Şimdi Ara

Yüzlerce uygulamanın ABD yönetimine veri aktardığı ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
2.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yüzlerce uygulamanın ABD yönetimine veri aktardığı ortaya çıktı



    İnternet dünyasında veri hırsızlığı olayları yaşandığı zaman genelde Çin, Rusya veya Kuzey Kore ile ilişkili grupların adı geçer. Bununla birlikte ABD yönetimi de vatandaşlarını takip etmekten geri durmuyor.



    Yüzlerce uygulama



    The Wall Street tarafından yayınlanan belgelere göre ABD Savunma Bakanlığı ile ilişkili olan Anomaly Six LLC adındaki bir girişim uygulamalardan veriler toplayarak bunları Bakanlığa satıyor.



    Ayrıca Bkz.Dünyanın ilk çalınabilir piyano LEGO seti piyasada



    Girişim yaklaşık 500 geliştirici ile özel bir anlaşma imzalamış durumda. Geliştiriciler girişim tarafından sağlanan özel bir takip kodunu uygulamalarına yerleştiriyor. Girişim de bu kod üzerinden ABD vatandaşlarının verilerini toplayarak Bakanlığa satıyor.



    Normalde kıyametler koparması gereken bu durumun kanunlara uygun olduğu ifade ediliyor zira veriler anonim olarak toplanıyor ve herhangi bir ticari amaç taşımıyor. Bununla birlikte devlet için dahi olsa kullanıcıların verileri habersiz bir şekilde toplanmış oluyor.



    Anomaly Six LLC raporu reddetmiyor ve kullanıcı verilerini topladığını kabul ediyor. Bununla birlikte hangi uygulamaların takip kodu taşıdığını açıklamıyor. WSJ de bununla ilgili bir bilgiye ulaşamamış.



    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2020/08/08/several-mobile-apps-have-hidden-tracking-software-traced-to-the-us-government/







  • Bu tür şeylerin insanları şaşırtması da beni şaşırtıyor. Herhangi bir teknolojik alet kullanıyorsanız mutlaka birileri sizi gözetliyordur, verileriniz bir yerde depolanıyordur. İster akıllı saat olsun ister çocuğunuzun koluna taktığınız gps takip saati...

  • tiktoka laf edenler değil mi çalanlar

  • Hic aklima gelmezdi boyle bir sey olacagi

  • Günümüzde özel hayatın gizliliği mi kalmış artık. Amerika bizi izlese ne olur izlemese, Zaten biz her yerde kendimizi buraya gittim şuraya gittim, bunu yedim bunu içtim diye ifşa etmiyor muyuz?

  • İndirdiğimiz tüm uygulamalar mutlaka bir şeylere erişim izni istiyor zaten. Bunu açık açık görebildiğimiz halde, bu verilerin başka yerlerle aktarıldığına mı,paylaşıldığına mı inanmayacağız?

  • FBI tarafından izleniyorsunuz. Hüseyin Akbaş mangal yelliyor, -vurun!

  • Ya bu verilerin güvenliği meselesini niye alaya alıyorsunuz? Evinize perde takmayın kardeşim o zaman yatak odasınada kamera koyun canlı yayın açın madem önemsiz olduğunu düşünüyorsunuz. Yarın birgün mahrem görüntüleriniz internete düşerse ağlamayın sonra.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fhrstw -- 10 Ağustos 2020; 10:24:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kiiiimmm? Amerika? Hayatta inanmaam.

  • güçlü olan her zaman haklıdır.

    şimdi amerika güçlü olduğun için sağa sola rahatça sataşıp ben haklıyım diyebiliyor.

    ama rüzgar tersine dönmeye başladığı zaman haksız olan amerika olacak.

    amerika'nın sadece diğer ülkelerle arasındaki ilişki değil kendi iç sorunları da bir bir ortaya çıkacak.

  • Yeni bir gün, yeni bir şaşırtıcı haber.

  • şaşırmadım
    AAAA şaşıranlara şaırdım.

  • "Kişi kendinden bilir" hesabı işler bunlar. Çin'in karşı cevabı bu olmuş ama uygulama listesini ele geçiremediler veya çok ciddi uygulamalar var işin içinde (ki kesin vardır), şimdilik uyarı mahiyetinde bir açıklama ile kenara çekildiler. Bu arada Çin Çin diyoruz da arkasındaki İngiliz aileler veya Rus oligarklardan bahsediyorum, gazetenin WSJ'den başka bir şey olması da beklenemezdi zaten, Main Street'e cevap WS'den verilir.

  • Beklenildiği gibi şaşırmıyoruz.

  • Senin gibi 3. dünya ülkelerinde şaşılacak bir şey olmayabilir. Kıraathanelerde herkes herşeyin uzmanı maşallah! Ancak gelişmiş ülkelerde bunun kanıtlanması büyük bir olay. Çünkü adamlar senin gibi işkembe-i kübradan komplo dedikodusu kasmıyorlar panpa; kanıtlarla konuşuyorlar!
    Haydi sana iyi muhabbetler.

  • Gökyüzü maviymiş Yüzlerce uygulamanın ABD yönetimine veri aktardığı ortaya çıktı 

  • İnsan isterki abd ürünü olmayan bir işletim sistemi kullanmak. Bunlar işletim sistemlerindeki tekelliğinin arkasına saklanıp istedikleri at koşturuyorlar.

    Artık veri hırsızlığını sizin cihazınıza yaptırıp , değerli bilgileri özet olarak alıyorlar. Size yapay zekalı işlemcili telefon satıyorlar işte o telefonun işlemcisi veri çöplüğünde işe yarayan şeyleri özetlemek değerlendirmek için varlar. Hiçkimsenin böyle birşeye ihtiyacı yokken devamlı reklam yapıyorlar.


    Bionic işlemci veya tensorflow bunun için var.


    Parmak izi olsun , yüz tanıma olsun yapay zekalı olsun. damar izi tarasın , yarında dna taramalı cep telefonları çıkar. Hiçbirisi boşuna değil.

    Telefon rehberini sim karta değilde kendi sunucularına devamlı kaydetmek ve eşitlemek için verdikleri çabalar boşuna değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0145B01C9 -- 10 Ağustos 2020; 13:45:46 >
  • lord-06- kullanıcısına yanıt
    TikTok kendilerine değil de Çin'e çalışıyor diye kıyameti koparıyorlar...

  • Şaşıracak bir şey yok.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.