Şimdi Ara

On capraz bag ameliyati sonrasi yasadigim sorun

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 sene once on capraz bagim koptugu için ameliyat oldum.

    Ayni zamanda meniskusumde ve kikirdaklarda da sorun vardi.

    Meniskus yirtigim buyuk oldugu icin dikmek yerine yirtik kisim alindi.

    Ameliyatim cok basarili geçti, doktorum cok iyiydi. Yaklasik 1 ay gibi bir surede ayaga kalktim sonrasında 1 ay da fizik tedavi gordum ve dizimi tamamen bukup acabilecek duruma geldim. Hatta sonrasinda dugunum vardi, dugun balayi vs.. baya bi gezdim.

    Kisacasi ameliyat sonrasi aslinda hersey iyiydi. Ancak sorun burada basladi ve bacagimi hic guclendirmek adina bir çabaya girmedim. İs yogunlugu, evlilik uyum vs.. derken normal hayatıma devam ettim. Tam bir sene sonra yine tatilde havuzda arkadasimin omzunda sıçrarken dizimde bi agri oldu ve ne olduysa o gunden sonra oldu.

    Nasil tarif edebilirim bilmiyorum ama o gun itibari aralikli zamanlar ile toplamda 10-15 defa diz kitlenmesi yasadim. Otururken de oldu, yuruken de oldu, ani bir hareket yaptigimda da oldu. Dizim bir anda sanki kemik kemige takilmis gibi kaliyor. Dizimi acamiyorum kimi zaman yarım saat surdu kimi zaman 5dk. Dizlerimin uzerine durup esnemeye calisarak duzelttigim de oldu, yatarak buz uygulama seklinde duzelttigim de...

    E tabi ki bu surecte doktora göründum, MR cekildim. Ameliyat oldugum doktor uzak sehirde oldugu icin kendi sehrimdeki iyi doktorlara gorundum. MR sonucumda bir problem cikmadi. Sadece dizimin güçsüz oldugu soylendi. Fizik tedaviye yonlendirildim. Fizik tedavi doktoru ise ufak bir yirtigim oldugunu, fizik tedavi gormem gerektigini soyledi. 20 gun kadar ft surecindeyken korona cikti ve ft yi birakmak zorunda kaldim. Hareketlere evde de devam edemedim. Ve bu surecte 2-3 defa daha yine dizim kitlendi. ( Kitlendi diyorum cunku baska bir tanim getiremiyorum, takilma gibi garip birsey. 150 dereceden sonra acamiyorum dizimi. )

    Bu durumdan dolayi cok dertliyim. Hani MR sonucunda tekrar bir yirtik vs.. ciksa anlayacağım. Gerekirse tekrar ameliyat olayım ama boyke belirsiz bir durum beni cok uzuyor. Karantina nin da etkisi ile kilo almaya basladim. Zaten 2 yildir spor manyagi olan ben (beden egt. Ogretmeniyim) kosmayi bile unuttum. Futbola donmem zaten cok cok zor duruyor ama en azindan korkmadan kosabilmek, birkac birsey yapabilmek istiyorum.

    Ve bu arada dizim o kadar da gucsuz değil diz ustu kasim ameliyat sonrasina oranla oldukca sert.

    Anlamsiz bir sekilde burada bu can sıkıntımı paylasmak istedim. Su korona surecinin hafiflemesi ile birlikte tekrar doktorlarla bu ise cozum arayacağım ama artık FT ye yonlendirilmek istemiyorum gercekten. Sanki başka bir sorun varmia gibi hissediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir fizyoterapiste danışın o size çözüm bulmaya çalışır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legolas2d -- 5 Eylül 2020; 20:42:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.