Şimdi Ara

Ankara'da Wi-Fi İSS hizmeti var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba gençler. Ankara'da Wi-Fi internet hizmeti veren var mı? Biliyor musunuz? Enteresan bir şey denemeye niyetliyim. Merak ettim. Türksat'la bir problem yaşadım ve uzun zamandır evim ve bürom arasında ağ kurmaya niyetli idim. Ancak ikisi birbirini doğrudan görmüyor. Ancak... Annemin evi ikisini de görüyor. Evim ile ofisim arası kuş uçuşu 750 metre. Ofisim ile annemin ev arası kuş uçuşu 350 metre. Annemin ev ile benim ev arası kuş uçuşu 700 metre.

    Biraz paraya kıyar isem, Annemin evine iki adet uzun menzil wi-fi, ofise uzun menzil wi-fi, evime uzun menzil wi-fi kurar isem, bu üç daireyi birbirine bağlayabilirim. Teorik maksimum hız 300mbit olmakla birlikte bunun imkansız olduğunun farkındayım. Ancak, mesafeler kısa olduğu için en az 100mbit bir ağ kurmanın hiç de zor olmadığını düşünmekteyim. Üç ev için tek internet alarak da parasını zamanla çıkarırım.

    Tp-link'in bir uzun menzil wi-fi çanağını gördüm. 350TL idi. İşimi fazlası ile görür. Bu meretten 4 adet lazım olacak bana. Anamın 18'inci kattaki evi ana bağlantı noktası olacak. Evim ile ofis arasındaki bağlantı da anamın evi sayesinde olacak. Bu bağlamda interneti koymanın en akıllıca olduğu ev de gene anamın evi. Hiçbir konumda dolaylı aktarma ile internet olmayacak böylece. Örnek: interneti büroya koysam, annem interneti bürodan alacak. Evim ise annemden alacak. Dolaylı biraz. Bu açıdan internet merkezi annemin evi olmalı. Burada önümdeki en büyük engel anamın evi arka cepheye bakıyor. Büroyu görüyor; ama evimi görmüyor. Binanın ön cephesi evimi görüyor. Kule tipi binada komşudan da rica edilmez ki, "balkonuna wi-fi anten koyayım" denmez yani.

    Bu sebeple bir de büronun çatısına ve evimin çatısına çıkacağım bir ara. Bir ihtimal, birbirlerinin çatılarını görüyorlar mı? Bakacağım. Görüyorlarsa procem var. Görmüyorlarsa annemi dağıtım noktası olarak kullanmak şart oluyor. Artısı, annemi de ağa dahil etmiş oluyorum. Eksisi maliyet artıyor. Bir de annemin binasında kendi evimi fiziken görebileceğim bir nokta bulmam gerekiyor. Keşif şart.

    -------------------

    Bu noktada aklıma şu da geldi: Dünyanın çeşitli ülkelerinde Wi-fi internet hizmeti veren İSS'ler var. Bu tip İSS'lerden Türkiye Ankara'da var mı? Varsa belki de altyapı meselesinden külliyen kendimizi kurtarmak daha akılcı bir çözüm olabilir. "Madem evler arası wi-fi kuracağım, bir wi-fi da iss için kurarım" gibi bir mantık.

    "Bu işin maliyeti uçuk aga" demeyin. 4 adet uzun menzil wi-fi çanağı 1400 lira tutar. Dandik internet ayda 80TL. 3 ayrı evde 240TL. Yılda 2880TL. 100mbit 500gb kotalı internet 150 TL. 90TL fark var. Yılda 1080TL. 14 ayda kendini çıkarır wi-fi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 10 Ağustos 2020; 12:58:29 >







  • merhaba,
    ben forumda pek aktif birisi degilim. gecen sene iss secerken bir iki soru sormak icin uyelik acmistim. bu sene tahahut bitme zamani yaklasinda bakmak icin geldim ve konunuzu gordum. yapmak istediginiz proje sonunda bekletiniz nedir? baska bir deyisle bu inernet ile neler yapmayiz planliyorsunuz? eger bu projeyi hayata gecirirseniz en buyuk sorunuz ping olacak. bunun disinda daha az interference ( girisim veya enterferans ) gormek icin etraftaki sinyalleri dogru frekans ve kanali secmeniz lazim. ayrica frekans secerken o frekansi kullanmanizda yasal olarak bir sorun olmadigindan emin olun.
    anten uzerinden internet saglayan sirketler daha cok kucuk sehirlerde var. yillardir ankara da yasayan biri olarak hic gormedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.