Şimdi Ara

Kontağı Çevirince Fanin Durmaksizin Çalışması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araç Chevrolet Cruze

    1 Gündür Yatan Motoru Buz Gibi Araç Kontağı Çevirince Fan Çalıştıriyor. Araci Calistirdiktan Sonrada Yine Fan Susmuyor. Sesinden Anladiğim Kadariyla Fan En Üst Seviyede Çalışıyor. Uyari Ekranındada En Kisa Surede Servise Gidin Uyarisi Çıkıyor.

    Hararet Göstergesi Bir Süredir Dengesizdi. Şuan Direk Sifirda Duruyor. Hararet Göstergesi Hiç Kipirdamiyor.

    Hararet Müsüri Buna Sebep Olur Mu? Olası Sorun Nedir.

    Şimdiden Cevap Verecek Herkese Teşekkürler.



  • Alakasiz olabilir ama termostat baktirmak fan müşhürüne baktirmak olmadi hararet müşhürüne baktirmak lazim kisacasi sebep olabilen müşhüre baktirmak lazim araç garantili mi.? Servis bakimlimi.? Olmadi tanidik elektrikçi varsa sorunu cözebilir
  • elbette olur. önce hararet müşiri sonra termostat deneyin. ustaya söyleyin değiştirip denesin sağlam parçayı değiştirip para almasın.
  • Aynı sorun bende vardı, benim araç ta Corsa idi (GM yani) termostat bozukmuş. Hava -5 de bile kontakla direk çalışıyordu, ihmal etttirmeyin bir an önce baktırın.
  • Cevaplar için çok teşekkür ediyorum.

    Bugün fırsat bulursam önce hararet müşürünü değiştireceğim sorun çözülmezse termostat v.b
  • Hararet müşürü bozuk gibi geldi bana. Araç motor sıcaklığını bilmediği için maksimum soğutma yapıyor.
  • kadir_trabzon K kullanıcısına yanıt
    Yerinde olsam parca değiştirmeye değil sorunun ne olduguna baktirmayi deneyin o iş elektrikçi işi boşuna masraf yapma
  • Hararet Müsüri değiştirdim. Gösterge problemim çözüldü. Fan problemimde çözülmüştü ancak bugün tekrar kontak açmakla çalışmaya başlayan fan problemim devam ediyor. kontagi kapatinca fan susuyor. Fanin En üst seviyede calismasi motorun geç isinmasina neden oluyor. Ekrandada En Kisa sürede servise gidin uyarisi aliyorum.

    Ayni problemi yaşayan olursa bilgi edinmesi için yaziyorum.
  • Sigorta kutusunda fan rölesini bulup sigorta kutusunda bulunan bi başka röle değiştirip deneyebilir misiniz? Röle bırakmıyor olabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SEHZADE63

    Alakasiz olabilir ama termostat baktirmak fan müşhürüne baktirmak olmadi hararet müşhürüne baktirmak lazim kisacasi sebep olabilen müşhüre baktirmak lazim araç garantili mi.? Servis bakimlimi.? Olmadi tanidik elektrikçi varsa sorunu cözebilir
    Cruze diyor ne garantisi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metinTasci

    Sigorta kutusunda fan rölesini bulup sigorta kutusunda bulunan bi başka röle değiştirip deneyebilir misiniz? Röle bırakmıyor olabilir
    İyi bir elektrikçi bulup götüreceğim. Malesef iyi usta bulmak çok zor.

    Bu durum için bir elektrikçi kadrandaki saatle alakali dedi direk uzaklaştım.

    Arabanin anahtarıyla camlari full indirip - kaldirabiliyordum bu fan problemi sonrasi bu özelliği kullanamadigimi da yeni fark ettim. Sigortalarla veya elektriksel birşey olduğu kesin gibi.
  • Neden kafanıza göre hareket edip deneme yanılma yoluyla parça değişimine gidiyorsunuz ki? Gidin bir servise cihaza bağlatın aracı nokta atışı arızanızı tespit edin.
  • kadir_trabzon K kullanıcısına yanıt
    öncelikle benim dediğimle başlayın, sorun belki röledir. Ülkemizde malasef işten anlayan usta olmadığı için çok uğraştırırlar. Aracım marş basmıyordu(marş motoruna bazen elektrik gitmiyordu) bu sorun yüzünden 2 motor ustası, 3 elektikçi gezdi. 2 kere çekici üzerinde elektrikçiye gitti, sigorta kutusundan marş motoruna kablo çekeni mi ararsın, aküden sigorta kutusuna kablo çekene mi, elektrik tesisatını komple değiştirmek isteyene mi ararsın. Sorunu tamamen kendim çözdüm, röle kafasına göre çalışıp çalışmıyormuş. 10 liraya çıkma bi röle alıp taktım.

    Demem o ki röle önemli :)
  • 2 elektrikçi gezdim biri direk bilgisizdi. Diğeri Bilgisayara bağlatınca termostat devre kesici diye bir uyarı gördü usta ama herhangi bir yorum yapmadı ısrarla sigorta olabilir mi , rölede olabilir dememe rağmen açıp bakmadı.Radyatör üst hortum sıcak alt hortum soğuk diyerek Radyatörcüye yönlendirdi beni.

    Elektriksel bir sorun olduğunu düşünme nedenim fan problemiyle birlikte , anahtardan cam açma-kapama özelliğiminde aynı anda çalışmıyor olması.
  • Şuan içjn termostat değişti ve sorun çözüldü. Eski termostat yan sanayi kötü bir ürünmüş cikarildiginda bozuk olduğu belliydi yamulmuştu yanmiş gibiydi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.