Şimdi Ara

Laptopun oyun oynarken aniden kapanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Laptop normal kullanımda hiç bir sıkıntı olmadan çalışırken, oyun oynandığında yaklaşık 8-10 dk sonra aniden bilgisayar kapanıyor, mavi ekran yemiyor direk elektrik kesilmiş gibi kapanıyor. Laptop bir arkadaşımın laptopu, kendisi servise yollamış format atmışlar, iç temizlik macun yenilemesi yapılmış ancak aynı sorun devam etmekte. Bugün bilgisayarın sorununu çözmek için biraz uğraştım ancak sorun çözülmedi. Oyun esnasında sıcaklık, işlemci kullanımını eş zamanlı kontrol ettim, laptopun işlemci sıcaklık değerleri normal düzeyde, masaüstünde 45-50 derece iken oyunda kapandığı sürece kadar sıcaklık 68 dereceyi geçmedi, ekran kartı sıcaklığına ise bakamadım sanırım ekran kartı sıcaklık sensörü bozulmuş anlık olarak çok değişken bi - 50 derece bi 10 derece bi 200 derece oluyor kafayı yemiş yani 😄 ama tek fanlı laptop işlemci ısısı 65 derece civarlarındayken ekran kartı da yüksek ısılara çıkacağını sanmam ki zaten nvidia kartlar max 93 dereceyi geçmeyecek derecede programlı o noktaya ulaşınca trottle a giriyor. Sorun belki adaptördedir dedim ve başka bir adaptör ile denedim ve hala aynı sorun devam etmekte. Başka bir çözüm önerisi olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Bilgisayar asus marka 3. Nesil i5 ve gt740m li normal bir multimedia laptopu, sorun yaşadığımız oyun ise lol.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assassinchn47 -- 6 Ağustos 2020; 3:5:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ram ler la alakası olabilir mi yada fanları kontrol ediniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı sorun benim cihazda da var. Lenovo z510 i5 4. Nesil işlemci ve gt740m ekran kartı. Benimkinde sıcaklık stabil kafasına göre takılmıyor. fakat gpu sıcaklığı 60-65 e doğru çıkınca tık diye kapanıyor.

    Uzun süre araştırdım sorun sanırım ekran kartı çipinde. BGA makinesi ile bu çipler değişebiliyor ama sorduğum birkaç yer 1000tl civarı fiyat çekince uğraşmadım. Laptop u sadece internet ve film için kullanıyorum.
    Benim laptop 2014 model bu arada.

    Sizin cihazda başka bir problem olabilir tabi araştırmak lazım yinede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.