Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (114. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.920
Cevap
235
Favori
394.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • American Psycho kullanıcısına yanıt

    kardeşim 2.sorunu cevaplayabilirim, yıllardır tüm laptop, pc Mac kullanıyorum.


    Mac'lerde cihaz eskitme değil de, zamanla kullandığımız programların özellikleri artıyor ve hali ile yeni işlemciler, yeni Ram'ler istemeye başlıyor, o nedenle, özellikle hız konusunda zaman kayıpları olmaya başlıyor, yenilemek o yüzden faydalı.


    şöyle örnek vereyim, masa üstüm Mac mini, yeni M1 işlemcili olanı daha bugün kurdum, Adobe programları kullanıyorum işim gereği,

    önceki Mac mini 2012 late idi, yine adobun son versiyonlarını kullanıyordum, Photoshop ve İllustratör başta.

    yavaşlamaya başlamıştı bazen büyük dosyalarda takılmalara neden olmaya başlamıştı, o yüzden yeni Mac mini m1 aldım, şimdi uçuyor nerdeyse.


    ancak Mac mini 2012 de photoshop ve adobun diğer yazılımlarını 3-4 yıl önce güncellemeyi bıraksaydım yine Mac mini 2012 hızlı olacaktı, fakat ihtiyaçtan dolayı biraz hali ile en güncel yazılımları kullanıyorum. Parasını veriyorum o halde en güncellini de kullanayım diyorum, işime de yarıyor aslında.


    bu yüzden makinelerimiz eskimeye başlıyor ve değiştirmek zorunda kalıyoruz.


    olay bu aslında.





  • Hocam cevap icin cok tesekkur ederim ,elinize saglık.Ozaman eger app guncellemelerini yaparsam ileride sanırım cihazi yenilemem gerekecek , peki mac in kendi os guncellemelerini tam yapsam guvenlik yamalari acisindan vs. ama app leri guncellemesem performansta vs. kayip olur mu? Kusura bakmayin biraz komik sorular soruyorum sanirim ama bir korkudur iphone dan yerlesmis beynime :D Mac os icin cok yeniyim .En son Iphone 5s ve ipad imde apple guncellemelerle cihazlarimi kullanilamaz hale(surekli donmalar) getirince bir gun sinirlendim komple kaldirdim gittim android aldim.Simdi guvenli isletim sistemi acisindan gunluk islerim icin mac os kullanmak istiyorum.Zaten ana amaç daha guvenli oldugu icin almak istiyorum ama yine de merak ediyorum ; Apple in ios taki gibi guncellemelerle kendi urununu bilerek eskitme politikasi devam ediyor mu diye?Sizin cevabinizdan anladigim kadariyla mac os guncellemeleri bakimindan sikinti yok(yavaslatma vs.) fakat app guncellemelerini tas tamam yaparsam hep , ileride daha guclu bir makineye ihtiyacim olacak sanirim o app leri sorunsuz calistirmak icin , dogru muyum ? :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi American Psycho -- 13 Nisan 2021; 21:18:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • American Psycho kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın yorumuna istinaden bahsettiği durumun Mac cihaz ve platformuna ait bir durum olmadığını bunun windows cihazlar için de geçerli olduğunu belirtmek isterim. Sizin bahsettiğiniz planlı eskitme politikası ise iphone 5 ile son buldu. Aralık ayına kadar kullandığımız iphone 6 bile takılmadan (yükseltilebilecek son versiyon ile) sorunsuzca kullanılabiliyordu. Sonuç itibariyle en yüksek verimi almak için güncelleme yapmak bence gerekli. Uygulamalar da günün gerekliliklerine göre kendini güncellemek zorunda ve bir noktada kullandığımız cihazlar buna yanıt veremiyor.

    Daha basite indirmek gerekirse oyun sektörünün gelişmesi bizi nasıl bugün PS5 almaya sevkediyorsa bilgisayarlar için de durum aynısı.
  • freedom77 F kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam , cihazı zaten sırf isletim sisteminin guvenligi amacli aldigim icin istee istemez full guncel takılmak zorundayım ama içim rahatladı en azından bu eskitme politikasının sona ermesi , haklısınız çogu cihazda var bu olay fakat cihazı kullanılamaz hale getirmiyordu apple ios lar gibi onu da belirmek isterim :)) neyse ki bu politikayi artik birakmislar guzel haber.Tesekkur ederim cevap için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • American Psycho kullanıcısına yanıt

    Rica ederim, cihazın keyfini çıkartmaya odaklanalım hep birlikte :)

  • Sallanma sorunu olan cihazımı pt'ye götürdüm alt kapağı söktük taktık bir düzelme olmadı zaten teneke gibi bir şey görseniz şaşarsınız nasıl bu kadar ince diye. Tarafıma yeni cihaz gönderilecek umarım bir sıkıntı çıkmaz.

  • Arkadaslar cihaza antivirus kurmam gerekiyor mu? windows tan gecis yaptigim icin cok garipsiyorum suan sistemi .Kaspersky İS kurdum fakat program kurulurken bir yigin izin istedi zaten , sizce gerekli mi? Bir de cihaza istedigimizde temiz format nasıl atılıyor? Alışmam biraz zaman alacak sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • American Psycho kullanıcısına yanıt

    Ben de en çok masaüstünü sağ tıklayıp yenile yapmayınca afallıyorum :)

    çok alışmışım Windows’tan ,

    2014’ten bu yana Windows içinde sanal mac kullandım ama gerçek makine kullanmak çok keyifliymiş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tolgatelli T kullanıcısına yanıt

    ahahha :D ben de antivirusu sildim hocam , windowsta arkada cer cop birakiyordu ya bu antivirusler sonra windows calisirken sikinti oluyordu , cihaza henuz baska bisey yuklememisken temiz format attim antivirusu silmeyle ugrasacagima.Simdi kendi guvenlik duvari varmis onu actim mac os un :D Zamanla ogrenecegim artik :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • American Psycho kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar çok güzel açıklamış ama siz sanırım farklı anlamışsınız birazcık. Aslında eskitme politikası diye bir durum yok. Bizim eskime diye telafuz ettiğimiz şey aslında donanımın güncelliğini yitirmesi. Bu cihazı kutusunu açmadan on sene saklayın, sonra açın bakın nasıl çalıştığına, göreceksiniz güncel yazılım gerekliliklerini karşılayamıyor.
  • m1 mb pro siparişim gelmeden bir tane monitör almak istiyorum, retina ekrana gibi olmaz ama ona yakın ne alabilirim acaba?

  • Ürünü pt üzerinden sipariş edeceğim ancak bu ürünü korumak ve kolayca taşımak için bir çantaya ihtiyacım olduğunu farkettim. Önerileriniz var mıdır?

  • Sallanmadan oturu degisim istedigim yeni cihazim geldi o daha beter sallaniyor tokyodaki binalar gibi hemde napicaz anlamadim ki. Bir daha degistirsem bir daha olacak hissi var icimde ve sanki benim sucummus gibi mahcup hissediyorum.

    Sallanmasin diye sirf pro alasim var sinirim bozuldu. Acaba renkten mi bu sorun benim mba silver ve ikisi de sallaniyor yeni gelen daha da fazla. Bu kadar guzel bir bilgisayar aliyorsun karsilastigin soruna bak sallanma sorunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MacBook M1 ilk çıktığında alıp 14 gün içerisinde iade edenleri bilgisayarları tabi ki çöpe atılmadı.

    Bu ürünler yenilenerek daha ucuza satılması için başka firmalara verilir.

    Onlar da kampanya adı altında satarlar.


    Kimisi sorunsuz olur, kimisi ekranından sorunlu olur, kimisi ssd stres testinde kimisi ram testinden zor geçmiştir ,kimisinin çipi aşırı ısınır, kimisinin kasası yamulur,


    Çünkü alıp iade eden o tayfa YouTube videolarında veya kendi işlerinde o bilgisayarların/telefonların vs ebesini bellemişlerdir.

    Bu yenileme veya makyajlama işi Avrupa'da da çok yapılan bir uygulama ama oralarda yasalardan dolayı bunu belirtmek zorundadırlar.


    Bu nedenle elektronik bir cihaz alırken tavsiyem bilinen mağazalardan ve özellikle mağazadan almanız yönünde.


    Mantıklı düşünürsek, alıp denenen veya fabrika çıkışı ufak tefek özürlü olan bu cihazlar çöpe atılmaz veya yenilenmek için üretilen fabrikalara gönderilmez. Servislerde, sorunlu kozmetik ya da elektronik parçalar rütuşlanır ve tekrar satışa konur.


    (1999 yılından bu yana hiç bir bilgisayarı internetten almadım)

    (Not: Bu sadece bir tavsiye, interneten alıp da hiç sorun yaşamayan da vardır belki.)





  • Reyiz kullanıcısına yanıt

    Ek olarak cihazin garanti bitisi 21 martta bitiyor gozukuyor lakin ben ilk cihazi bile 29 martta almistim. Gelen karton kutunun uzerinde de cift seal vardi. Macbook jelatini acilmamis gozukuyordu ama ekran kagidi kirisikti ve sarj aletinin stickeri gevsekti. İlgili fotograflari ekledim. Sizce daha once kullanilip paketlenmis olabilir mi pek cok sey bunu gosteriyor.

    Apple M1 Mac [ANA KONU]
    Apple M1 Mac [ANA KONU]
    Apple M1 Mac [ANA KONU]
    Apple M1 Mac [ANA KONU]
    Apple M1 Mac [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Reyiz kullanıcısına yanıt
    Garanti tarihine takılmayın çok doğru olmuyor. Cihazı çevreleyen koruma kılıfına dikkat etmiş miydiniz?
  • freedom77 F kullanıcısına yanıt

    O jelatin cok buyuk bir parametre degil ama o da fabrika cikisi gibi gozukmuyordu oldugundan daha gevsekti. Ustelik dis kutuda cift seal. Ekrandaki burusuk kagit adaptordeki gevsek koruma kagidi eski garanti ust uste binince kesinlikle iade urunu geldigine emin oldum diyebilirim. Konuyla ilgili mail attim pt’ye bir geri donus bekliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reyiz kullanıcısına yanıt
    Hepsi birer parametre aslında. Bakın fabrika çıkışı gibi sıkı olmadığı dikkatinizi çekmiş. 😊 En kolay kısmı kutuyu tekrar jelatinleyebilmeleri herhalde.
  • freedom77 F kullanıcısına yanıt

    Aynen oyle hocam jealtini cekince is bitmiyor ne yazik ki bir de cihaz tertemiz iyice silmisler herhalde ve bir diger sorun da sol arka ayakta asinma izi var yani tim cook gelse fabrikadan bana geledigine inandiramaz bu cihazin. Apple M1 Mac [ANA KONU] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reyiz kullanıcısına yanıt
    O zaman geldiği gibi gitsin 😎
  • 
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.