Şimdi Ara

“WeChat yasaklanırsa iPhone satışları düşebilir”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • “WeChat yasaklanırsa iPhone satışları düşebilir”



    ABD’nin Çin hükümetine arka kapı bıraktığı ve siber ajanlık yaptığı gerekçesiyle adeta paldır küldür Çinli markalara ambargo uygulamaya başlaması görünüşte bu markalara büyük bir etki yapacak ancak ABD’li firmalar da bundan etkilenebilir.



    WeChat ve iPhone ilişkisi



    Geçen yıl Trump’un imzasıyla Huawei’ye ABD kaynaklı firmaların ve ABD ekipmanları kullanan yabancı firmaların tedarik yapması izne bağlanmıştı. Sonrasında TikTok uygulaması üzerinden mali aktarım yapılması yasaklandı. Bu listeye son olarak Tencent’in WeChat uygulaması da eklendi.



    Ayrıca Bkz.Dünyanın ilk çalınabilir piyano LEGO seti piyasada



    Apple’a yakınlığıyla bilinen analiz uzmanı Ming-Chi Kuo; WeChat uygulaması üzerinden para transferi veya mobil ödeme gibi aktarım işlemlerinin yasaklanmasının olumsuz etki yapacağını düşünüyor.



    Henüz Trump’ın bu talimatının ABD App Store mağazasında mı yoksa tüm dünya mağazalarında mı geçerli olacağı net değil ancak WeChat sohbet uygulaması para tranferi ve mobil ödeme gibi imkanlarla sayısız işletmenin bel kemiği haline geldi. Bu bakımdan kullanıcı kitlesi de WeChat dışında bu denli imkan sunamayan WhatsApp veya Hangouts gibi ABD kaynaklı uygulamalara da yönelmeyecektir.



    “WeChat yasaklanırsa iPhone satışları düşebilir”



    iPhone cihazlarında WeChat üzerinden transfer imkanının kalmaması bu unsurlar nedeniyle satışları etkileyebilir. Kuo yasaklama gerçekleşirse iPhone satışlarının yüzde 25-30 arasında düşeceğini ön görüyor. AirPods, iPad veya Apple Watch gibi diğer bağlantılı cihaz satışlarının da yüzde 15-25 arasında düşebileceği düşünülüyor.



    Tek bir uygulamadan bu denli bir satış darbesi yenir mi bilinmez ancak Kuo piyasanın nabzını çok iyi tutan bir analiz uzmanı. Eğer WeChat yasakları tüm dünyaya yayılırsa bu söylenenler gerçekleşebilir ancak ABD sınırları içerisinde kalırsa muhtemelen etkisi çok az olacaktır.



    Kaynak:https://www.slashgear.com/trumps-wechat-order-could-seriously-damage-apple-10632769/







  • Apple kullanıcıları Apple'a çok sadıktır. WeChat gitti diye iPhone almayı bırakacaklarını hiç sanmam.

  • Demek ki Çin de wechat uygulamasının ne anlama geldiğini bilmiyorsun. Kısaca Çin ve wechat uygulaması arasındaki ilişkiyi biraz araştırırsan satışların nasıl düşeceğini anlayabilirsin. Wechat Çinde basit bir mesajlaşma uygulaması değil.

  • Adını ilk kez duydum.

  • wechat engellenirse çinde iPhone satışları yarı yarıya azalır bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • double or nothing kullanıcısına yanıt

    benim gibi bilmeyenler için konuyu biraz açar mısınız?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serefsiz yapraklar

    benim gibi bilmeyenler için konuyu biraz açar mısınız?

    Hocam wechat ile Çin'de herşeyi yapabilirsiniz tüm ödemelerinizi yazışmalarını telefon görüşmelerinizi yapabilirsiniz. Tüm Çinli arkadaslarim WeChat kullanıyor zorla WhatsApp yükletmiştim hiç begenmemisler ve çok sade bulmuslardi. Çin'de nakit ödeme neredeyse kullanılmıyor hükümet izlemeyi sevdiğinden ötürü herkes WeChat kullaniyor. Wechat I yukleyemeyeceginiz telefonu kimse gidip almaz cinde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • galaxyg kullanıcısına yanıt
    Yanlış. Dondurma bile wechat ten alınıyor :). Adamlar bu alışlanlığı bırakmaz. Gider başka telefon alır. Cüzdanından kurtulan bir insan neden tekrar cüzdana dönsün.

  • Apple : biz ne alaka :D

  • Xiaomi mi a2 lite kullanıyorum oldukça da memnunum bu adamlar bu işi gerçekten güzel yapıyor yeni cihazı ekran olarak ben kullanışı mı uygun değil ama donanım olarak mükemmel 5.5 inçlik Bu donanımda bir cihada bekliyoruz yani

  • double or nothing kullanıcısına yanıt
    Sizce de böyle bir şeyin alternatifi çıkmaz mı?

  • Wechat uygulaması ile eskiden çok kızla tanışmıştım, geçen gün yükleyeyim dedim ülkede kullanan kimse kalmamış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.