Şimdi Ara

Türkiye Trafiğinin İçler Acısı Durumu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
2
Favori
6.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
114 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Konu aslında trafiğin kendisi değil, arsız insanlar. Ve bu arsız insanlar, ne üzücüdür, çoğunlukta.


    Yurtdışında yaşıyorum, geçen hafta evliliğimi gerçekleştirmek üzere Türkiye'ye geldim. Cuma yine döneceğim.


    Bugün belediye işlemlerinden sonra aracımı bıraktığım otoparka gidiyordum. Yaya geçinden geçerken araba çarpacaktı. İleri çekip sağda durdu adam (:O). Kapıyı açıp ilk sorduğu soru ''Soluna neden bakmıyorsun?''. Yaya geçidi burası, yol vermek zorundasın dediğimde sinirlendi. Böyle insanlarla tartışamıyorsunuz artık, çünkü Teksas daha güvenli durumda. Her gün cinayet haberleriyle karşılaşıyoruz. Geçen haberi vardı, motorsikletli gencin kasten öldürülmesi...


    Diğer acı durumlar;


    • Herkes kafasına göre bir anayol belirlemiş. Aynı tip yolda, özellikle şehiriçlerinde sağdan gelene yol verilmiyor. Ha siz verirseniz, arkadaki kornaya ve gaza abanarak solunuzdan motoru yırta yırta fırlıyor. Belki yaşlı bir yayaya yol verdim, ezecek misin adamı?


    • Döner kavşaklar savaş alanı gibi. Trafik kuralları evrenseldir, döner kavşakta kavşak içindekilere yol verilir. Ülkemizde ise tam tersi...


    • Trafik tabelarında bir standart yok. Bazı yerlerde yol ver tabelası el kadar, bazı yerlerde dev gibi.


    • Her taraf mayın gibi kasislerle dolu, çoğu tabelasız. Hız sınırında girseniz o kasise kafayı tavana vurursunuz.


    • Yollar gerçekten çok kötü, heryer çukur ve tümsek. Tahminimce çoğu kişi trafiği izlemekten ziyade yolları izlediği için bu kadar kaza oluyor. Geçen hafta asyadan avrupaya geçtim, sadece o gün yolda 4 kaza gördüm.


    • Yine de en büyük etken insanlar. İkişer şeritli bölünmüş yolda sağdan ilerliyorum, tam otobüs durağı cebinin yanından geçerken arkamdaki araç fırladı sağımdan, motoru yırta yırta önüme geçti, frene dokunmasam vuracaktı. Kazancı ise sadece arkamdan önüme geçmek oldu, değer mi kaza riskine?


    • Kelimenin tam anlamıyla kimse trafiğin nasıl akması gerektiğini bilmiyor. Sağ şeridiniz boşsa o şeritten gitmeniz gerekir. Eğer sağınızdaki trafik sizi geçiyorsa demek ki hızınıza uygun şeritte değilsiniz. Ama otoyollarda sağ şeritler boş, insanlar orta şeride oturmuş 80 ile gidiyor...


    • Resmen ülkede uzun far sevdası var. Yollarda yeterli ışıklandırma olmaması da bu durumu daha da kötü yapıyor. Bu insanların yaptığı tamamen bencilliktir, arsızlıktır, adiliktir.


    • Işıklarda birisi yanınızdan gelip önünüze kaynak yapabiliyor. İnsanlarda sıra kültürü diye birşey yok, bence Türkiye'nin en acı durumu budur. Sıra...



  • Türkiye düzelmeyecek. Ceza ile, caydırma ile olacak iş değil. Bilinçle, saygı ile olur böyle şeyler. Çalıştığım şirketin Türkiye'de de fabrikaları var, bazen yabancı yetkilileri getiriyorum ziyarete. Yüzüm kızarıyor. Çünkü trafik, bir milletin medeniyet seviyesini gösteririr. Kafalar hala malesef taş devrinde kalmış.

    Yaşadığım yerde yayalara yol verilmesi zorunlu olan ceza uygulanan bir cadde var, burada max hız 30-40km herkes yayalara yol verir. Alışkanlık olduğu için başka yerlerde de arkamız müsaitse biz burada yayalara yol veririz. Daha önce İstanbul'da yaya ya yol verdiğim için arkadan çarptılar, kimsenin yol vermeyeceği yerde ilerideki üst geçide rağmen yaya çıkması yasak olan yolda yayaya yol verdim, üzerimde takım elbiseyle yağmur altında kaldım gideceğim yere geç kaldım, aracım serviste kaldı 1 hafta birsürü prosedürle uğraştım, yol verdiğim yayalar ise geçmiş olsun demeden taksiye bindi gitti, onun için bahsettiğim cadde hariç arkamda araç varken bende durmuyorum. Burası yarı turistik bir yer olduğu için yabancı araç çok geliyor. Dün yol verdim 3-4 tane abla bekliyodu arkamda fren sesi korna sesi baktım ki bir bayan 34 plakalı bana el kol hareketi yapıyor sonra bişey demedim devam ettim dibime girip korna el kol hareketi yapıyor. Az ileride sağ tarafta park yerine geçtim bu caddede tek araç aynı yönde gidebilir. Yanımda durdu, buyrun hanımefendi aceleniz var galiba dedim. Elindeki telefonu kayıta almış sıkıysa başka bişey deseydin dedi ve gitti.
    Sorun trafik değil hocam insan karakteri bozuk.

    ülkeyi ben yönetsem kimsenin gözünün yaşına bakmam. en ağır cezaları ödetirim. çok sıkı ceza sistemi uygulanmalı bence. bunun yanında çok iyi eğitim verilmesi lazım okullarda. ders anlamında demiyorum. etik nedir, vicdan nedir, merhamet nedir, empati nedir, toplumda birey olmak nedir bunların okullarda öğretilmesi lazım küçük yaşlardan. aileler çocukları zaten yetiştiremiyor. çocuk okula gittiğinde öğretmende hiç birşey bilmiyor okuldan da birşey öğrenemiyor. bunların çocukları da bunlar gibi oluyor kısır döngü. bunu kırmak çok zor.


    eskiden bunlar azınlıktaydı. 20 yılda inanılmaz arttı sayıları. artık bizler azınlıktayız malesef. eski türkiye videolarını izliyorum insanların konuşmaları, giyinmeleri, türkçeleri çok düzgün ve güzel. şu an dışardan bizim ülkemize bakan bizi arab ülkesi zannediyor. arablaştırıldık. cahilleştirildik. yoksa bazıları nasıl hala ülkeyi yönetebilirdi ?


    düzeleceğini sanmıyorum dediğiniz gibi. siz ne güzel kurtulmuşsunuz. darısı bize.

    Ben ilkokuldayken hatırlıyorum, trafik eğitim kuruluşlarına götürülürdük (böyle miydi adı hatırlamıyorum artık). Görsel şekilde trafik eğitimi verilirdi. Derslerde görgü kuralları anlatılırdı.


    Başkasının özgürlüğünü engellemediğiniz kadar özgürsünüz diye ÖĞRETİLİRDİ.


    Öğretmenlere büyük saygı duyulurdu çünkü öğretmenler sizin okuldaki ana babanızdı, size birşey olsa onlar sorumluydu. Şimdi ki öğretmenlere bakın (sözüm işini hakkıyla yerine getiren eli öpülesi öğretmenlerimize değil). Öğretmen bana vurduğunda akşam eve geldiğimde bir de babam döverdi ne halt ettin sen ben sana böyle mi öğrettim diye. Şimdi insanlar korkuyor öğretmen birşey mi yaptı diye...


    Ben çocukken polis gördüğümde asker gördüğümde selam verir yanına koşardım. Şimdi TV'de gördüklerimden korkuyorum.


    Annem babam bana daha okula gitmezken sofra adabını, çatal bıçak kullanmayı öğretmişti. Şimdi gittiğim yerlerde insanlar afedersiniz maymun gibi elleriyle yiyor. Çok üzülüyorum Türkiye'nin geldiği bu hale. Ayaklar baş olmuş.

    Sen dev gibi Suv sever malum partili ablalara denk gelmemişsin

    Gerçi gelsen şimdi hastaneden yazıyor olurdun.Ne kasaplar gördüm bunlar gibisini ömrü hayatımda görmedim.Taksiciler bile yol verme, sinyal gibi konularda yer yer bunlardan iyidir, o kadar iddialıyım

    Diğer konularda ise sonuna kadar katılıyorum.Asfaltın kalitesinin k'si yok.Tem'de bile yerden 15-20cm yüksek yama var.

    Hatta direk konum vereyim tam gs stadının çaprazından Ankara yönü en sağ 2 şerit, bilen bilir.Düşün hız sınırının 120 olduğu yerde bile yapılan yama yerle bir değil 15-20cm yukarıda
  • Trafik bir medeniyet göstergesidir. gidilen bir şehir veya ülkede trafiği gözlemleyin. Oranın insanı hakkında çok büyük ipuçları verir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 19 Ağustos 2020; 0:28:48 >
  • Eşimi işe bıraktım, sahilde yürüyüş yaptım, her zamanki yoldan evime dönüyorum. Bir anda tali yoldan 16 plakalı bir mercedes çıktı, yol benim olmasına rağmen, durdum yol verdim, çinde bir genç, el kol hareketi yaparak gitti. Aslında bulundugum yerde trafikte insanlar saygılı. Ah bu yabancı araçlar olmasa.....
  • Yaşadığım yerde yayalara yol verilmesi zorunlu olan ceza uygulanan bir cadde var, burada max hız 30-40km herkes yayalara yol verir. Alışkanlık olduğu için başka yerlerde de arkamız müsaitse biz burada yayalara yol veririz. Daha önce İstanbul'da yaya ya yol verdiğim için arkadan çarptılar, kimsenin yol vermeyeceği yerde ilerideki üst geçide rağmen yaya çıkması yasak olan yolda yayaya yol verdim, üzerimde takım elbiseyle yağmur altında kaldım gideceğim yere geç kaldım, aracım serviste kaldı 1 hafta birsürü prosedürle uğraştım, yol verdiğim yayalar ise geçmiş olsun demeden taksiye bindi gitti, onun için bahsettiğim cadde hariç arkamda araç varken bende durmuyorum. Burası yarı turistik bir yer olduğu için yabancı araç çok geliyor. Dün yol verdim 3-4 tane abla bekliyodu arkamda fren sesi korna sesi baktım ki bir bayan 34 plakalı bana el kol hareketi yapıyor sonra bişey demedim devam ettim dibime girip korna el kol hareketi yapıyor. Az ileride sağ tarafta park yerine geçtim bu caddede tek araç aynı yönde gidebilir. Yanımda durdu, buyrun hanımefendi aceleniz var galiba dedim. Elindeki telefonu kayıta almış sıkıysa başka bişey deseydin dedi ve gitti.
    Sorun trafik değil hocam insan karakteri bozuk.
  • Dediğiniz gibi insanların karakteri çok bozuk. Saygı diye birşey kalmamış. Midem bulandı herşeyden şu iki hafta içinde. Geldiğime geleceğime pişman oldum.

  • Belediyede insanlara bildiğin köpek muamelesi yapıyorlar. ''Sana ne lazım'', ''Ne için geldin?'', ''Diğer odaya git imzalat''...

  • İş çıkışı her zaman geçtiğim bir kavşak vardır. Kavşağa 1 km kala dehşet trafik olur. Dün geçerken bir gram trafik yoktu. Tek tük araba vardı Allah Allah dediö. Meğerse trafik lambaları çalışmıyormuş. Arızalanmış. Yani şu trafiği yaratan saçma sapan yapılmış adım başı kavşaklar. Dünya'da bu kadar kavşak yoktur. Varsa bile trafik lambası yoktur. Kavşağın amacı zaten kontrollü geçiş için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 18 Ağustos 2020; 13:16:54 >
  • Bünyen dışlamış demekki buranın iğrençliğini.Tr de yaşamaya devam edenler buraya adaptasyon olduklarından uç noktaları yaşamadığımız sürece bir yere kadar normal karşılıyoruz.Zaten dönüyormuşsun senin için macera olmuş oldu.Safari turu yaptığını farzet.

  • Avrupada 1 günde avrupa olmadı. Bizde de çoğu saydığınız şey yasak ve cezası var ama 100 kişiden belki 1tanesi ceza aldığı için bunların caydırıcılığı olmuyor.


    Avrupada sistem erken uygulandığından şimdi oturmuş.


    Bizdede bazı şeylere öncelik veriliyor yaya önceliği, çakar lambalı özel araçlar filan ama okadar araç varki sistemi değiştiremiyoruz.


    Cezaları arttırsan ters etki yapıyor oy vermiyor insanlar  

  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Sehirici yollarin buyuk kismi zaten kurallari uygulamaya musait degil. Gecen gun sag seritten gidiyorum, ilerde isiklarda durdum. İki seritli yol, benim bulundugum serit saga donuyormus, sag isaret veren lamba varmis ana lambanin altinda. Bu saga don isareti kirmizi yanip sonuyor ama benim lamba kirmizi. Arkadan kornalar mi bagirmalar mi dersiniz. Mecbur saga donup gittim. Boyle mi verilir saga donus? Gobegini kasiya kasiya planlama yapmislar. Neyse iki gunum kaldi, anne babayi da goturunce tum iliskimi kesecegim burdan.
  • Bu yüzden şehir içinde her yerde radar kamerası olmalı, tuzak sisteminden vazgeçilmeli. Şehir içinde 24 saat çalışan radar kamerası olur ve herkeste bunu bilirse trafik düzene girer.

  • Bu milletten bir cacık olmaz. Şurada yazılan çoğu kuralı okuyan forumdaki sürücüler bile sana bana küfrediyordur nerden çıkarıyorsunuz böyle kuralları falan diye. Yola çıkmadan önce dua edin. Yoldayken sağ sol ön arka çapraz neresi varsa heryere dikkat edin. Kendinizi korumaya çalışan ortalık resmen orman çocuğu kaynıyor.
  • Katılmadığım yorum yok. Avrupa bir günde halletmedi, on senede falan halletmişler. Dolu döküman var, Paris, Roma, Londra trafik filmleri de var... İkisini kıyaslayalım.


    1964 Almanya ve 1974 Türkiye... Arada sadece on sene var. Alman filmi çok detaylı, sürücülerin aptallıklarını tiye alarak anlatmış, TRT ise röportajla vermiş. Trafik konusu içinde bakarsak, hemen hemen aynı şeyleri söylüyorlar. Bir İstanbullu'nun Alman videosuna bakıp da meseleye yabancılık çekmesi mümkün değil.


    Nasıl oluyor da Almanya hayvansal sürücü davranışını on senede düzeltirken, Türkiye 45 senedir temel olarak aynı yerde kalabilmeyi başarmış. Asıl soru galiba bu.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 18 Ağustos 2020; 17:15:25 >
  • BABAHAKKI B kullanıcısına yanıt

    Heryerden yaya mı dersiniz, araç mı dersiniz, motor mu dersiniz fırlayıp çıkıyor. Kaza kaçınılmaz, 360 dereceye hakim olamazsınız ki. O yüzden kurallar var, ama insan olana işte.

    • ''Kelimenin tam anlamıyla kimse trafiğin nasıl akması gerektiğini bilmiyor. Sağ şeridiniz boşsa o şeritten gitmeniz gerekir. Eğer sağınızdaki trafik sizi geçiyorsa demek ki hızınıza uygun şeritte değilsiniz. Ama otoyollarda sağ şeritler boş, insanlar orta şeride oturmuş 80 ile gidiyor...




        


    12 yıllık şöförüm. ankarada geçiyorum en sağ şeride mis gibi bomboş. sabah-akşam iş trafiği farketmez sağ şeritler hep boştur. sol hep kilittir. bizim millet geçer en sola şeride ya da orta şeride kilit şekilde beklerler. say10 baba sağdan yardırır. çılgınlar gibi makas atıyorum malesef. yapacak birşey yok kurallar böyle işliyor burada.yıllardır otomobil bölümünde sağ şeritten kastın orta şerit olmadığını anlatmaya çalıştım. ortadan sürekli gitmenin yanlış olduğunu anlatmaya çalıştım. mümkün olduğunca en sağ şeritte gitmenin kanunda yazdığını söyledim. ama yok abi burdaki insanlar bile bilmiyorlar. saçma sapan bir ülkeyiz malesef yazdıklarınızın hepsi %100 doğru.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FD1540C7 -- 18 Ağustos 2020; 19:19:53 >
  • Yol dönerken sizin şeridinize taşanları da atlamamak lazım aslında. İnsan bu kadar arsız ve dikkatsiz olamaz.

  • Çünkü yollar ve cezalar berbat. Ceza zenginlere, tanıdığı olana işlemiyor.

    Yollar küçücük yapısı berbat, park cebi yok hiçbir cadde de, önüne gelene ehliyet verilmiş, şehir planlaması sıfır...
  • Black Heart Rebellion kullanıcısına yanıt

    hahahaha sormayın hocam ya gözümün önüne geldi şimdi sinirlerim zıpladı yine. viraj dönemiyorlar. viraj dönmeyi bırak düz yolda giderken adam şeridinden gidemiyor. 2 şeridi ortalayıp giden çok var ankarada

  • Türkiye düzelmeyecek. Ceza ile, caydırma ile olacak iş değil. Bilinçle, saygı ile olur böyle şeyler. Çalıştığım şirketin Türkiye'de de fabrikaları var, bazen yabancı yetkilileri getiriyorum ziyarete. Yüzüm kızarıyor. Çünkü trafik, bir milletin medeniyet seviyesini gösteririr. Kafalar hala malesef taş devrinde kalmış.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.