Şimdi Ara

Bilgisayarımın Bir Türlü Açılmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, öncelikle bu konuyu araştırdım, bir türlü çözümünü bulamadım zira hatanın tam olarak ne olduğunu kestiremedim.

    Dün akşam saatlerinde bilgisayarı kapattım. Bugün ise bilgisayarı açmaya çalıştım, açıldı ama ekrana görüntü gelmedi. Bu problem son 1 aydır oluyordu bende direk power'i kapatıp açıyordum sonra bir şekilde açılıyordu. Ama bugün olmadı ve ben de konuyu irdelemeye karar verdim.

    Öncelikle kasanın içini ilk açtığımda ekran kartının fanının dönmediğini farkettim. Ekran kartında problem olabilir diye düşündüm ama sonrasında power tuşuna basmama rağmen tepki vermemesinin ekran kartından kaynaklanmadığını düşündüm, öyle de oldu. Ekran kartını çıkarttığımda power tuşuna bastığımda tepki alamıyordum. Belli bir süre bekledikten sonra (ortalama 30dk) düğmeye basınca açılıyordu, psu ve işlemci fanları sağlamdı ama ekran kartı yine dönmüyordu. Sonrasında ekran kartını tekrar çıkarttım yine 30 dk sonra çalıştı ama ekran kartı olmadan çalışması önemli değildi.

    çalışsa ekrana görüntü gelmiyor, çalıştırması da zor oluyor. Tavsiye edebileceğiniz çözüm var mı?



  • Arkadaşlar, kısa devre yaparak ekran kartı ile açmayı başardım. Ama düğme ile açamıyorum yine ekran gidiyor.
  • Ramleri tek tek takarak deneyin, Psu'nun çıkışlarını ölçtürün, eğer sorun devam ediyorsa anakarttan kaynaklı.
  • Anakart arızası ekran kartını söküp dene ramler 2 tane ise teker teker sök dene çok nadirde olsa psuda yapıyor daha önce başıma geldi başka bilgisayarda deneme imkanın varsa dene ama anakart kaynaklı görünüyor
  • power arizasi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.