Şimdi Ara

Diyabet & Covid-19 Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tip I-II diyabet hastalarının Covid-19'a yakalanması durumunda hastalığın nasıl seyir ettiği, kaçta kaçının öldüğü, tedavilerinin ne kadar sürdüğü, hangi tahribatlara yol açtığı ile ilgili araştırma okuyan, habere denk gelen yahut bizzat tecrübe eden sağlık çalışanı, hasta yakını ya da hasta var mı? Düzenli olarak ilaçlarını kullanan, şekerini düzenli olarak düşük tutan ve ölçen diyabet hastalarının da bağışıklığı zayıf mıdır ve daha çok etkilenir mi? Lütfen yardımcı olur musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enuşe -- 20 Ağustos 2020; 16:56:20 >



  • İşe gidilmemesi gerektiğini biliyorum.
    Şirketimide engelli şeker hayaları var kronik diye geçiyorlar 5 aydır halen işe gelmiyorlar.
    Şirket doktoruda riski göze alamıyor. Sağlam bünye dayanmıyorken şeker hastası nasıl dayansın.

    Bağışıklık sistemi şeker hastalarında daha düşük oluyor. İlaç kullanıma bağlı olarak.
  • tip 1 için 35+ yaş üstü
    tip 2 için 45+ yaş üstü dikkat etmeleri gerek.

    Kan şekerinizi düzenlediğiniz vakit normal insandan hiçbir farkı yoktur diyabetli birinin.
    O yüzden diyabete odaklanmanız daha önemli. Bir de grip aşısı olmanızı tavsiye ederim.
  • @crawlers
    'Kan şekerinizi düzenlediğiniz vakit normal insandan hiçbir farkı yoktur diyabetli birinin.'
    nerden edindiniz hocam bu bilgiyi :D şeker hastası = koroner arter hastasıdır şekeri kontrol altında olsa bile hiçbir zaman normal birisi gibi olamaz.birçok hastalıgın riski artmıştır ve multisistemik kronik bi hastalıktır.
  • bi kaç şeker hastasinin yakalandigini duydum yakin cevremden,hatta dün arkadasimin akrabasindan bi ailesine bulaşma olmuş.Adamda şeker,tansiyon ve kalp rahatsizligi varmış herhangi bi problem yaşamamış.Yaşı 50 valla bu hastaligi cozemedim kronik hastaligi olupta belirtisiz atlatan bi dunya insan duydum.
  • crawlers kullanıcısına yanıt
    Hocam alakası yok, arkadaşın dediği gibi. İstersen a1c yi 5 e düşür, bu illetin tedavisi yok. Vücudunda yangın var, yaptıklarınla, aldığın ilaçlarla yangına su sıkıyorsun sürekli. Normal insanlarda ateş, kontrollü ortamda yanıyor
  • Kardeşim hiçbirşey olmaz, şeker hastalığı zor bir hastalık ve çaresi olmadığı için sabır gerektiren bir hastalık.
    Kan şekeri kontrol altında olmayan bir diyabet hastasında damar hastalıkları gerçekleşeceğinden kalp böbrek göz gibi organlar zamanla ciddi hasar görür, yüksek kan şekeri de bağışıklığı zayıflatır.
    Düzenli diyet ve ilaç kullanımı ile kan şekeri istenilen aralıkta tutulabiliyorsa normal bir insandan hiçbir farkı olmaz.
    Eşim tip 1 diyabet hastası insülin de kullanıyor, forumun yüzde 95 inden sağlıklıdır. Düzenli kan, kardiyak ve göz kontrollerini yaptırın birşey olmaz.
    Yemesine ve ilaçlarına özen gösteren bir diyabet hastası toplumun çoğundan sağlıklıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jakuboo

    bi kaç şeker hastasinin yakalandigini duydum yakin cevremden,hatta dün arkadasimin akrabasindan bi ailesine bulaşma olmuş.Adamda şeker,tansiyon ve kalp rahatsizligi varmış herhangi bi problem yaşamamış.Yaşı 50 valla bu hastaligi cozemedim kronik hastaligi olupta belirtisiz atlatan bi dunya insan duydum.
    geçenlerde bir doktor sağı solu belli olmayan bir hastalık demişti. gerçekten de öyle. yaşı genç hiçbir kronik hastalığı olmayan adam tık diye gidiyor. yaşlı kronik hastalığı olan adam iyileşip çıkıyor.
  • BrkAkn07 kullanıcısına yanıt
    Gluten yani bugday, arpa vs vücuda zararları olan bir madde. Onu yenilememesi gerekliliği hastalık değil, bugday zaten yenilmemeli.

    Herkesin cok yiyor olması bugdayın bu karanlık yüzünü kapatmaz.

    Bugday tarımcılığının yaygınlaşması sebebi de 3. dünya ülkeleri başta olmak üzere 100 milyonlarca insanı besleyebilme ve bu arada kâr elde etme amaçlı planların sonucu.

    İlginç bir ayrıntı vardır: Harvard Business Review 'da bugday cok sağlıklıdır diye defalarca makale cıkmıştır sebebi, milyarlarca dolarlık gıda, toptancılık ve mağazacılık işlerinin bugdaya dayanmasıdır. Tarım ürünlerinden borsa ve hisse senedi alım satımı dahi başladı. İnsan vücuduna zararşı bugday, bazı kişilerin cebine faydalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.