 serseri,piskopat ve16 yaş altı liselinin takıldıgı bar mayhane köşeleri gibi oldu.. bakmayın iş güç yok ondan takılıyoruz bu batakhanede
  • öncelikle ben bir trol murol değilim bunu herkes iyi bilsin !

    programlama hiç kimsenin tekelinde değildir.

    üniversitede bu bölümü okumuşların yorumda üstünlük sıfatı söz konusu olamaz.

    bilgisayar tüm bilimsel disiplinlerin ortak emeğinin sonucudur.

    işin içinde mantık matematik başta olmak üzere her şey vardır.

    forumun doğru kategorilere ayrılmadığını görmek üzücü

    proje adını gören buranın faal olanların burada takıldığını sanıyor herkes

    öncelikle

    programlama ödev kısmı açılmalı !

    programlama mantık ve algoritma kısmı açılmalı !

    programlama mobil anlamıylada bölüm oluşturulmalı !

    programlama matematik temelli bölümüde açılmalı !

    bunları açmadığınız sürece ilgili ilgisiz alakalı alakasız tüm konular bir birine girecektir.

    birde programlama diller anlamıyla gruplaştırmalar oluşmalı

    programlama c/c++

    programlama java

    programlama betik dilleri JS gibi gruplarda oluşturulmalı.
  • İnsanlar kendi yazdıkları programlarını paylaşabilir, ayın programı falan gibi beğeniye göre derecelendirme ve ödüller verilebilir. Yazılıma ve programlamaya ve bölüme yönelik teşviği artırır diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dublicate konulara ban.
    Ödev yaptırmaya calısanlara ban.
    reklam yapanları,spam yapanları ban gelmedikce forum düzelmez bir değer de üretmez.
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Herkesi de banlayamayız ki. Ödev konusunda bir sakınca görülmüyor bu konu konuşuldu. Ben de şahsen bir sıkıntı görmüyorum. Yapamadığı yerde yardım isteyebilir üyeler. Zaten forumun mantığı yardımlaşmak. Üye yapamadığını soracak yardım arayacak bunda bir sakınca yok.
  • html5 desene şuna !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kangroo

    Herkesi de banlayamayız ki. Ödev konusunda bir sakınca görülmüyor bu konu konuşuldu. Ben de şahsen bir sıkıntı görmüyorum. Yapamadığı yerde yardım isteyebilir üyeler. Zaten forumun mantığı yardımlaşmak. Üye yapamadığını soracak yardım arayacak bunda bir sakınca yok.
    kast ettiğim yapamadğı yerde yardım istemesi değil elbette. Ödevini yaptırmaya calısması. Bu biraz daha ikinci el veya hizmet kategorisine giriyor. SAhsen en düzgün forum herkesin tahmin edebileceği gibi stackoverflow. O da kurallarda cok katıdır.
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Şu an bu konuda bir çalışma var. Geçtiğimiz günlerde, sektörel konular için "Yazılım Geliştirme Sohbet" bölümü açıldı. Elimden geldiğince bölümlerde tarama yapıp, bölüme uyan konuları buraya taşıyorum. Projeler kısmının tamamen ödev , iş ilanları ,projesine ortak arayanlar şeklinde kullanılabileceğini düşünüyoruz. Öncelikli hedef bu bölümlerin aktivitesini artırmak, belirli bir kalıp oluşturmak. Zamanla , konular bölüm içlerinde belirli bir kalıba uygun hale geldiğinde tekrar bir şekillenme gerçekleşebilir. Aynı zamanda web tasarım - program geliştirme bölümleri için kurallar çalışmamız da var. Gelişime açık bir şekilde şekillendirmeye çalışıyoruz. Tam olarak stackoverflow özelliklerini uygulamamız şu an mümkün değil. Aktif editör sayısı stackoverflow'da çok yüksek. Dediğim gibi ilk olarak aktiviteyi artırıcı özellikler üzerinde duruyoruz. Skor sistemini gündeme getirdim, kullanıcıların mesajları değil de doğru cevap kabul edilen cevapların skor olarak tutulması, bu skorların diğer bölümlerden bağımsız olması gibi. Ayrıca kodların okunurluğunu kolaylaştırmak için "code" tag'ı içerisinde yazılan kodların renklendirilmesini de gündeme getirdim.Üyelerden gelen fikirleri de eklemek istiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.