Şimdi Ara

Bilgisayar boot olmama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AMD Ryzen 5 2600 3,4GHz
    ASUS TUF B450M-PLUS GAMING
    G.SKILL Sniper X DDR4-3000MHz 16GB(2x8GB)
    MSI GTX 1650 GAMING X 4G
    Western Digital WD10EZEX (1TB)
    Crucial BX500 (240GB)
    Thermaltake TR2 S 500W

    Yukarıda yazmış olduğum sistemi kullanıyorum hatta bu mesajı da yine bu bilgisayardan yazıyorum. Öncelikle Bilgisayarımda anlam veremediğim bir sorun var. Bilgisayarı prizden çıkartıp, tekrar prize taktığım zaman bilgisayar açılıyor içindeki tüm ışıklar yanıyor, fanlar dönüyor ama bilgisayar boot olmuyor ve anakartın arkasına takılı olan Klavye, Mouse ve Kulaklık gibi cihazlara elektrik gitmiyor. Doğal olarak Ekrana da görüntü gelmiyor tabi ki.

    Bu arada ben bilgisayarı her açtığımda normal olarak bir kısa bip sesi duyuyorum. Bir kısa bip sesinin de "Her şeyin normal olduğunu ve bilgisayarın normal şekilde boot olduğu" anlamına geldiğini biliyorum yani bir kısa bip sesi anlam olarak "Sorun yok" demek gibi bir şey. İşin tuhaf tarafı ise yukarı yazdığım sorunu yaşadığım zaman da yine her şeyin yolunda olduğu anlamına gelen bir kısa bip sesi geliyor ama bilgisayar boot olmuyor. Yani Anakart üzerinden de sorunu tanımlamama yardımcı olacak "her şeyin yolunduğu olduğu" anlamına gelen bir kısa bip sesi dışında herhangi bir bip sesi vs. de gelmiyor.

    Belkide ekran kartın da sorun vardı diye GT710 ekran kartını takarak bilgisayarı açmayı denedim ama herhangi bir fark olmadı. Yani böylece ekran kartını elemiş oldum. Ramlerden bir tanesini çıkartarak bilgisayarı açmayı denedim yine bir farklılık olmadı yani sorun muhtemelen RAM kaynaklı da değil.

    Geriye sadece İşlemci, Anakart ve Güç Kaynağı üçlüsü kalıyor...

    Ben bu sorunun neden olduğunu bir türlü çözemedim. Peki o halde sen bu Bilgisayarı nasıl açtın diye sorabilirsiniz. Bu sorunu yaşadığım zaman bilgisayar açılana kadar bilgisayarı sürekli açıp kapatıyorum, prizden çıkartıp tekrar prize takıyorum hatta belki bilgisayar da statik elektrik birikmiştir belki diye prizden çıkartıp açma tuşuna 15-20 saniye basılı tutuyorum. Şansım varsa eğer bilgisayar açılıyor ama şansım yoksa yine başarılı olan kadar bu dediğim şeyleri tekrarlıyorum.

    Mesela Bilgisayar şuan açık yani sorunsuz çalışıyor. İşlemcide belki sorun vardır diye Cinebench R20 açtım ama bir sorun olmadı. AIDA64 üzerinden İşlemciyi zorlayan testler yaptım yine bir sorun olmadı. Saatlerce oyun oynadım yine bir sorun olmadı. Yani bana soracak olursanız İşlemcide de sorun yok. Hatta bu kadar ağır test ve oyun oynama sürecinden sonra güç kaynağında sorun olsaydı bilgisayar cortlardı direk. Yani Güç Kaynağında da bir problem yok bence.

    Geriye sadece Anakart kalıyor bu durumda.

    Bu bahsettiğim sorunu sadece ama sadece Bilgisayarı prizden çıkartıp, tekrar prize taktığım zaman yaşıyorum yani bilgisayar bir süre elektriksiz kaldığı zaman bu sorun ortaya çıkıyor. Bilgisayarı prize taktığım zaman Anakart acaba şase filan mı yapıyor? Ya da bilgisayar kasasına elimde dokunduğum zaman vücudumda biriken elektrik kasaya geçiyor oradan Anakart şase mi oluyor? Yani bence Elektriksel bir sorun var gibi gözüküyor ama hala kesin emin olamıyorum. Sizin bir fikriniz var mı? Şuan yaşadığım apartmanda topraklama yok diye biliyorum sizce Akım Korumalı bir priz alsam bu yaşadığım sorunlar ortadan kalkar mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 16 Ağustos 2020; 11:13:37 >







  • Öncelikle bios güncellemesi varsa bios güncellemesi yapın ve önlem olarak anakart pilini değiştirin, mümkünse toprak hattı olan bir prizde deneyin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En son kardeşimin pcde böyle bir sorun olmuştu. Ramleri tekrar oturttum. Sorun düzeldi. kasa içindeyken ram söktak yaptığında anakart vidaların üzerinde olduğu için bel verebiliyor tam oturmaya biliyor.

    Birde anakart vidalarını hepsini gevşetin. O şekilde bi açmaya çalışın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hdd yi söküp deneyin...
    bozuk hdd de benzer sorunlara neden olur...
  • TheArchaeologist kullanıcısına yanıt
    Bios güncel zaten hocam hatta en son bir güncelleme daha çıktı ama reddit'de bu güncellemeyi yapanların sorun yaşadığı ile ilgili yorumlar okuduğumdan dolayı o güncellemeyi yapmadım. Şimdi Viko'nun topraklı prizinden alıp öyle deneyecem bakalım bir değişiklik olacakmı...
  • başka güç kaynağı ile deneyin. 12v kanallari acik kaliyor gibi. içinde güç geldikçe aç demedende güç gönderen bir kısa devre mevcut olabilir.
  • Dün akşam Bilgisayarı normal şekilde kapatmıştım ve bu sabah yine açılmadı. Bende Kasayı açtım, HDD'ye takılı olan SATA kablosunun biraz yerinden oynadığını fark ettim. SATA Kablosunu çıkartıp tekrar düzgün şekilde taktım yerine. Sonra Bilgisayarı açmayı denediğim de normal şekilde boot oldu hemen. Galiba sorun buradan kaynaklıymış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 19 Ağustos 2020; 7:19:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.