Şimdi Ara

DGS Hemşirelik hedefleyenler konuya ( Soru-Cevap )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
19.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2020 paramedik mezunuyum, bu yıl hem yks hem dgs ye girdim. Yks den hemşirelik kazanmak daha mantıklı, çünkü hem okula erken başlıyorsunuz hem de yurt vs sorunu olmuyor, fakat dgs geç başladığı için bazı problemler olabiliyor. MF den 300 puan alıp yks den giderim diye düşündüm ( Eşit ağırlık mezunuyum ) 300 puan aldık ama sıralama çok berbat geldi, %99 ihtimalle yks den hemşirelik gelmez. Moralim bozulduğu için DGS ye ümitsizce girdim, dediğim gibi DGS den gidince derslere geç başlama vs sorunlar olacak. Bu arada YKS ve DGS ye hiç çalışmadım.

    2020 DGS sınavı matematik aşırı derecede kolay sormuşlardı, 2019 da girdiğimde 34-7 mat yaptım 6-1 türkçe yapmıştım, tercih yapmadım çünkü mezun değildim, o puana da gelmiyordu. 2020 DGS den 49 mat işaretledim, türkçe de 4-5 tane falan. 49 mat işaretlediğimde 25 dakika sürem kalmıştı, matematiği fullerim rahat dedim fakat türkçeden hiç soru işaretlememiştim, 0.5 net kuralı olduğu için direk türkçeyi açıp 1 soru işaretleyip matematiği fullerim dedim. Türkçe soruları okumaktan ve çözmekten nefret ederim , yaklaşık 20-25 soru okudum ve hiçbir şey anlamadım, anlamadığım gibi de tek soru dahi işaretleyemedim. 2 şık arasında kalıp kalıp durdum. 0,5 kuralı olduğu için de korkudan işaretlemedim. En sonda 5-6 soru sözel mantık varmış, hiç görmedim, onları görseydim çok iyi olurdu. Sonuç olarak 25 dakikalık sürede zar zor sadece türkçe 4-5 soru işaretledim, matematiğe bakamadım bile 0.5 kuralından dolayı. Türkçe den 0.5 gelir, matematiği kontrol etmedim. Tahminim 44 doğru 5 yanlış gelir veya 49 u da doğru olabilir. Geçen seneye göre puanlarda yükselme olmaz ise bu nete istediğim üniversiteye giderim gibi.

    DGS den hemşirelik tercih yapacağım için size de yol gösterici olması için dikkat etmeniz gerekenleri söyleyeyim:

    Öncelikle aklımda birkaç üniversite vardı, sitelerine girip akademik takvimini indirdim ve inceledim. Daha sonra 4 yıllık hemşirelik bölümü ders içeriklerini indirip tek tek önlisans derslerim ile hangilerinin muaf olabileceğini hesapladım. Ayrıca bu üniversitelerin geçme notlarını ( 60 ) ve dönemlik kaç akts (30-45) alabileceğimi yönetmeliklerinden bakıp bana uyana göre aklımda bir şablon oluşturdum. Devam edip 2019 da haftalık ders programlarını indirip her güne ders mi koyduklarını veya haftanın bir günü boş mu olduğunu inceledim. Ayrıca ilgili üniversitenin yaz okulu olup olmadığına da baktım. Çoğu üniversite yaz okulu açmıyor, açan da pandemi süreci nedeniyle teori derslerini veriyor, uygulama derslerini vermiyor. Tabi bizim için önemli olan uygulama derslerini yaz okulunda almak, çünkü 1 uygulama dersi 15 -18 kredi iken 1 teori dersi 2-4 kredi Ayrıca bazı üniversiteler uygulama derslerini dönemlik 1 ders verip onu da sabah 8 akşam 5 uygulama olarak yaparken bazıları ise ilk 2 yıla hiç uygulama vermeyip son 2 yıl sadece uygulama dersi koyuyor. Bir bilgi daha gittiğiniz üniversitede yaz okulu yoksa dahi başka üniversiteden yaz okuluna gidebilirsiniz. Ama şunu unutmayın, yaz okulu temmuzda başlayıp ağustos 15 gibi bitiyor. Yani yaz okuluna gittiğiniz yer memleketiniz olursa sizin için çok iyi olur.

    Siz de gideceğiniz üniversite hakkında benim yaptığım gibi araştırma yapın. Ha yapmazsanız ne olur, bir şey olmaz en fazla 4 yıl okursunuz. Ama araştırma yaparak 2 veya 3 yılda bitirebilirsiniz. Nerede okuyacağımdan çok hangi şartlarda okuyacağım demelisiniz. Gittiğiniz yeri beğenmeseniz bile yatay geçiş ile tekrar istediğiniz yere gidebilirsiniz.

    Bir başka konu hangi üniversite kaçıncı sınıftan başlatıyor ? Bu tamamen önemsiz bir konu, çünkü 1 den başlasanız da 4 den başlasanız da önlisanstan almadığınız bütün dersleri almak zorundasınız. Bir örnek verecek olursak 1 den başlatırlar dönem içi 3 dersiniz vardır alırsınız 5-6 tane de 2. sınıf derslerini alırsınız devam edersiniz. Aynı şekilde 2 den başlarsanız da önce 1. sınıftan kalan dersleri alıp sonra 2. sınıf derslerini alırsınız. Değişen sadece sistemdeki sınıfınız. Önemsiz olduğu halde siz şimdi bana önemli derseniz de bunu tahmin etmek kolay. İlgili üniversitenin sitesine girip ders içeriklerini aldığınız dersler ile karşılaştırın. Çoğu kişi 1 . sınıf derslerinin %90 ını almıştır. Bazı bölümler hemşireliğe yakın bölümlerden mezun olduğu için 2. sınıfın çoğu dersini de görmüştür. O gibi durumda 1. ve 2. sınıf derslerinin tamamını alabiliyorsanız muhtemelen sizi 2. veya 3. sınıftan başlatırlar. Fakat hiçbir dersiniz muaf değilse 2. veya 1. sınıftan başlarınız. En kötü ihtimalle 2. sınıftan başlatıp 1. sınıf derslerini alttan alırsınız.

    Benim gibi hemşirelik düşünenler konu altına yorum yapıp fikir alışverişinde bulunabiliriz.







  • 46 net matematik
    10 net tr yaptım

    Sınav o kadar kokaydı ki üniverste seçmeyi bıraktım bi yere yerleşebilirsem dua ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HemşireZED kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle düşündüm fakat youtube da birkaç uzman hocanın videosunu izledim, sayısal puanlar geçen sene ile aynı olur, değişmez diyorlar, neye göre böyle bir şey diyorlar anlamış değilim
  • merhaba ameliyathane hizmetleri 1.sınıfım seneye DGSye girmeyi düşünüyorum türkçem gayet iyi fakat matematiğim yok denilecek kadar az mantık sorularında da gayet iyiyim önerdiğiniz yayın kitabı var mıdır bu konuda acaba.. sayısalın zorluk derecesi ne sekildeydi acaba sizce ameliyathaneden dgs ile geçiş yapmalı mıyım beni çok zorlayabilir mi dersler konusunda çok fazla dönem uzar mı?? tesekkurler simdiden

  • winxclup W kullanıcısına yanıt

    ben çalışmadan girdim, o yüzden bir şey diyemem, dgs grupları var onlardan birine girmen senin için iyi olur

  • winxclup W kullanıcısına yanıt
    Merhaba bende ameliyathane hizmetleri okuyorum 2. Sınıfım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.