Şimdi Ara

Anakarta fazladan para vermek gerçekten de değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar 5700xt ve 3600lü sistem toplayacağım ama anakart konusunda kararsız kaldım.

    Normalde aklımda olan gigabyte b450m s2h'idi fakat gözüm Asus TUF b450m pro gaming kartında kaldı.

    Overclock ile falan uğraşmayacağım sadece düz takıp kullanmayı düşünüyorum uzun seneler boyunca.

    Diyeceğim şu ki aradaki fiyat farkına değer mi anakartı değiştirmek? Dediğim gibi OC falan da düşünmediğimden bana mantıksız geliyor. Şuanda hepsiburada asus kampanyasında Asus tuf b450m pro 813 tlye geliyor ve Asusun 100 tl geri ödeme kampanyası ile 713 tl olacak. Gigabyte anakart ise 550tl civarlarına bulunabiliyor. 150 tl'yi de boşuna vermek istemiyorum açıkçası.

    Yani ülkemizdeki kuru düşünecek olursak sırf bir iki özellik için haddinden fazla, kullanacağımın garantisi olmayan özelliklere 200-300tl fazladan vermeyi gereksiz buluyorum. Yabancı forumlarda bakıyorum adamlar 20-30 fazladan ver rgb'si olsun şusu olsun diye konuştukları şeylere biz ekstra haddinden fazladan para vererek alıyoruz ve düşünceme göre verdiğimiz fiyatın hakkını vermeyecek özellikler oluyorlar.

    Velhasıl kelam eğer fiyat farkına değer olduğunu açıklayabilirseniz 150tl fazladan vermeyi bütçem kaldırır. Görüşlerinizi bekliyorum.







  • Anakarta fazladan para vermek bir yere kadar değer.

    Sizin bütçeye sığıyor mu bilmiyorum ama alabiliyorsanız B450-A Pro Max veya herhangi bir B550 çok iyi olur.
  • ahmettsezis kullanıcısına yanıt
    Yok hocam o bütçemi aşıyor maalesef. Maksimum verebileceğim 700-750tl olur.
  • Valla deger bisiler ekleyip cikarcak oluyon mAtx kartlarda hic bisi yok hepsi dip dipe uyuz ediyor beni sirf bu yuzden almiyom yani
  • Anakarta verilen fazladan para = parayı çöpe atmak.
  • Anakarta fazla para verilmez. Verdiginiz para karsiliginda kaliteli bilesen aliyorsaniz sorun yoktur. Markayi finanse etmek adina rakiplerinden daha kötü bir ürüne verdiginiz para anca fazla olur. (edit: high end kategorisinde performans gidim ile artarken, fiyat 2x 3x ise o da fazla para olur) Anakartlarinda kendince bir performansi vardir. (Termal performans) kullandiginiz islemciye (veya ileride kullanmayi düsündügünüz islemciye) göre anakartinizi secin. Yapilan is yükünü ve termal performansa ne kadar ihtiyaciniz oldugunu iyi kestirin. Oyun baska, render baska... belli bir seviyeyi gectikten sonra anakartlarin termal performansi birbirine cok cok yaklasir bu noktada sicakliklar atiyorum 62-65-70-80 gibi ise fiyati en düsük olani tercih edin. 62 derecelik 2200 lira, 80 de 1200 lira ise ucuz olaninin özellikleri sizi kurtariyorsa ucuzunu tercih edin. Type C lazim mi? bluetooth ister miyim? wi-fi? pcie 4.0 benim icin ne kadar önemli? ses chipi iyi olmali mi? usb 2.0 ve 3.0 sayisi kac olmali? matx yoksa atx? kendi ihtiyaciniza göre tercih yapin.

    Simdi 100-150 lira farkla b450m tuf pro mu alsaydim diyorsun. Ben olsam alirdim lakin s2h de kalabilir cünkü oc yapmayacagin icin sana yeterli bir anakart. b450m tuf pro nun heatsinkler cok daha iyi, ses chipi alc1200, 4 adet ram slotu var, pciex slotu daha saglam, i/o cover mevcut, iki adet m.2 slotu mevcut, usb type c mevcut, crossfire destegi var, fan ve rgb cikisi daha fazla.. bunlar farklari, ihtiyacin var mi yok mu senin bilecegin is ama 150lira daha fazla etmesinin bi nedeni var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 18 Ağustos 2020; 1:50:13 >




  • Anakarta fazladan Verilen Para = Omurgayı Son Derece Saglam Kurma Sonuna kadar Deger

    Anakartlarda bir sınır var bence bu sınır da Asus da TUF Pro Gaming ya da Strix F, Gigabyte da Aorus Elite, MSI da Tomahawk/Mortar...

    İyi Anakart demek iyi ses kartı demek benim icin onemli mesela, iyi anakart demek kaliteli komponent demek , iyi anakart demek VRM lerin az ısınması demek Ornek X570 Aorus da 70C goren VRM ler B550 Aorus Master da 45C goruyor diyor Modart, iyi Anakart demek 4 Ram Slotu demek yuksek MHZ destegi demek, İyi Anakart Demek Anakart uzerinde bol miktarda fan cıkısı olması demek bence standart artık 3 tane Kasa Fanı takmak gerekiyor,İyi Anakart demek bol USB ve cısı demek,kaliteli LAN demek vs

    Bunun da bir sınırı var tabi is icin kullanmıyorsan gidip Godlike alıp 7000TL vermenin ya da Maximus alıp 6000TL vermenin anlamı yok.
    Sınır MSI icin Meg Ace/Unify, Asus icin Strix E, Asrock icin Taichi,Gigabyte icin Aorus Master bunlar da genelde 2000-4000TL arası Boardlar ozellikle Ace/Unify ve Strix E tam kaliteli anakartın donum noktası bence...

    MSI B460M-A Pro Anakartım var.Anakart hem olumlu hem olumsuz anlamda inanılmaz bir Anakart Olumlu Anlamda Bu Anakartta Cogu 2000TL lik Anakartta bile olmayan 6 tane SATA var.& HDD baglayabilirsin.M2 Slotu Sogutuculu bunlar fiyatına gore aslında olmaması gereken ozellikler 4 Sata ve Sogutucusuz M2 olur bu anakartlarda...
    Olumsuz tarafı ise 2 Ram Slotu tek kelime ile nefret ederim.Ayrıca Asus Strix B450I Gaming de 2933 calısan Ram leri calıstıramıyorsun onu da gec 3600MHZ Ramleri bile 2933 calıstıramadım.Z490 Anakart olsa 3600 muhtemelen en kotu 3466 falan calısırdı.
    1 Yalnızca Bir Fan girisi var ve Kasada 3 fan var Fan Coklayıcı ile ikisini kullanıyorum.Biri ise calısmıyor.Arka fan calısmıyor.Fan coklayıcı aldım.Gelmesini bekliyorum Kaliteli Anakart olsaydı 3 ya da 4 fan girisi olurdu.Ses Cipi benim icin onemli tabii duzgun ses icin belli duzeyde anakart gerekiyor.

    Ayrıca kullandıgım Asus B450I Strix Gaming ile Asrock B450I Fatality arasında fark var.
    Benim 40TL fazla verip H410 yerine B460 almam bile ciddi anlamda fark etti.AMD icin bence alınacak Anakart kesinlikle B550 olmalı B450 de Fail olan ya da 100C leri vuran VRM ler B550 de 40-50 lerde calısıyor.B550 Mortar ya da Muadili Asus bence su an en ideali olur.Onun icin Anakarta verilen fazladan para bence gereksiz degildir.

    Anakart,Kasa,PSU bu 3 unde paradan kacmayacaksın.Benim mantıgım bu...Su an yeni AMD alacak olsam Direk B550 alırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 18 Ağustos 2020; 3:5:28 >




  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Evet hocam tabii ki de insan kendi istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda bir parça seçmeli. Saydığınız özelliklerin hiçbirini kullanmayacağım o yüzden benim için önemini kaybediyorlar. VRM'lerdeki heatsinkler ve ikinci m.2 girişi olması dışında benim ihtiyacım olacak özellikler barındırmıyor. Fanları zaten molex ile bağlayacağım çünkü zaten alacağım kasa, giriş seviyesi 400 tllik bir kasa olacak. Ne fanları ne de ışıkları kontrol edilebiliyor olacak. İkinci bir m.2 slotunun olması işime gelebilirdi fakat ileride de m.2 takmayıp sata ssd takarım ne olacak. Overclock da yapmayacağım için VRM'lerdeki ısı stock ayarlarında 3600'ü rahat götürebileceğini düşünüyorum. Ses çipi daha iyi evet ama zaten kullandığım kulaklık da giriş seviyesi bir kulaklık asıl potansiyelini ortaya çıkarmak için de güzel bir kulaklığımın olması gerektiğini düşünüyorum ama bu konuda çok bilgili değilim belki gerek olmayabilir. 4 adet ram slotu yine ilgimi çekmiyor çünkü zaten 32gb RAM'lerin ihtiyaç duyulduğu zamanlarda sistemimdeki ekran kartı, işlemcim vs de eskiyeceği için en azından bu tür giriş seviyesi anakartlarda 4xRam slotunun olmasının gereksiz olduğunu düşünüyorum (tabii 4x8=32gb yapılmaktan başka bir artısı yoksa).

    Benim düşüncem; güzel bir anakart, ancak ileri uyumlu olması ve ileride anakart değiştirmek zorunda kalmadan diğer parçaları sök tak yapabilmek için alınmalı. Ama bütçem zaten el vermediği için şu anlık sistemimi kaldırabilecek bir anakart (s2h) ve olabilecek max işlemci+ekran kartı almayı mantıklı görüyorum. İleride de değiştirmek istersem de artık, ki ileri dediğim zaman süresi ise 4-5yıl, belki o zaman bütçem el verir ve ileriye dönük bir sistem dizebilirim.

    Bu konuyu açmamın sebebi ise insanların zaten düşük bütçesi olan kişilere "Anakart en önemli parça anakartı çok iyi almalısın," demelerinin sebebini öğrenmek istememdi ve şuana kadar yazılan şeyler zaten bildiğim şeylerdi. Yani belki de bilmediğim başka sebeplerden ötürü bu anakart mevzusunu bu kadar önemli anlatıyorlar diye düşünmüştüm.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.