Şimdi Ara

corona belirtileri hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba dostlar. öncelikle konuda lütfen troll cevaplar olmasın gerçekten sıkıntılı ve psikolojik olarak gergin durumdayım.

    yaklaşık 2-3 gündür boğazlarımda hafif bir gıcıklanma ve burun tıkanıklığı ve ağız kuruluğu var. özellikle bu kuruluk ve tıkanma uyku süresinde daha da artıyor.

    Bunun dışında herhangi bir ateş vs belirtim yok.

    Yaklaşık 2 aydır evdeydim sadece bir kaç kere dışarı çıktım. Geçen hafta ise bayram sonrası 3-4 gün dışarı çıktım arkadaşlarla buluştum falan mecburen toplu taşıma kullandım ve mekanlarda oturdum çay kahve içtim yemek yedim.

    Sizce bu belirtiler sıkıntı çıkarır mı ? Test için başvurmalı mıyım yoksa beklemeli miyim?



  • Hemen telaşlanmayın. Bende nefes darlığı vardı, pandemi hastanesine gittim test, tomografi, kan tahlili yaptırdım bişey çıkmadı. Parmaktan oksijen ölçer ile kandaki oksijen seviyesini ölçtürün önce. Hastanede ilk yaptıkları bu oluyor. Çünkü bu hastalık ciğerlere sarınca kandaki oksijen miktarı dramatik bir şekilde azalıyor (normali %95-98 arasıymış). Sizinki alerji de olabilir o yüzden hemen panik yapmayın. Geçmiş olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kimbell

    Hemen telaşlanmayın. Bende nefes darlığı vardı, pandemi hastanesine gittim test, tomografi, kan tahlili yaptırdım bişey çıkmadı. Parmaktan oksijen ölçer ile kandaki oksijen seviyesini ölçtürün önce. Hastanede ilk yaptıkları bu oluyor. Çünkü bu hastalık ciğerlere sarınca kandaki oksijen miktarı dramatik bir şekilde azalıyor (normali %95-98 arasıymış). Sizinki alerji de olabilir o yüzden hemen panik yapmayın. Geçmiş olsun
    Hocam benim de tomografi ve kan testim negatif çıkmıştı. Parmaktan oksijen baktılar 97-98 falan çıkmıştı. Ama PCR yapıldı pozitif çıktım. PCR dışında diğer testlerin hiçbirinin önemi yok bence. Bu arada konu açan arkadaş belirtileriniz çok saçma biraz bekleyin test yaptırsanız elinize bir şey geçmez.
  • Riven Mı kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam. Umarım hastalığı atlatmışsınızdır.
  • Riven Mı kullanıcısına yanıt
    PCR,BT ve Akciğer filmi ile tanı koyulabiliyor büyük çoğunlukla BT ve Akciğer filmi ile tanı koyuluyor test herkesin pozitif çıkmaz
  • kimbell K kullanıcısına yanıt
    Atlattım hocam semptom bile göstermedim sayılır.
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Valla hocam benim PCR dışında pozitif olduğumu gösteren hiçbir şey yoktu :D İshal oldum 1-2 gün sadece onun dışında bir şey yaşamadım
  • Riven Mı kullanıcısına yanıt
    sizde pnömoni olmamış ondan film temizdir sizde virüs üremesi fazla olmuş yoksa test de negatif çıkardı
  • şimdi şöyle bişey var.
    sanırım test yapılınca pozitif çıkarsa, evde otur dışarı çıkma ateşin artarsa sıkıntı yaşarsan bize gel diyorlarmış. yani bir tedavi vs süreci yok.

    bu durumda test yaptırıp evdekileri de sıkıntıya sokmaya gerek yok sanırım zira ben kendi kendimi karantinaya aldım en az 14 gun.

    bir de başka bir durumdan antbiyiotik kullanmaktyım belki de o yüzden etkiler görülmüyor yada az görülüyor olabilir. bilemiyorum.
  • FlyingHigh F kullanıcısına yanıt
    İlaç da veriliyor diye biliyorum.Sadece kendini karantinaya al diye bir şey yok.Karantina süresince ilaç takviyesi de yapılıyor.
  • Şuan aynı belirtiler bende de var.boğaz gıcıklanması hafif kırgınlık ama ateş yok.bir haftadır buzdolabından su içiyordum sebebi ona buldum inş.bişey çıkmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim arkadaslarım da cıktı bende birsey yoktu.Bende kıllanıp test yaptırdım tomografi temiz cıktı ama PCR pozitif cıktı.Evde 9gün tedavi gördüm fakat durumum kötüye gitti baş agrısı ates uykusuzluk ishal bende görünen belirtiler daha önce akciger sorunum vardı belki o yuzden cok etkiledi.Ambulansla hastaneye kaldırıldım 17gün zature ve kovit tedavisi gördüm. 60 şişe serum yedim.Toplam 40 gün dısarı cıkamadım.Hala koku alamıyorum. Yakın cevrende kovit olan varsa ve bunlarla içli dışlıysan test yaptır. Bunlar yoksa vesveseye kapılma.
  • mvlt42 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam son. 1 haftada ankaradaydim hava cok sicakti buzdolabindan soguk suya abandim malesef bende. Umarim sebebi budur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.