Şimdi Ara

ⓘ SAMSUNG GALAXY TAB S7 Serisi ANA KONU (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.052
Cevap
64
Favori
133.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Klavye kampanyası yine bitmiş görünüyor. Stok sıkıntısı var sanırsam.

  • hacı1992 kullanıcısına yanıt

    teşekkürler, koruyucuyu da sipariş geçtim, diğer arkadaşlara da cevapları için teşekkürler.

  • Mart guncellemesi EUX ( European Union ) Avrupa Birligi bolgesine gelmistir. Turkiye yazilimi TUR ise EUX ile uyumludur cihaziniza HOME_CSC ile mevcut dosyalar ve ayarlariniz herseyiniz silinmeden yukseltebilirsiniz.


    Indirmek icin tavsiyem


    SamFirm Reborn .



    https://github.com/ivanmeler/SamFirm_Reborn/releases




    Odin 3.14.4


    https://dl2018.sammobile.com/Odin3-v3.14.4.zip




    T870XXU1BUBB Tab S7 WIFI


    T970XXU1BUBB Tab S7+ WIFI


    ⓘ SAMSUNG GALAXY TAB S7 Serisi ANA KONU




    Daha onceden de bashedilecegi uzere Mart guncellemelerinde S-Pen odakli yeni ozellikler geliyor.


    Amazon referansları nıye cıkıyor!? Sildim ...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 5 Mart 2021; 0:12:3 >




  • Bizim tabletten hiç ses seda yok, inşallah iptal etmezler stok sorunu var deyip, var mı alıp da kargolanan?

  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    yeni sürümü yüklersenız ve sonrasında ilk izlerimlerinizi Paylaşırsanız sevinirim. özellikle yeni spen geliştirmelerini...

  • Pil korumayı aktif hale getiren var mı? Yani şarjı %85'e kısıtlayan özelliği. Kimisi öyle şarj etmek lazım diyor, kimisi pek bir anlamı yok diyor.

  • recooz R kullanıcısına yanıt

    Turkiye icin yayinlanmistir. Ister cihazdan OTA ile veya Samfirm Reborn ile full imaj dosyalarini indirip Odin ile download modunda HOME_CSC ile yuklenebilir.


    Aslinda yenilikler resmi Samsung sitesindeki duyuru gorsellerinden de anlasilmaktadir. S-Pen in klavye gibi kullanma durumu . Yanlis anlasilmasin bu ozellik sadece Samsung Internet Tarayicisinda calisiyor. Yaygin bir ozellik degildir :/ .

  • verdiğiniz cevap için teşekkür ediyorum ancak tabletime henüz yazılım güncellemesi görünmemekte. Odin ile güncelleme yapma ya da cesaret edemediğim den biraz daha beklemem gerekecek sanırım teşekkürler

  • arkadaşlar ses kaydı ve resimleri birlestirerek bir video yapmam gerekiyor, tablette bunu en rahat şekilde nasıl yapabilirim? uygulama söylerseniz sevinirim, teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ⓘ SAMSUNG GALAXY TAB S7 Serisi ANA KONU

    Güncelleme geldi.

  • Yeni güncelleme ile klavye kullanılabilen her yerde kalemle yazabilmek çok güzel olmuş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 9 Mart 2021; 13:40:43 >
  • Yeni güncelleme gerçekten güzel olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • civcivx C kullanıcısına yanıt

    Ben pil ile ilgili bir çok test yaptım. Accubattery de kullanıyorum. %85 sınırlayınca pil voltajı 4,22V oluyor %100de. Ama sınırı kaldırınca %100de voltaj 4.33 oluyor. 3.7V Lityum iyon piller her şarjda 4V dan sonra ömürleri parabolik azalır. Ne kadar yüksek voltaj, o kadar çok azalan ömür. Ben %70 dolunca çıkarıyorum fişten. :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mrtcn333 -- 10 Mart 2021; 14:7:31 >
  • Mrtcn333 kullanıcısına yanıt

    Teorik olarak sizin dediğiniz şekilde şarj (%20-85) daha sağlıklı deniliyor ama bu sefer de daha fazla şarj-deşarj döngüsüne girileceği için pratikte birkaç yıllık süreçte fark edilir bir kazanç olmaz da diyorlar. Asıl önemlisi %20'nin altına düşürmemek sanırım. Neyse, bu işe çok da kafa yormamak lazım gibi.

  • civcivx C kullanıcısına yanıt

    Şarj/deşarj döngüsü öyle hesaplanmıyor diye biliyorum 😀. Yani yüzde 20~85 şarj ederdeniz 1 şarj olmuyor. Yüzde 65'ini kullanıyorsunuz. Şarj/deşarj döngüsü ise 0~100 olarak hessplanıyordu.

  • civcivx C kullanıcısına yanıt

    Ben fizik mühendisiyim, bu pil teknolojisi hakkında makaleler okudum, dediğiniz gibi her kafadan bir ses çıkıyor. Ama bugünkü teknoloji ve yapılan testler sonucu doğru olan şudur:


    Dediğiniz gibi %20 altına inmeyip %65 üstüne çıkılmadığı sürece ve pil hasar almazsa yıllarca persormansını korur. Cihazı ilk alıp %100'e doldurmak farzdır. :) Hücreler enerji depolayınca bir kendine gelir. %20-%65 arası kullanıldığı takdirde ayda bir kere %100 şarj etmek önerilir. Samsung %85 sınırlamış ama bence pilden her daim aynı performansı almak için yaptığım testler sonucu %85 fazla bir değer. Dediğim gibi %65 yada %70 olmalıymış bence.


    %20-%65 şarj döngüsü ile batarya ömrü o kadar ufak azalır ki, hissetmezsiniz bile. Pilin ömrünü azaltan asıl şey fazla şarj etmektir. %85 gibi.


    Ömrünün azalmasından kastım da şu: cihazı ilk aldığınızdaki aynı ekran kullanım süresinde pil yüzdesi daha hızlı tükenecektir.


    Mesela Tesla da arabalarında bir yazılım güncellemesi ile 3.4V - 4.2V arası şarj voltajına sahip lityum iyon pillerin şarjını 4V'da (%75) kesecek şekilde bir yazılım güncellemesi yaptı. Böylece menzil düşüşü için araçların 2 yılda bir pileri değiştirmesi gerekmeyecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mrtcn333 -- 10 Mart 2021; 14:30:0 >




  • Mrtcn333 kullanıcısına yanıt

    Yüzde 65'e kadar şarj edince de günde 2 defa şarja takmak gerekir :)

    Bana asıl sıkıntıyı yüksek sıcaklık ve şarjı bitirene kadar kullanmak oluşturuyor gibi geliyor. Önceden Note 5'im vardı ve uzun yolculuklarda aracın ön camında güneşe maruz kalacak şekilde ve şarja bağlı olarak navigasyon cihazı gibi kullanırdım ve 1,5 yıl içinde pil ömrü yarı yarıya düşmüştü. Ara sıra pil çok sıcak diye şarjı durdururdu.

    Şu an 2 yıldır S10+ kullanıyorum ve sürekli yüzde 100 şarj ederim ve dolunca hemen çıkarırım ama yüzde 20-30 gibi de şarja takarım. Onu navigasyon cihazı gibi kullanmadım ve şarjı halen ilk günkü gibi gidiyor. Zayıflama illaki olmuştur ama hissedecek kadar değil.


    Araçlarda durum biraz farklı olabilir, onlar da benim Note5 misali sürekli şarj deşarj yükü altında olduğu için sınırlama yapılması elzem gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 11 Mart 2021; 9:37:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son güncelleme ile pil ömrü daha da azaldı. Günlük kullanımla 6 saati zor görüyor. Benzer problem deneyimleyen var mı? Ekranın yenileme hızını düşürünce 2 saat kadar artıyor ama böyle ekranı olmasının anlamı kalmıyor o zaman da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tab s7+ a arka ve yanlara şeffaf kaplama yaptırdım. Hicbir yerde yok, bulmanız zor, kalıp çıkarttırıp yaptırdım. El becerisine güvenen, kendim yaparım diyen varsa izmir de kapakolsun var. Internetten satışları var, telefon açıp sipariş verilebilir. Belki birinin işine yarar diye söyleyeyim dedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba sevgili forumdaş arkadaşlarım,

    Daha önce tab s, note 10.1, tab s5 lite, tab s6 be ayrıca ipad 4, ipad air 2, pro 1 ve pro 2018 11 inç kullanmış biriyim ve şu sıralar yeni bir tablet almak istiyorum.

    Klasik bir soru sormak istiyorum, ipad air 4 mü tab s7 plus mı?

    Air 4 ün yanında 2.seri kalemini alınca bile s7 plus fiyatı yapıyor.

    Şimdi diyeceksiniz ki, bu kadar tablet deneyimin var, bir bize soruyorsun 😊 öyle gözüküyor olabilir fakat yine de sizin değerli tecrübelerinize ihtiyacım var.

    S7 plus alıp da neden ipad almadım diyen var mı açık yüreklilikle?

    Yada iyi ki s7 plus almışım diyen, ipad e kıyasla.

    Bu arada ipad pro düşünmüyorum, air de A14, pro da A12z var çünkü. İncelemelere de baktım, air daha hızlı ve 2. Seri kalem desteği var.


    Her neyse, yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkür ederim.

    Saygılar.😊


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.