Şimdi Ara

Bu beyaz eşyalar nasıldır? (Arçelik vs. Bosch)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Buzdolabı : Arçelik 270530 EI
    Çamaşır Makinesi : Arçelik 9123 NMG veya 9103 YPS
    Bulaşık Makinesi : Arçelik 6555 X

    ----------------------------------------------------------

    Buzdolabı : Bosch KGN57VI22N
    Çamaşır Makinesi : Bosch WAT2448STR
    Bulaşık Makinesi : Bosch SMS45JI00T

    Bu iki markadan hangisini ( ürünlere göre ) tavsiye edersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just4ForMe -- 15 Ağustos 2020; 1:40:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhabalar,

    Buzdolabı : Bosch KGN57VI22N / Yükseklikte sıkıntı yok ise KG56NVW30N var Siemens'de Bosch'dakilere bu kodu gösterin aynını gösterirler size. Bu dolaba atlarsanız çok daha hoş bir set olacaktır.

    Çamaşır Makinesi : Bosch WAT2448STR / Bunun yerine beyazına bakılıp ( banyoda duracağı öngörüsü ile ) fiyat düşürülebilir.

    Bulaşık Makinesi : Bosch SMS45JI00T

    - Aynı ürünlerin Siemens olanlarını da düşünürsen fiyat konusunda yardımcı olabilirim.

    Saygılar.

    Serdar Çetin
    05533976676
  • Herhalde beyazdır :)

    Tutamadım kendimi, ama şimdi ciddi yazacağım... 73'deki GE lisansıyla üretilen Arçelik buzdolabı hala çalışıyor. 88'de aldığımız Siemens linsanslı Arçelik çamaşır makinası da halen çalışıyor. Sonrakiler çabuk bozuldular. Ara sıra acaba daha iyi olmuş mudur, artık tecrübesi birikmiştir belki diye diye bir kaç defa daha aldık ama hep aynı şey. Bir tarafında hep bir hata, ya performası eksik, ya soğutmaz, ya tozları çekmez, ya kapısı düşer... ya çabuk bozulur... ya su haznesinin klipsi kırılır... Aynı detay hatasını yirmi sene boyunca nasıl yapabiliyor bir kuruluş benim tahayyülümün ötesinde. Servis iletişimi iyi. Marmara depreminde eşyaları ücretsiz tamir ettiğini de hatırlatayım. Bizim de düşen televizyonumuzu tamir etmişti, tamamen ücretsiz. O zamanlar bu televizyon on senelikti (Toshiba - Bekoteknik).

    İyisiyle kötüsüyle, enteresan bir şekilde yerli firmalarımız tecrübe biriktiremediler, herhalde yaptıkları işleri dökümante etmiyorlar veya arşivlerini yakıyorlar... bilmiyorum. Ben vefa borcumu ödediğimi düşünüyorum ama tercih ederek, veya tavsiye ederek de destekleyemediğimi gördüm. Sorun tercih edilmeleri değil, tersine bence daha çok rekabet etmeleri gerekiyor. Her neyse artık, ben kendim sıkıldım.

    Dolayısıyla bu sorunun cevabı bence belli. Eğer Türkçe bir markayla duygusal bir bağınız varsa Arçelik. Diğer halde bence soru bile değil.

    Yerli veya yabancı. Üretimdeki insan faktöründen dolayı 1/60 hata ihtimali vardır... 50'lerden beri otm. çam. makinası üreten BSH ve Lavamat'ın programlarda bariz tecrübe üstünlükleri var bence. Ocak ve fırında ise yerli ve Italyanlar (+ hiç gelmeyen Fransızlar) mutfakta daha iyi cevap verirler. Bundan başka temelde çok büyük özellik farkları yok. Şansınız iyi olsun.




  • Teşekkür ederim yorumlar için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.