Şimdi Ara

Msi Mpg Z490 Gaming Edge için uyumlu Ram tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlıkta da belirttiğim gibi uyumlu ram arıyorum yardımcı olabilir misiniz ?
    Bütçe 1.5k



  • https://tr.msi.com/Motherboard/support/MPG-Z490-GAMING-EDGE-WIFI

    Buradan uyumluluk bölümüne girip uyumlu RAM bulabilirsiniz. Ama RAM modelinizi kendiniz seçip uyumlu olup olmadığını verdiğim linkten bulmanız daha doğru olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aklında olsun xmp açacağım diyorsan resmi sitedeki QVL listesindeki ramlarda xmp stabil çalışacak diye bir durum yok.

    bende de QVL listesindeki ramlarden var ancak manuel OC yaptım ramlere, xmp açtığımda hatalar çıkıyor.
  • meku kullanıcısına yanıt
    d80 seçtim bakalım umarım sıkıntı çıkarmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The R0CK

    d80 seçtim bakalım umarım sıkıntı çıkarmaz
    normal kullanımda çıkarmaz sadece xmp açtığında memtest ile tarat eğer sorun yoksa windows da oyunlarda vs test edersin, mavi ekran, reset, ses kısılması vs gibi değişik sorun yaşamazsan sıkıntı yok demektir.

    sorun varsa xmp kapatıp manuel oc yap ki ben her anlamda manuel OC yapmanı tavsiye ederim xmp tanımlı değerlerde ram'e fazla voltaj verebiliyor. mesela ben xmp açtığımda ram'e 1.5V veriyordu 1.45V'ye düşürdüm stabil şekilde çalışıyor.
  • Anakartın ram listesine göre bakarsanız ram bulmanız zor. Çünkü o listelere göre ram çok zor bulursunuz. En kolay yolu alacağınız ramin sitesine model numarasını girip desteklediği anakartınızı bulmanız. Benim anakart Msi z490 ace, anakart ram listesinde satın aldığım ramlerin desteği görünmüyor. Ama ramlerin sitesinde (crucial) desteklediği belirtilmiş. Ürünü aldım cl16 3800 gayet güzel çalışıyor xmp.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xdian

    Anakartın ram listesine göre bakarsanız ram bulmanız zor. Çünkü o listelere göre ram çok zor bulursunuz. En kolay yolu alacağınız ramin sitesine model numarasını girip desteklediği anakartınızı bulmanız. Benim anakart Msi z490 ace, anakart ram listesinde satın aldığım ramlerin desteği görünmüyor. Ama ramlerin sitesinde (crucial) desteklediği belirtilmiş. Ürünü aldım cl16 3800 gayet güzel çalışıyor xmp.
    aynı anakartı ben de kullanıyorum ancak thermaltake toughram 4600mhz lik ramları xmp enabled şekilde düzgün çalıştıramıyor. hem QVL listesinde var hem de ram in sitesinde desteklenen anakartlarda bulunuyor. manuel overclock atarak stabil şekilde çalıştırdım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.