Şimdi Ara

Türkiye'nin Kurtuluşu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alın size net reçete veriyorum gençler.

    1- Üniversite sayısı azaltılacak, her uyduruk binaya üniversite açılmayacak. Kapatılmayan üniversitelerde eğitim kalitesi attırılacak. Nitelik büyüktür nicelik konu eğitim olduğunda. Mühendis, mühendis gibi olacak. Allahın unuttuğu yerlerdeki iki karşı binalardan mühendis çıkmayacak. Mühendis, mühendis gibi olacak. Fizikçi, fizikçi gibi olacak. Tekrar söylüyorum, eğitimde nitelik, niceliği döver.

    2-Bölüm bazlı çalışılacak. Bu ülkenin her sene binlerce tarih mezununa ya da fizik mezununa ihtiyacı var mı, yok mu hesaplanacak. İhtiyaç olmayan bölümler kapatılacak.

    3-Ara eleman değelenecek mühendis sayısı azaldığı zaman. Mühendis, mühendis gibi olacak. Tekniker, tekniker gibi. İşveren "lan mühendise 3k veriyorum teknikere 2500, tekniker yerine mühendis alırım imza yetkisi olur." diye uyduruk hesaplar yapamayacak.

    4-5100 imam hatip lisesi var bu ülkede. 310 fen lisesi var. İmam hatipler kapatılacak, basitçe ülkenin din adamı sayısı hesaplanacak. O kadar mezun verecek kadar imam hatip lisesi kalacak. İmam hatip e gidene, liseden mezun olduğu an ilahiyata direkt geçiş hakkı ve camiilerde imam olma hakkı tanınacak. Mantık basit. Daha az imam hatip lisesi, ama çocuk liseye girdiği gün 4 sene sonra 5k maaşa imam olacağını ve isterse ilahiyata devam edeceğini bilecek. Şimdi kimsenin yüzüne bakmadığı ve hiç bir lise kazanamayan çocuklarım gittiği o imam hatip liselerine gerçekten dindar ve gerçekten imam olmak isteyen çocuklar gidecek. Büyük ihtimalle imam hatip liselerinin puanları fen liselerini geçer.

    6- fen lisesi, sosyal bilimler lisesi ve meslek lisesi sayısı attırılacak. Olay bilimde bitiyor, meslek lisesinde okuyan çocuk en fazla tekniker olacağını bilecek. Herkes mühendis olmamalı.

    7- batının pahalı, ücretli ve gerçekten kaliteli üniversitelerine buranın en iyi öğrencileri tüm masrafının devlet tarafından karşılandığı bir burs ile geri dönüp Türkiyede en az 10 yıl akademisyenlik yapması şartı ile gönderilecek. Benzerini 100 sene önce yaptı biri, "sizleri birer kıvılcım olarak gönderiyorum, alevler olarak geri dönmelisiniz." dedi.

    8- akla mantığa uygun kredi bulunacak ve bu kredi yola, inşaata gömülmeyecek. Bu kredi yukarıda yazdığım gibi eğitime gömülecek.

    9-dinin toplum üzerinde etkisi azaltılacak. Her tarikat ve cemaatin sesi kesilecek. Siyah mersoya binen tarikat liderleri olmayacak. Avrupa 500 yıl önce reform yaptı, kilisenin sesini kesti. İsteyen çarşafa girsin gezsin namaz kılmaktan dizleri yara bağlasın, isteyen yarı çıplak gezsin, sabahlara kadar partilesin. Kimse kimseye karışmayacak, din de devlete karışmayacak. Dinin devlet üzerinde egemen olduğu ülkeler, dinin devlet üzerinde egemen olmadığı devletlerin açık sömürgesi durumunda. Yani anlayacağınız şekilde söyleyeyim, İslam ülkeleri, Hristiyan ülkelerinin açık sömürgesi durumunda.

    10-açık, net şekilde devalüasyon yapılacak. TL, usd ve euro karşısında değer kaybedecek. Evet siz de 10-15 yıl boyunca ayfon alamayacaksınız ama yukarıda saydığım koşullar sağlandığı zaman o meşhur dış ticaret açığı kapanacak. Türkiye yurt dışına tekstil harici bir şey satmıyor. Yahu bir ülkenin döviz girdisi tekstil ve turistten ibaret olur mu?

    11-Köy enstitüleri yeniden kurulacak. Taşrada yaşayan halktan, tarım ve hayvancılık ile uğraşan her aileden birinin bu enstitülere gitmesi zorunlu olacak. Tarım ve hayvancılık desteklenecek.


    Japonya. 50 sene önce yandı yıkıldı. Almanya. 50 sene önce yandı yıkıldı. Kore. 85-90 aralığında Türkiye ye emsaldi.


    "İlim Çinde olsa dahi arayınız." Hz. Muhammed.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bunlar küçük işler.
    Önce bobçulardan kurtulmalıyız. Bobçuöarın planlarını...... Atacak adamlar lazım bize.
    Yoksa bizde o akibetlere uğrayacağız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 9 Ağustos 2020; 11:8:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.