Şimdi Ara

Prizlerin çalışmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Hiç anlamadığım bir konu olduğundan yardım almak istedim.

    Geçenlerde mutfak ve salonun ortak duvarındaki tüm prizler çalışmamaya başladı. Sigortaları ve kaçak akım panosunu kontrol ettiğimde herşey normal görünüyordu. Yinede tüm sigortaları indirip tekrar kaldırdım bir işe yaramadı. Sonrasında sitenin görevlisi geldi prizlere baktı sigorta kutusunda birşeyler yaptı sigortada temazsızlık varmış dedi halletti. Ancak çok bilerek yaptığını düşünmüyorum her şeyi denemiş gibiydi.

    15 gün sonra mutfakta karşı duvardaki prizler gitti. Ancak fark ettim ki öncesinde Dökümix marka tost makinesini giden tarafta kullanmıştım bu sefer bu tarafta kullanıyordum.Görevliyi çağırmadan sormak istedim. Tost makinesi olağan şüpheli gibi duruyor. Ancak bu durumda sigortayı attırması gerekmez mi? Sigorta atmıyor ama muhtemelen ilgili sigortaya bağlı tüm prizler gidiyor. Ben de birşey yapamıyorum anlamadığımdan . Tost makinesini 2-3 ay sorunsuz kullandım ancak şimdi böyle bir soruna yol açıyor gibi. Neden olabileceği yada ne yapmam gerektiği yönünde fikri olan bir arkadaş var ise dinlemekten memnun olurum.







  • sigortalar otomatik ise arızalanmış olabilir. bazı durumlarda kol atık görünmese bile mekanik bağlantıda bir sorun olursa, atmamış gibi görünebilir. eklerde veya bağlantılarda gevşeme olmuş da olabilir. basit bir şey gibi görünse de elektrik kontağından yangına yol açabilir. site görevlilerinin elinden iş gelse de ben ehliyetli bir elektrikçiye göstermenizi öneririm. sitenin anlaşmalı elektrikçisi olabilir.(büyük sitelerde olabiliyor.)
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevap için. Ev yani sigortalar vs yeni. Bu arada site görevlisi dediğim elektrik-tesisat gibi arızalar için 24 saat sitede bulunan teknik görevli. Bu arada sigortaların yanında test tuşu var ona bastığımda atıyor sigorta. Tabi hiçbir bilgimin olmadığı ve çekindiğim bir konu olduğundan tost makinesi ile ilgili bir durum değilse ben de elektrikçi çağırmayı ve satış firmasına carlamayı düşünüyorum.
  • subsonic S kullanıcısına yanıt
    o test düğmesi olan kaçak akım rölesidir. faz ile nötrdeki akımlar arasında fark varsa, atar. kapıcılar ve site görevlileri, elektrik ve mekanik işlerden anlayabilirler ama belgeli bir elektrikçi değilse, yapabilecekleri sınırlıdır. bina yeni ise, elektrikçi çağırmadan önce yüklenici firmaya durumu bildir. onların hatalarından kaynaklanan bir durum varsa, bunu düzeltmek zorundalar. aksi durumda, elektrik teknikerleri ve teknisyenleri odalarına veya, tüketici hakemlerine başvurabilirsin.
  • subsonic S kullanıcısına yanıt
    ev değilde saatin oradaki siğortanın biride atıyo olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.