Şimdi Ara

Türkçe CENG okumak intihar mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
2.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok büyük eksi olur mu sizce? Günlük konuşma dili hakkında akıcı konuşabiliyorum, bir süre anadili İngilizce olan bir ülkede yaşadım. Ancak akademik olarak yetersiz tabii ki dilim ve sıralamam Her üniversiteye yetmiyor.

    Türkçe Bilgisayar Mühendisliği okunur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ölüm gibi bir şey olur ama kimse ölmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok öyle bir şey zaten top 3-4 üni hariç okulların cogunda hocaların dersleri türkçe anlattığını duyuyoru sürekli.

    Dil belgen varsa sorun olacagını dusunmuom
  • dili biliyorsan sorun olmaz hocam yds falan girersin en kotu o puani da cvye yazarsin
    ben iyi seviyede ingilzice bilmedigim icin one koyuyorum ingilizce olmasini ama ytude falan turkce diye okunmamazlik edilmez bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abdrhm kullanıcısına yanıt
    YTÜ kalitesinde bir okul değil maalesef gideceğim yer. Ancak dil belgem olur illa ki yds, toefl tarzı bir şey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Dil belgesi alırız hocam, TOEFL olur İELTS olur hiç olmadı YDS Olur. Yüksek lisans a başvururken veya işe girerken diplomada Türkçe yazması sorun olmaz mı sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle olmaz.

    Zaten Türkçe dediğiniz muhtemelen %30 ingilizcedir. Bu bölümlerde derslerin yarısından fazlasını bile ingilizce alabilirsiniz.

    Bu bölümlerde de hazırlık vardır. İngilizce bilmeden bölüme de geçemezsiniz mezun da olamazsınız.

    Hiçbir şirket eğitim dilini önemsemez. Yurt dışında yl/doktorada zaten IELTS/TOEFL isterler herkesten.

    Eğitim kalitesi her şeyden önemlidir.
  • Eğitim için bir şey olmayabilir hocam ama gerçekten iyi yerlere gelmek isten mühendis ana dili gibi ingilizce bilmek zorundadır. hele hele ceng gibi bir bölümde söylememe gerek yoktur zaten.
  • Shamelezz kullanıcısına yanıt
    hocam yeminli tercümanlar ne için var :)
  • Trde onem veriyorlar ama avrupada iyi unilere bakiyorum her uni kendi dilinde ders anlatiyor. Zaten ingilizcem var demissin.
    Sonuc olarak dil haric her seyi ayni olan bolumlerden ben ingilizce olani secerdim. Turkce olanin hocalari imkanlari daha iyiyse onu secerdim.
  • %100 İngilizce okumak ingilizcenizi IELTS'den 8-9 alacak bir seviyeye getirmez büyük ihtimalle. Eğer mezun olup yurtdışında ingilizce yüksek lisans yaparım demiyorsanız böyle bir ingilizceye de ihtiyacınız olmaz zaten. Millet sanki bilgisayar mühendisliğinin ingilizce gereksinimini pilotajdaki gibi falan zannediyor. Eğer mezun olduktan sonra çok uluslu bilindik bir firmada çalışmak isterim derseniz bile bu mülakatı geçene kadardır, advanced bir dile ihtiyacınız yoktur. Teknik ingilizceyi ise iyi bir yazılımcı olmak isteyen herkes kendi çabalarıyla yeterli seviyede öğrenir zaten. Bunlar dışında sanmıyorum ki Türkçe bilgisayar mühendisliklerinde teknik terimler de Türkçe isimlendirilsin veya BOUN, ODTÜ, Bilkent vs. dışındaki okullardan çıkanlar sırf %100 İngilizce bölüm okudular diye advanced ingilizce bilsinler..
  • İntihar değildir tabii ki. Üniversite tercihi yaparken bakacağınız şeyler az çok bellidir. Akademik kadronun gücü, mezunlarının nerelerde çalıştığı, hangi başarıları gösterdiği vs. Fakat bu etmenlerden sonra bakacağım ilk şey kesinlikle eğitim dilinin İngilizce olması olurdu. Global dünyada hala neden Türkçe mühendislik bölümleri var anlamış değilim. Almanya gibi dil milliyetçisi bir ülkede bile yavaş yavaş %100 İngilizce eğitime geçiliyor mühendislik bölümlerinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prnwl -- 11 Ağustos 2020; 18:42:43 >
  • almanyada çoğu üniversite türkiyedeki en iyi üniversitelerden daha iyi eğitim veriyor ve yine çoğu üniversite almanca eğitim veriyor . Çok sağlam mühendisler çıkartıyorlar . Sence türkçe okumak aptallık mı ??? İngilizceyi kendinde öğrenebilirsin . Sonuç olarak türkçe ile mühendislik eğitimini daha sağlam alırsın . Fakat ingilizce öğrenmen kesinlikle önemli !

    bu yazdıklarım benim görüşüm . Katılmayan olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xleader -- 11 Ağustos 2020; 19:59:18 >
  • xleader kullanıcısına yanıt
    Katılmıyorum. Anadilde eğitim ile okul başarısı arasında herhangi bir nedensellik yok. Almanya'da çoğu üniversite lisans eğitimini Almanca verse bile neredeyse bütün mühendisliklerin yüksek lisansı İngilizce olarak verilmekte. Almanya'daki top üniversitelerde de (TUM, RWTH Aachen vs.) lisans derecesi için artık yavaş yavaş İngilizce eğitime geçilmeye başlandı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prnwl -- 11 Ağustos 2020; 20:22:57 >
  • udemy'den ingilizce kursu al
  • prnwl P kullanıcısına yanıt
    Ben de sana katılmıyorum
  • Türkçe de olsa Fransızca da olsa zaten ruhu gereği İngilizceye kayıyor hocalar. Şu variable'lar, loop'a sokarsak, metot tanımladık, şöyle bir class ve constructor'ı da böyle... diye konuştuklarını duyabilirsin.
  • prnwl P kullanıcısına yanıt
    Bunun nedeni herhangi bir akademik neden veya sektörün getirdiği gereklilikten dolayı değil. Almanya herhangi bir sektörde isteyerek İngilizceye geçecek son ülke falan zaten, normal şartlarda herhangi bir gereklilik görmezler. Bunun yegane nedeni ciddi şekilde bilişimciye ihtiyaç duymaları. Yarı ingilizce yarı almanca master programlarını geçtim, %100 ingilizce olan programlarda bile zaten B1 üstü Almanca veya şartlı kabul olarak böyle bir dil yeterliliği istiyorlar. Asıl nedeni eleman ihtiyacı yani. Yoksa gayet de çok çok nitelikli bir eğitim veriyorlar anadillerinde.
  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    Anadilde nitelikli eğitim vermiyorlar diye bir şey demedim zaten. Dediğim gibi, anadilde eğitim ile başarı arasında herhangi bir nedensellik yok. Ve yine söylediğiniz cümleler benim söylediklerimi kanıtlar nitelikte. Globalleşen dünya...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.