Şimdi Ara

Ford Fiesta Stop Etme Sorunu (1.4 TDCI )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    Aracım 2004 model Ford Fiesta MK6. Aracımın problemi sadece soğuk çalıştırmada rolantide ayağımı gaz pedalından çekersem stop ediyor ve bir daha çalışması 10-15 dakika sürüyor bazen vurdurarak çalıştırmak zorunda kalıyorum. Isındıktan sonra saat gibi çalışıyor keza gidişi de çok iyi. Bakım yaptırıp bütün filtreleri değiştireli 1 hafta bile olmadı hatta ustam yakıt deposuna enjeksiyon temizleyici karışım ekledi ama sorun çözülmedi. Sizce sebep ne olabilir? Forumlarda diğer fiesta sahipleri de aynı sorunları yaşamış ama çözümler farklı farklı(hava yapma, sensör arızası)

    Not: Stop ettikten sonra marş bastığımda gayet güzel çeviriyor ve sanki yakıt motora ulaşmıyormuş gibi ses geliyor, çalışacakmış gibi yapıp çalışmama durumu yok. Sadece çeviriyor ama çalışmıyor. Bekledikten sonra çalışıyor.

    Yardımlarınızı bekliyorum. :)



  • öncelikle dizel arabayı vurdurmak çok zararlı diye biliyorum.

    anlattığınız enjektör arızasına benziyor. kontrol ettirmekte fayda var.
  • Normal de kesinlikle vurdurmam arabayı beklerim ama o gün çalıştırmak zorundaydım. Açıkıçası enjektörde bir arıza olsa seyir halinde iken veya sıcakkende sıkıntı yapar diye düşünüyorum. Sadece soğukken bu şekilde yapması sensör veya hava yapma dedikleri mazot pompasından kaynaklanıyor sanırım, bakalım belki aynı sorunu yaşayan birisi yardımcı olur.
  • Bence mazot pompasından

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pek sanmıyorum ama yine bir bakmakta fayda var, iki sefer başıma geldi Fiesta'da. Motorun hemen solunda vak vak pompası ve geri dönüşüm hortumları var, onları bir kontrol edin kaçak var mı mazot akıtıyor mu diye, yırtık var mı? Eğer var ise yapabilir.
  • Yakıt pompasından kaynaklanıyor. Soğuk havada mazot biraz donuyor ve kirli bir yakıt yılların tortusu işini iyi yapamıyor olabilir bi temizletin bence

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enjektör sesi varmı hocam ? Pıt pıt tarzı bir ses yapar. Benim aracımda enjektörlerden biri sıkıntı yaptığında soğukken çok zor çalışırdı. Normalde çeyrek marşla yarım marşla alan araba bazen ilk seferde almazdı. Yakıt zaten %40 artmıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım sorunu çözmek üzereyiz, ustanın yanına Cumartesi gideceğim o zaman belli olacak. Araç çalışmadığı zaman tavsiye üzerine vakvak pompası denilen pompayı elimle sıktım bıraktım sıktım bıraktım bi kaç kez sonra marşa bastım direk çalıştı araba. Sonra klima değil normal havalandırmayı açtım mazot kokusu geldi. Çok çok büyüm ihtimalle vak vak pompa seti hortumu ile birlikte değişecek. Enjektörün diğer hortumlarına da baktıracağım. Bakalım sorun çözülecek mi?

    Bu problemin haricinde bir durum daha var. Araç sadece düşük hızlarda özellikle 2. viteste gaza az bastığım halde fırlıyor, ayağımı çekince ise birden bire silkeliyor sanki acemi şoför arabayı kullanıyor gibi. Gaza az basıp çekmeme rağmen sanki tam gaz yapıp çekmişim gibi yığılıyor ve vuruntu sesi geliyor. Sanırım mazot pompası müşürü dedikleri sensörden kaynaklanıyor. Bi ihtimal ilk sorunu yaptırınca ikincisi de kaybolacak.

    Fiesta Mazot Filtre Hortumu Vakvak :https://www.yedekparcaford.com/Fiesta-enjektor-ust-dagitici-hortum-takimi-1-4-dizel-2006-2008-iTHAL_27149.html
    Fiesta enjektör vakvak el pompası 1.4 tdci:https://www.yedekparcaford.com/Fiesta-enjektor-vakvak-el-pompasi-1-4-tdci-2006-2008-iTHAL_25443.html
    Enjektör Geri Dönüş Hortumu:https://www.onlinefordyedekparca.com/U1242,80,enjektor-geri-donus-hortumu-br-2s6q-9k022-bc-motor-2s6q-9k022-bc.htm
    Mazot Pompa Müşürü Fiesta :https://www.fordtoptancisi.com/Mazot-Pompa-Musuru-Fiesta,PR-1713.html
  • ilk bakman gereken immobilizer. Anahtar ile ilgili bir sıkıntı varmı.
    ikinci bakman gereken alçak basınç pompası. deponun çıkışında oluyor
    en son bakman gereken yer yüksek basınç pompası yani mazot pompası


    sendeki sıkıntı ya yakıt gelmiyor yada yakıt geri kaçıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.