Şimdi Ara

Ivox Quatross 300 Hoparlör Kablosu İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
5.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Donanımhaberi maalesef artık çok sık kullanmıyorum hatta neredeyse hiç kullanmıyorum. Fakat arada girip daha önce açtığım yüksek hit almış konulara göz atıyorum. İşte yine bir gün kablo konuma bakarken orada Tufanın (teknika) paylaştığı IVOX QUATROSS 300'e rast geldim ve açıkçası bu kabloya pek şans vermiyordum fakat Teknika'nın yani Tufanın deneyimine göre çoğu üst segment markayı al aşağı eden bir performansı varmış. Çok inanasım gelmedi ama özelden de görüştüğümüzde ısrarla bu yorumlarını sürdürdü ve bir çok markaya da fason üretim yaptığını söyledi ivox'u üreten birikim kablonun.

    Dialog bu şekilde gelişince kendisinden kendi kullandığı quatross 300'leri kendi sistemimde denemek için rica ettim. Sağ olsun beni kırmadı ve sıfır kutulu olarak 2 x 2.5 mm2'lik bir set göndertti bana. Bu arada bilerek çıplak uçlu istedim. Hoparlör kablolarının uçlarının sese etkisinin çok büyük olduğunu ve esas performanstan çoğu zaman bu uçlar yüzünden uzaklaştığımızı düşündüğüm için ve araya başka bir iletken sokmak istemediğim için çıplak uçlu olan seti tercih ettim.

    İşçilik / Kutulama


    Çok rahatlıkla çarpı on fiyat etiketiyle satılacak kadar iyi bir kutulama. İşçilik cidden çok iyi.Standartların çok üstünde. Göze oldukça iyi geliyor ve premium bir ürün hissi uyandırıyor. Kutunun içinden bir tane de teşekkür notunun çıkması premium algısını güçlendiriyor. İnce düşünülmüş güzel detaylar.

    Ivox Quatross 300 Hoparlör Kablosu İncelemesi
    Ivox Quatross 300 Hoparlör Kablosu İncelemesi



    Hemen lafı uzatmadan kablonun benim standartlarıma göre aslında sistem bile diyemeyeceğim ekipmanlarımla olan performansına gelelim; Ekipmanlar şöyle; Castle Knight1 + Özel yapım 12 kg'lık içi silis kumu dolu standlar + Lepy ClassD amfi + Ivox Quatross 300 + TTAF ofc interconnect + Dac nerede diyenler için hemen yazayım ttaf kablo ile direk analog bağlantı ile iphone dac'ını kullanıyorum Tidal ile :)) Dijital işi için kılımı bile kıpırdatmak gelmiyor içimden çünkü. Analog veya Cd player olsa eskiden şehir değiştirirdim dinlemek veya almak için ama bu dijital işi cidden o kadar meşakkatli ve karman çorman ki acayip üşeniyorum.

    Performansa gelecek olursak bir kere kesinlikle çok daha fazla volume istiyor bu kablo ve istediğini verdiğinizde de sistem enteresan bir şekilde en üst volume seviyesinde bile kısma veya kulakları yorup kapatma hissi uyandırmıyor. Alt, orta ve üst frekanslardaki detayları alenen boost ediyor ama bunu yaparken de tüm frekanslardaki detayları homojen bir yapıda öne çıkardığı için rahatsız eden bir durum oluşmuyor. Ben kabloyu ilk kez taktığımda ilk dikkatimi çeken şeylerin üst frekanslardaki temizlik, mutlak detay artışı ve sesin ferahlaması sahne dediğimiz katmanın daha da geriye gidip daha effortless bir sunumun gelmesi olarak tarif edebilirim.

    Ivox Quatross 300 Hoparlör Kablosu İncelemesi
    Ivox Quatross 300 Hoparlör Kablosu İncelemesi


    Fiyat


    Fiyatlandırması bu seviyede bir üretim kalitesi, işçilik seviyesi ve performansını düşündüğümüzde şaka gibi diyebilirim. Muadillerinin en az 5-10 kat daha pahalı olduklarını ve performanslarının da o derecede doğru orantıda artmadığını düşünürsek mutlaka denenmesi gereken bir kablo. Ayrıca 15 gün para iade garantisi ile satılıyor olması ülkemiz koşullarını düşündüğümüzde muazzam bir fırsat. Ülkemizde böyle bir esnaflık anlayışı olmadığı için bu biraz garibinize gidebilir ama firma ürününün arkasında durduğunu bu şekilde müşterilerine bir kez daha hissettiriyor.

    Sonuç


    Açıkçası bir hoparlör kablosunun sisteme hiçbir şekilde bir katkısının veya götürüsünün olmamasını isterim fakat bunu sadece kulaklarımız ile algılamamız çok zor işte bu yüzden kabloyu ince ayar yapmak için kullanır çoğu kişi. Bu kablo benim mevcut ekipmanımdaki tüm frekans bandındaki detayları mutlak bir şekilde açığda çıkarttı, sahneye ciddi bir katkısı oldu ve ses çok daha effortles hale geldi. Sesin daha airy daha fazla sizi sarıp sarmalayan cinsten olması da cabası. Türkiye'de üretilmiş bir kablodan böyle bir performans almayı inanın hiç beklemiyordum. Çoğu yabancı ve hi-end olarak bize lanse edilen marka / modeli utandıracak cinsten bir performans söz konusu. Birikim kabloyu bu başarısından ötürü kutluyorum ve kabloyu tavsiye ediyorum arkadaşlar hepinize.

    Bu kablo ile bir kaç tane de video çektim.Aşağıdaki linklere tıklayıp izleyebilirsiniz.






    Görüşmek üzere, müzikle kalın.
    atalayalper.

    [bscfp=]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 6 Ağustos 2020; 23:2:25 >







  • Test ve değerlendirme yapmanız iyi olmuş. Forumda özellikle yeni başlayanlar ve kablo arayışında olanlar ama kablolara yüksek rakam harcamak istemeyenler için ciddi bir alternatif olduğu anlaşılıyor.
    uygun bir zaman diliminde ben de kabloyu deneyeceğim bakalım neler olacak
  • Denemeye değer bir kablo kesinlikle. Ve bence beğeneceksiniz.
  • Castle knight 2 sahibi olarak ayrıca hoşuma gitti :) güzel bir inceleme yazısı olmuş.
    Ivox Quatross 300 Hoparlör Kablosu İncelemesi
  • darkerdi kullanıcısına yanıt
    Knight2 de kullanmıştım Castle ses karakteri son derece müzikal saatlerce dinlense bile kulak yormaz. Vokalleri oldukça keyiflidir. Sizin standlarımız da çok iyi gözüküyor. Marka model nedir?
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Atalayalper emeğine sağlık!

    Bu arada ivoxcable İnstagram sitesinde kullanıcıların gönderdikleri bölümünde senin sistemin fotoğraf ve videoları da çıkmış. Ayrıca güzel paylaşımlarda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 10 Ağustos 2020; 9:56:9 >
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Evet bende yarland lambalı ile kullanıyorum çok keyifli çalıyorlar. Stand ları inegölde özel yaptırdım içi kum dolu 15 kg geliyor ve ondan sonra bookself te ayakların ne kadar önemli olduğunu anladım.
  • Videodan bile net anlaşılıyor, sahnenin genişliği, sesin pürüzsüzlüğü... Teşekkürler paylaşım için.
  • TurkTime kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

    Ürün bu fiyatlara bana göre, gerçekten neredeyse rakipsiz.

    Ivox Quatross 300 Hoparlör Kablosu İncelemesi
  • Ivox Quatross 300 Hoparlör Kablosu İncelemesi


    Ivox Quatross 300 Hoparlör Kablosu İncelemesi


    Ivox Quatross 300 Hoparlör Kablosu İncelemesi




  • Tufan Selam McIntosh power amfi ile de mi denediniz? Sonuç nasıldı? Sistemdeki hoparlörler neydi biraz bilgi verir misin? Öyle foto atıp hemen kaçmak yok :))
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Ben değil, kullanıcılardan ve arkadaşlardan gelen fotoğraflar.

    Çok kısa sürede yoğun kullanıcısı oldu ürünün. Çok daha pahalı kablolardan bu kabloya geçen de var.

    Genel yorumlar şu yönde:
    Kablonun genel iç yapısı genel kalitesinden etkileyici sunumundan bahsetmiyorum bile zaten. Asıl konu şu ki, sistemde yarattığı farklılığı duymamak mümkün değil. Harika bir dengeye sahip. Genişleyen ve aynı zamanda derinleşen boyut ve o boyut içerisinde enstrümanların ve şarkıcının konumu çok daha belirgin. Her detayı en ince ayrıntısına kadar bozulmadan ve olması gereken denge içerisinde duyulabilir halde sunması.

    Hatta geçen bir arkadaşla konuştuğumuzda bana şu yorumu yaptı;
    Aslında, eski kullandığım hoparlör kablosu da çok iyi bir kabloyu. Biraz meraktan, biraz da dürtüden dolayı 2x3 Mt'lik Quatross 300 set aldım. Gerçekten sistemdeki değişiklik benim tahminimin çok ötesinde oldu. Birkaç gün boyunca eski kabloyla değiştirerek sık sık denemeler yaptım. Ama her defasında eski kabloya geçiş yaptığımda sistemin performansı ve boyut hissiyatı resmen çöküyordu. Bunun tam olarak nasıl olduğunu açıklayamıyorum ama ürün gerçekten her kuruşunu hak eden, hatta fazlasını hak eden bir ürün. Helal olsun.

    Şeklindeki bu yorumla, ben de gerçekten gurur duydum.

    Zamanla kullanıcıları daha da artacaktır ve yorumları da daha yoğun bir şekilde okuyacağız muhtemelen. Kablonun forum dışında da zaten yüzlerce kullanıcısı var.

    Günümüzde 3-5 Metre sıradan hoparlör kablolarının bile 3-500 liraya satıldığı bir piyasada, ne olmaz kalitesi performansı ve fiyatıyla gerçekten büyük bir fırsat!

    İlgilenenler Facebook ve instagram'dan da takip #ivoxcable yazıp artarak edebilirler.










  • İlgilenenlerin haberi olsun!

    Şu an büyük kampanya da!



    Ivox Quatross 300 Hoparlör Kablosu İncelemesi


    Bayilerinden bazıları;

    Ankara Vintage06
    Ankara Gsa Elektronik
    Gölcük Src Audio
    İstanbul Dikmen Müzik
    İstanbul Cine HiFi
    İstanbul Atg HiFi
    İstanbul Navykishop.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 25 Ekim 2020; 9:14:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknika



    İlgilenenlerin haberi olsun!

    Şu an büyük kampanya da!



    Ivox Quatross 300 Hoparlör Kablosu İncelemesi


    Bayilerinden bazıları;

    Ankara Vintage06
    Ankara Gsa Elektronik
    Gölcük Src Audio
    İstanbul Dikmen Müzik
    İstanbul Cine HiFi
    İstanbul Atg HiFi
    İstanbul Navykishop.com




  • aseasew kullanıcısına yanıt

    Evet aynı. Biri ham halde açık metrajlı satılan hali Diğeri ise set haline getirilmiş özel montajlanmış ahşap Kafalar ve çorap makaron kutu ile sonlandırılmış hali.


    Bu arada son yazdığınızı anlamadım 2x1.5Mm2 bulamadım demişsiniz.


    Ivox Vintage Pro 2x1.5 Mm2

    Ayrıca Pro Gold serisinin de 2x1.5 Mm2 olan modeli var. Fiyatlarıda çok uygun.

  • Bu arada bu bölümde eklenmemiş herhalde

    Quatross 300 Set lerin kutuları yenilendi.

    Ivox Quatross 300 Hoparlör Kablosu İncelemesi


    Ivox Quatross 300 Hoparlör Kablosu İncelemesi




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.