Şimdi Ara

[150.000 TL] 😱 Tek Kasada Özel Sıvı Soğutmalı Oyun Render ve Canlı Yayın Sistemi Topladık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
4.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • [150.000 TL] 😱 Tek Kasada Oyun Render ve Canlı Yayın Sistemi

    Toplama videosu.



    Sistem Donanımları için ilk Tanıtım Videosu.




    Bir önceki 90.000 TL rekorumuzu kırıp Türkiye'de yapılmış En iyi Özel Sıvı Soğutmalı bilgisayarı topluyoruz.
    Ağırlıklı 3 boyutlu modelleme işleri ve render işlemleri için kurduğumuz sistemimizde AMD Ryzen Threadripper 3990X işlemci ile beraber birde mini itx sistem yer alıyor ve o noktada Ryzen 3400G işlemci mevut.

    Önceki 90.000 TL sistem videomuz.



    Şaşırdınız mı? Şaşırmayın Corsair Obsidian 1000D kasası ile bu mümkün.
    Bu kasanın faydalarından dibine kadar yararlandık arkadaşlar ve tek bir pc kasasında #150.000TL değerinde çift sistem topladık.
    Bu sayede Render, Canlı Yayın ve Oyun odaklı en pahalı ve en güçlü bilgisayarını yapmış bulunuyoruz :)

    Kullanılan Donanımları Okurken yorulacaksınız :)
    Yapım aşamasına ait resimler de eklenecek.

    Corsair Obsidian #1000D Full Tower Kasa İçine kurulacak sistem

    Render Sistemi Bileşenleri:
    1- Asus #TRX40 #ROG Zenith 2 Extreme Alpha Anakart
    2- AMD Ryzen #Threadripper #3990X 64 Çekirdekli İşlemci
    3- Corsair Dominator RGB Platinum 128GB(8x16GB)3600Mhz Ram
    4- Asus Rog Strix #RTX 2080 Ti OC (2 Adet)
    5- Seagate FireCuda 520 2TB m.2 NVMe SSD (4 adet)
    6- Seagate IronWolf Pro 16 TB 7200Rpm 256Mb HDD (4 adet)
    7- Corsair Obsidian 1000D Kasa
    8- Corsair AX1600i 80+ Titanium Güç Kaynağı
    9- Asus ROG 3 Slot nVLINK Bridge
    10- Full Özel Sleeve Kablo Seti

    Mini itx Oyun Sistemi Bileşenleri:
    1- Asus Rog Croshair Impact #X570i Mini itx Anakart
    2- AMD Ryzen 3 3400G İşlemci
    3- Corsair Vengeance Pro Rgb 16GB(2x8GB) 2933Mhz Ram
    4- Elgato HD60 PRO Stream Kart
    5- Corsair MP600 Gen4 NVMe 2TB SSD
    6- Corsair SFX750Watt 80+ Platinum Güç Kaynağı
    7- NOCTUA NH-L9x65 Düşük profil Cpu Air cooler
    8- Full Özel Sleeve Kablo Seti

    Sıvı Soğutma Sistem Bileşenleri:
    1-Corsair QL120 RGB 120mm PWM Fan (10 set)
    2-Corsair iCUE Commander PRO Kontrolcü (3 adet)
    3-Hydro X Series XG7 RGB 2080ti Strix GPU Su Bloğu
    4-Hydro X Series XR7 480mm Radyatör (2 adet)
    5-Hydro X Series XR7 360mm Radyatör (2 adet)
    6-Hydro X Series XD5 RGB Pump/Reservoir Combo (2 adet)
    7-Hydro X Series XL5 1 Litre Soğutma sıvısı (4 adet)
    8-Hydro X XC9 RGB CPU Bloğu (2066/sTR4)
    9-Hydro X Series XT Hardline 12mm Petg Boru seti (3 set)
    10-Hydro X Series XF Hardline 90 derece Rotary 14mm rakor 2'li paket (5 adet)
    11-Hydro X Series XF Tahliye Vanası (2 adet)
    12-Hydro X Series 90° Rotary Adapter 2'li paket (8 adet)
    13-Hydro X Series XF Hardline 12mm rakor 4'lü paket (8 adet)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moslevon -- 6 Ağustos 2020; 16:16:44 >



  • Sırasıyla şöyle anlatayım.

    1- Sponsorların desteği en fazla 20-30k arası güncel dolar kuru ile. Ki sistemin fiyatı şuan 170.000 tl oldu ama ben 150k'yı baz alıyorum.

    2- Benim nkarada tanıdığım büyük bir mimarlık ofisi var günde 75.000 tl değil milyon kazanıyor öyle söyleyeyim :)

    3- Yeni Threadripper işlemciler sayesinde Render farm'a muhtaçlık kalmadı. Son 2 ayda 4 tane 3990x işlemcili ve 3 tane 3970x işlemcili sistem topladım müşterilerime. Özellikle şuan dual 3990x li sistem isteyen müşterim 300.000 tl bütçe ayırmış. Kendisi sadece dışardan iş alıp render yapıyor. sistemlerde öyle quadro ekran kartı falanda olmayacak. 2 sistemi bağlayacağız ve uzaktan CPU Render alacak.
    Öncesinde bu müşteri hep render farm üzerinden yapıyormuş işlemleri ve render farm öyle büyük projelerde çokta ucuz değil. Yani insanlar render farm hizmeti işini kare başı veya cpu başı saattlik maliyet ile hesaplayınca 10-20tl sanıp ''Aaa Bedavaymış'' diyor :)

    Bu müşterimin render farm'a verdiği paralar çok yüksek. Adam 300.000 tl'yi 128 core 256 thread kullanabileceği makinaya ayırmayı göze aldıysa bir bildiği vardır.
    Bu noktada şunu da belirteyim Render makinasında şuan yaşadığımız tek sıkıntı proje sıralama yazılımı. Türkiye'de o yazılımı satan firma kapanmış. İllaki bu sorunu da çözeceğiz.
    Fakat eğer kuyruklama yapmam derse her render projesinde ayrı manuel uğraşmayı göze alırsa sorun yok.

    4- 10 günde 75k diye yanlış anlamana sebep olduysam kusura bakma 75k değil 50.000 TL kazandım. Düz yuvarlasan bunu yarısı da denilebilir :)

    5- Evinde kazanan kiş igörmedim dediğin noktada HAKLISIN. Bilerek büyük harf yazdım :) Bunu da şöyle netleyeyim bir kaç müşterime (Render Sitemi Toplama) threadripper işlemcili sistem toplayarak başladım ve bayağı samimiyet oluştu.
    Çabamı uğraşımı bişeyler kazanmaya çalıştığımı gördüler. Ve sağolsunlar benim kendime proje olarak topladığım makinayı kullanıp bana da para kazandırdılar. Bu tamamiyle biraz da şans işi.

    Tamam ben böyle bir hedef koymuştum kendime ve o hedefime ulaştım. Fakat bu kadar hızlı olması dediğim gibi Şans.
    Müşterilerin dediğim bana koltuk çıkan kişilerin adını veremem Fakat bir tanesi tek bir animasyon işinden 200.000tl kazanabiliyor. Bana verdiği para akıllara zarar. Bir diğer müşterim bir üründe 5 yıl çizimi ile uğraşmış ve uluslararası patent almış varını yoğunu yatırmış.
    O projeden yılda 10 milyon tl kazanıyor. Ben artık kazandım bana gelen işleri sana paslicam diyip kıyak geçiyor. BULUNMAZ BİR NİMET.

    Şimdi gel gelelim bunu nasıl oturttuğum kısmına.

    90.000 TL'lik ilk sistem videosunu yapmadan zaten bir kaç post prodüksiyon firmasına iş yaptım. Sonra onlar bana akıl verdi. Dediler ki topladığın bu sistemin videosunu çek bizim kitle görsün. İlk topladığım Cooler Master Cosmos C700P idi ve içinde Threadripper 1950x vardı :)
    Sonra bir kaç tane böyle müşteriye sistem toplayıp para biriktirdim ve kenarım da da birikmiş paralarım vardı. 90k'lık sistemi topladım ve orada neredeyse hiç marka desteği yoktu.

    O sistemi toplarken amacım üniversiteli gençlere uygun fiyata render hizmeti sağlamaktı. Neyse topladık ettik videosunu çektim koydum. Bir kaç arkadaşla yok işte a4 kağıda bi yazı yazalım ünileri gezelim insanlar tanısın diye plan yaparken Tak mailler yağmaya başladı.
    Yok bilmem ne mimarlık ofisi yok reklam ajansı yok tasarım atölyesi falan filan gibi yerlerden mail geliyor. Allah Allah dedik

    Neyse adamlar sistemle ilgili vraydi coronaydı 3dsmax performans değerlerini görmek istediler. Açıkçası öyle kuru kuru benchmark ta olmuyor. E yalan yok bende ustası değilim. Bi arkadaşım vardı o biliyordu ve bir müşterimizde eski yüksek poligonlu dosyalarını istedik.
    Bu testleri listeledik değerleri sunduk ne amaçla kullanmak istediklerini belirttiler ettiler. Bir baktık ki sistem toplama işleri gelmeye başladı. Bu sistem toplamaları yaparken de para kazanma dışında İnsan Kazanmaya yöneldim ki her zaman öyleyimdir. Durum böyle olunca da aklımdaki hayalleri gerçekleştirmem hedefime ulaşmam için bana destek olundu. Ben her ne kadar tırnağımla kazımış olsam da her ne kadar kendi cebimden il sistemde 90.000 tl harcamış olsam da yine destek olanlar olmadan çok zor.

    Bütün olay bu şekilde işte Dostum :)

    Şimdi müşteriler bana yaklaşık 3 aydır diyor ki Levon işte bu testler için özel bir video çıkar. Tabi ki yine her detayı vermeden:) çünkü müşterilerim bile bazı bildiklerin daima sana kalsın diyor Haklılar da.
    Bu testleri düzgünce gösterip videoda sunum yapıp hedef kitleyi düzgün bir şekilde bilgilendirmek dışında her seferinde telefon ile veya yüz yüze müşteriye saatlerce şunda şöyle bunda böyle diye anlatmaktansa içeriğini izleyip daha çok hazır ve ne istediğini bilen müşteri oluştur dediler. Biz her zaman tanıdıkları yönlendireceğiz ama unutma yeni nesil geliyor biz yaşlanıyoruz. Ulaa dedim harbi doğru diyorlar

    Türkiye'de şöyle bi göz gezdirip baktığında bu konu ile alakalı güncel birşey bulamıyorsun. En basitinden beni örnek alalım. Eskiden forumlarda Türkiye'de ilklere imza atardım aktiftim çok konular vardı ama artık ben bile uğraşmıyorum. Yurt dışı forumlara bakıyorum veya youtube da yabancı kanalların videolarını izliyorum. Bu bizlerin suçu. Eskiden ufacık bir soğutucuya forumlarda o kadar detaylı testler yapardık ki ülkenin gidişatından olsa gerek nasıl para kazanıp hayatımızı idame edeceğimizin peşine düşer olduk.
    Hal böyle olunca Türkiyede ki firmaların çoğu artık online render farmlar ile işini yürüttü ve tüm para daha çok yurt dışına aktı. e Türkiyede 1-2 tane render farm hizmeti veren var yanılmıyorsam biri ya İzmir yada Eskişehir de idi. Genele baktığımız da çoğu hala yabancı render farmları tercih ediyor.

    Dediğim gibi hem Threadripper hem de benim videolarım sayesinde Türkiye'de bu sistemlerin erişilebilir olduğunu gördü adamlar. Çünkü mesela sen bak bizim gibi forumlardasın işte donanım teknolojisini de takip ediyorsun fakat bazı müşterilerim hiç bilmiyor. Adamlar o kadar yoğun ki buna vakit ayıramıyor. Bazı müşterilerime render makinası diye HP cihazlar satmışalr ve FAİŞ fiyatlardan.

    Adam geçen isyan etti ya diyor ki xeonlu kasaya 80.000 tl verdik bi işe yaramadı çekirdekleri yetmiyor render süremiz çok uzun sen bunu o fiyata nasıl yaptın? Adamın ne iş yaptığını bilmeden kitlemişler ve 3 tane makina satmışlar. Ülkemizde satış tarafında bu sorunlar da mevcut.
    Şuan müşteriye 110.000 tl ye canavar gibi özel sıvı soğutmalı bir sistem yapıyoruz ve Türkiyenin ilk hibrit ekran akrtlı sistemi olacak.
    Quadro rtx4000 ve rtx 2080 ti kullanıyoruz. işlemci ise 3970x

    3dsMax veya revit le iş yapacağı zaman Quadro yu kullanacak. Zaten en fazla 40-40 milyon poligonluk işleri oluyormuş. CPU Render da 3970x. GPU rendera ihtiyaç duyduğunda ise hem 2080 ti hem de rtx 4000'in Cuda çekirdeklerinden yararlanacak. Nasıl fikir

    Bazılarına burda kalkıp işte keşke Quadro RTX 6000 Veya RTX 8000 kullansaydınız diyor düz videoda izleyenler.
    Burada müşterinin çalışma amacı ve isteği önemli. RTX 6000 ekran akrtı 40.000 TL rtx 8000'nin fiyatını ne sen sor ne ben biliyim :)

    Çizim için zaten müşteriye quadro rtx 4000 yetecek gpu render da ise her iki kartın cuda çekirdekleri zaten rtx 6000 den fazla olacak ve daha güçlü olacak. ve bunu 20.000 tl daha ucuza mal etmiş olacağız. Adam havalara uçtu. Yoksa bende Quadro rtx 8000 satmayı bilirim ve daha çok kar ederim ama yazık günah haksız mıyım?

    Neyse çok uzun yazdım konuşmalarımız bitmez :)

    Umarım kendimi düzgünce tarif edebilmişimdir. Bu arada memnun oldum.
    2 ayda amorti dediğin 150K nın tamamı mı yoksa 150K içine sponsor harici kendi harcadığın para varsa o mu ?

    Daha önce de söylemiştim, 10 senedir çizim yapıyorum görselleştirme render vb. ile para kazanıyorum , 1 ayda 75.000TL kazanan ofis çok gördüm ama tek başına evindeki sistemi ile bu parayı ne çizimden ne sistem kiralamadan kazananı hiç görmedim ki sen 10 günde yarısını çıkardı diyorsun. 10 günde 75.000TL yi mi çıkardı bu sistem ? Hangi üstün akıllı 128 Core'a gidipte o parayı veriyor yüzlerce çekirdeği olan farmlar varken gerçekten güç, yada 10 günde bu parayı veren adam ki bu adam değil şirket olur ancak, aynı performansta sistemi neden kendine toplamıyor , vergiden düşmüyor, demirbaş yapmıyor, buda ilginç.

    Allah bana da inşallah seninki gibi müşteriler versin. 10 senedir çizim yapıyorum,içmimarım, 10 günde 20K projeden kazandığım oldu da, hadi ünlü tasarımcı vs. yapsa da alsa dediğin parayı projeden , Sen mimar,içmimar yada tasarımcı değilsin ( bunu render kelimesini geçirdiğin cümlelerinden, programların isimlerini söyleme şeklinden çıkarıyorum) ve sadece sistemi kiraya vererek bu parayı kazanman, açıkçası akıl alır birşey değil. Mimari proje başika şey görselleştirme başka şey, final kısmı için farm kiralamak bambaşka şey.

    Başarılar diliyorum.
  • çok güzel olmus ellerine kollarına saglık iş ve oyun için gayet başarılı bir ürün

    parasını çıkarır kısa vadede
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asko56

    çok güzel olmus ellerine kollarına saglık iş ve oyun için gayet başarılı bir ürün

    parasını çıkarır kısa vadede
    Teşekkür ederim sağolasın.

    İlk sistem parasını 3-4 ayda çıkardı bu umarım daha kısa süre de çıkaracak
  • moslevon kullanıcısına yanıt
    zaten parasını çıkarmasa 150 k olmazdı :) inş 200k lık sistemi görmek dilegim ile :D

    2x rtx 3080ti vs vs
  • Türkiye sınırları içinde daha iyisi yok sanırım keyifle izledim. Kaliteli bileşenleri kullanıldığı özel bir kasa olmuş.
  • İşin komik yanı 23 bin dolar bugün 150 bin değil 167 bin ediyor, videoyu koyamadan 17 bin lira artmış
  • 4 k da keyifle izledim süper
  • Keyifle takip ettiğim kişilerdensiniz. Forum zamanlarından, Y2B üzerindeki abone sayınızın az olduğu zamanlardan beri üzerine koyarak devam ediyorsunuz. Başarılarınızın devamını dilerim.
  • Eline emeğine sağlık müsait bir zamanda izleyeceğim.

    Ne zaman bir ürüne bakacak olsam kanalına girip incelemelerine bakıyorum. Bozmadan devam edersin ve iyi yerlere gelirsin umarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel video, güzel sistem. Keşke biraz daha konuşma olsaydı. Çok fazla müzik var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metality -- 6 Ağustos 2020; 20:22:37 >
  • Bi yandan videoyu izlerken diger yandan koydeki arazilerin tapularini ariyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sething S kullanıcısına yanıt
    selo tapuyu almış arkadaş :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yirikalische

    İşin komik yanı 23 bin dolar bugün 150 bin değil 167 bin ediyor, videoyu koyamadan 17 bin lira artmış
    Aynen Malesef öyle oldu :( Başlığı değiştirmekte ayıp olur şimdi öyle kalsın :)
  • Çok güzel imrenerek izledim. Fakat 2 şeyi anlamadım. Neden nvidia 3xxx serisi arifesinde sistemi kurdunuz. %50 ye varan farklardan bahsediliyor sonuçta uzun vadeli bir sistem bu. ikincisi ise zaten soğutma bloğunu kullanmayacaksanız alt segment 2080ti alıp ona neden montaj yapmadınız. Strixe gereksiz para verilmiş diye düşünüyorum. Tabi bu fark totale vurduğumuzda devede kulak kalıyor orası ayrı
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Ahireye goturecek halimiz yok ya..

    İlk defa elestiremedigim sistem goruyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 6 Ağustos 2020; 23:2:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sething S kullanıcısına yanıt
    :) birde eleştirsen ne olcak acaba :)

    150 bini sende ver senide eleştirmeyelim :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asko56

    zaten parasını çıkarmasa 150 k olmazdı :) inş 200k lık sistemi görmek dilegim ile :D

    2x rtx 3080ti vs vs
    1 ay sonra aynı sistem 200k olur zaten
  • [__Zahid__] kullanıcısına yanıt
    evet geç fark ettim ama dogru 300k diyelim ozaman :D
  • Tebrikler
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    10 verirken hergun trip naz.
    150 versem yeminle eve almazlar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.