Şimdi Ara

THH Kararı İcra Prosedürü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2018 yılında Gittigidiyor üzerinden aldığım bir cep telefonu vardı. Garanti süresi içerisinde ürünün ayıplı olduğunun servis raporuyla anlaşılmasından dolayı satıcı firmayı(Gittigidiyor'u değil) Tüketici Hakem Heyetine şikayette bulundum ve haklı bulunarak "Bedel iadesini içeren sözleşmeden dönme" kararı verildi.


    Ancak satıcı firma Ankara'da ve kendilerini ait hiçbir telefon çalışmıyor. Hiçbir şekilde kendileriyle iletişim kuramıyorum. Karar 40 günü aşkın süredir tebliğ edildiği halde onlar da iletişime geçmedi. Gittigidiyor da bu firmaya ait herhangi bir bilgi veremiyor, bana sadece bir telefon numarası verebildiler ancak o numara da eski bir çalışanlarına ait ve kendisi o firmayla görüşmediğini, yardımcı olamayacağını, zaten firmanın da konuşulabilecek bir firma olmadığını söyledi.


    Cihaz ve karar elimde ancak ne yapacağımı bilemiyorum. Tüketici Hakem Heyeti İcraya git demek dışında yönlendirme yapamıyor.


    Bu kararın uygulanması konusunda başıma herhangi bir iş açmadan nasıl bir yol izlemeliyim? İcraya başvursam bile cihazı nasıl ulaştırmalıyım ya da icra öncesi mi göndermeliyim. Cihazı kargo ile mi göndermeliyim yoksa İcraya başvuru esnasında Yediemine teslim etmek gibi bir prosedür var mıdır?


    Hızlı bir şekilde paramı alabilmenin derdindeyim, yardımcı olabileceklerin fikirlerini bekliyorum.








  • Merhaba,
    Bende bilmiyorum ve cok merak ediyorum. En dogru bilgisi THH vermez mi? Telefonlara cikiyorlar, kendilerini arayip durumu anlatsaniz, tikandiginizi ve sonraki adimda nasil ilerletebileceginizi sorsanin sanirim en dogru bilgisi verirler. Herkesin bilgi sahibi olmasi acisindan buradan da yazarsaniz seviniriz.
    Tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarı

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.