Şimdi Ara

Galaxy Note 20 Ultra tanıtıldı! İşte özellikleri ve Türkiye fiyatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
5
Favori
9.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Galaxy Note 20 Ultra tanıtıldı! İşte özellikleri ve Türkiye fiyatı



    Devasa ekranı ve S Pen kalemiyle kendine has bir çizgisi bulunan Galaxy Note serisi yenilendi. Geçtiğimiz sene olduğu gibi yine iki farklı Note modeli duyuran Samsung, bu kez tepe modeldeki tercihini "+" takısı yerine Ultra ifadesinden yana kullanıyor. İşte karşınızda Galaxy Note 20 Ultra



    Ayrıca Bkz.Galaxy Note 20 tanıtıldı! İşte özellikleri ve Türkiye fiyatı



    Galaxy Note 20 Ultra özellikleri ile neler sunuyor?



    "Senin kadar güçlü" mottosuyla geliştirilen Galaxy Note 20 Ultra, esnek bir kullanım sunmasıyla öne çıkıyor. Güç ve üretkenlik odaklı tasarlanan telefon, üst seviye donanımlara ev sahipliği yaptığı gibi Samsung-Microsoft işbirliği sayesinde de Windows 10 PC'lerle çok daha uyumlu çalışıyor.



    Tasarım



    Sandviç tasarım anlayışını baz alan Galaxy Note 20 Ultra, Corning Gorilla Glass 7 ile korunan ekranı ve şimdiye kadar bir akıllı telefonda kullanılan en sert cam olan Corning Gorilla Glass Victus ile güçlendirilen arka kapağı ortada buluşturan, alüminyum iskelet üzerine inşa ediliyor. Bu gövde IP68 sertifikasıyla birlikte, maksimum 1,5 metre derinliğindeki suya 30 dakika boyunca mukavemet gösterebiliyor.











    Telefonun tuş takımı ve giriş/çıkış portlarının yeri incelendiğinde; ses kontrol ve güç düğmelerinin soldan sağa taşındığı göze çarpıyor. Ayrıca S Pen'in sola alındığı da dikkatlerden kaçmıyor.



    Galaxy Note 20 Ultra, renk seçenekleri olarak bronz, gümüş ve siyah opsiyonlarına sahip. Bronz renkli modelde daha az parmak izi bırakan mat bir dokuya yer verilirken, siyah ve beyaz renkli modellerde ise parlak arka yüzey bizleri karşılıyor.



    Ekran



    Galaxy Note 20 Ultra, 6.9 inç büyüklüğünde ve ortasında 10 MP çözünürlüğünde özçekim kamerasının yer aldığı kavisli Infinity-O Super AMOLED ekran üzerine kuruluyor. 3200 x 1440 piksel QHD+ çözünürlüğündeki bu ekran, 120 Hz tazeleme hızına sahip. Ancak 120 Hz seçeneğinin Galaxy S20 Ultra'daki gibi QHD+ çözünürlükte çalışmadığını göz ardı etmemek gerek.



    Bununla birlikte, 120 Hz tazeleme hızının adaptif bir şekilde çalıştığını da belirtelim. Şöyle ki; siz telefonu 120 Hz tazeleme hızında kullanırken, yazılım da arka planda sizin ekranla olan etkileşiminize göre görüntüleri optimize ediyor. Böylelikle gerekli olmayan hallerde, ekranı 120 Hz'de kullanıp da anlamsız pil tüketimi gerçekleşmesinin önüne geçiliyor.



    Galaxy Note 20 Ultra tanıtıldı! İşte özellikleri ve Türkiye fiyatı



    Çatı ve çene çerçeveleri olabildiğince ince tutulan ekranın görüntü formatıysa 19.3: 9 olarak karşımıza çıkıyor. İnç başına 496 piksele ev sahipliği yapan ekranın görüntü kalitesi HDR10+ sertifikasıyla da güvence altına alınmış. Son olarak ekranın entegre bir ultrasonik parmak izi tarayıcısına ev sahipliği yaptığını da ekleyelim.



    Performans



    Galaxy Note 20 Ultra; ABD, Çin ve Güney Kore gibi belirli pazarlarda Snapdragon 865+ yonga setiyle piyasaya sürülecekken, Türkiye'nin içerisinde yer aldığı global pazarda ise Exynos 990 çip setinden güç alacak.



    7 nm geometrisiyle üretilen Exynos 990, ikisi 2.7 GHz hızında çalışan özelleşirilmiş M5 yüksek performans çekirdeğine, ikisi 2.5 GHz hızında çalışan Cortex-A76 çekirdeğine ve dördü de 2 GHz hızında çalışan Cortex-A55 verimlilik çekirdeğine ev sahipliği yapan 8 çekirdekli bir kümeden oluşuyor. Yonganın grafik tarafında ise işler Mali-G77 MP11 grafik yongasına düşüyor. 



    Sistem belleği olarak 12 GB LPDDR5 RAM ile donatılan telefonda, microSD kart ile artırılabilir 256 ve 512 GB'lık UFS 3.1 dahili depolama seçenekleri bulunuyor.



    Galaxy Note 20 Ultra tanıtıldı! İşte özellikleri ve Türkiye fiyatı



    Batarya



    4500 mAh kapasiteli batarya ise tüm bu donanımların beslenme kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Kutudan çıkan 25W gücündeki hızlı şarj aletiyle yarım saat içerisinde %50 doluluk oranına ulaşabilen batarya, 15W kablosuz şarj ve 9W kablosuz ters şarj özelliklerini de bünyesinde barındırıyor. Telefonun kablolu olarak 45W'a kadar hızlı şarj desteği sunduğunu da ekleyelim.  



    Kamera



    Üçlü kamera dizilimiyle bizleri karşılayan Galaxy Note 20 Ultra'da, Galaxy S20 Ultra'dan aşina olduğumuz f/1.8 diyaframlı 108 MP çözünürlüklü ana görüntü sensörü yer alıyor. Bu kameraya 12 MP çözünürlüğünde telefoto ve 120 derece çekim açısına sahip 12 MP çözünürlüğündeki ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor. 



    Galaxy Note 20 Ultra tanıtıldı! İşte özellikleri ve Türkiye fiyatı



    Daha hızlı odaklama için lazer tabanlı otomatik odaklama sistemiyle desteklenen kamera donanımı, yazılımsal olarak da güçlü özellikler sunuyor. Bu özellikler arasında ses yakınlaştırma, maneul olarak daha fazla ayarı yapılandırma imkanı sunan Pro video modu, 21: 9 sinematik çekim modu, yakınlaştırma hızını kontrol edebilme ve gece modu gibi özellikler yer alıyor. 



    Galaxy Note 20 Ultra, birçok içerik üreticisinin hayali olan kablosuz kulaklıklardan ses alabilme yetisine de sahip. Öyle ki Galaxy Buds Live kulaklıkları yaka mikrofonu olarak kullanabilmek mümkün. Üstelik Pro video modundaki gelişmiş ayarlar sayesinde, Galaxy Buds Live'in üzerindeki mikrofonların ses seviyesini ayarlayarak, odaklanmak istediğiniz yerdeki sesi çok daha net bir şekilde kaydedebiliyorsunuz. 











    4K'da 60 FPS, Full HD çözünürlükte 120 FPS videolar çekebilen telefon, 8K çözünürlükte ise saniyede 24 kare video kaydı gerçekleştirebiliyor. Yakınlaştırma tarafında ise 5 kata kadar optik, 50 kata kadar da melez yakınlaştırma yapılabiliyor.



    S Pen



    Galaxy Note 20 Ultra ile birlikte S Pen de yenilendi. Tepkime süresi 9 ms'ye kadar aşağı çekilen S Pen, çok daha sezgisel bir deneyim sunuyor. Ayrıca uzaktan el hareketlerini de destekleyen S Pen, dokulu mat bir yüzeye sahip. 











    Bağlantı ve diğer özellikler



    Daha önce iPhone 11 modellerinde karşımıza çıkan ultra geniş bant (UWB) teknolojisi, Galaxy Note 20 Ultra'da da kendine yer bulmuş. Telefon bu sayede çok daha hızlı veri transferi gerçekleştirebiliyor. Üstelik Note 20 Ultra'yı başka bir UWB özellikli Galaxy cihaza doğrulttuğunuzda, Nearby Share bu cihazları otomatik olarak paylaşım panelinizin üstünde listeliyor. Böylelikle fotoğraf, video ve dosyalarınızı daha pratik bir şekilde paylaşabilirsiniz. 



    Bluetooth 5.0, USB Type-C (Gen 3.2), NFC, WiFi 6 ve 5G gibi en yeni nesil bağlantı teknolojileriyle donatılan telefon, Wireless DeX özelliği sayesinde kablosuz olarak ekran paylaşımı yapabiliyor. Böylelikle herhangi bir HDMI kablosuna ihtiyaç duymadan telefonunuzun ekranını yansıtıp, bilgisayar gibi kullanabilirsiniz.











    Microsoft ile olan ortaklığını bir üst noktaya taşıyan Samsung, Galaxy Note 20 Ultra ile Windows 10'un tıpkı Apple ekosisteminde olduğu gibi birbirleriyle uyumlu şekilde çalışmasını sağlamış. Böylelikle mobil uygulama ve bildirimlerinize bilgisayarınızdan erişebilir, dosyaları cihazlar arasında kolayca kopyalayıp yapıştırabilir veya transfer edebilirsiniz. Ayrıca Samsung Notes uygulaması ile Outlook'taki OneNote özet akışı da birbirleriyle senkronize çalışacak hale getirilmiş. 



    Microsoft ile olan diğer bir işbirliği kapsamında ise Galaxy Note 20 Ultra, Project xCloud sistemi üzerinden çevrimiçi akış yoluyla 90'dan fazla oyunu oynatabilecek. Bu bağlamda Note 20 Ultra'nın Xbox Game Pass ile bulut oyunları için optimizasyona sahip ilk akıllı telefon olduğu belirtiliyor.



    Galaxy Note 20 Ultra, Android 10 işletim sistemi üzerine One UI 2.5 kullanıcı ara birimi giydirilmiş şekilde kutudan çıkıyor.





    Galaxy Note 20 Ultra teknik özellikleri




    • Ekran: 6.9 inç büyüklüğünde 3200 x 1440 (Quad HD+) çözünürlüklü Infinity-O Super AMOLED ekran, 120 Hz tazeleme hızı 

    • Boyut ve ağırlık: 164,8 x 77,2 x 8,1 mm ~ 208 g

    • İşlemci: Eynos 990 (2×2.73 GHz Mongoose M5 + 2×2.50 GHz Cortex-A76 + 4×2.0 GHz Cortex-A55)

    • RAM: 12 GB

    • Depolama kapasitesi: 256/512 GB + 1 TB'a kadar microSD kart desteği

    • Arka kamera: 108 MP (f/1.8 diyafram açıklığı, 0.8μm piksel boyutu, 1 / 1.33 sensör büyüklüğü) ana + 12 MP (f/2.2 diyafram açıklığı, 1.4μm piksel boyutu) ultra geniş açılı + 12 MP (f/3.0 diyafram açıklığı, 1.0μm piksel boyutu) telefoto kamera

    • Ön kamera: 10 MP (f/2.2)

    • Batarya: 4500 mAh (Yarım saatte %50 şarj)

    • İşletim sistemi: Android 10 ~ Samsung One UI 2.5

    • Bağlantı seçenekleri: Ultra geniş bant (UWB), USB (3.2) Type-C, Bluetooth 5.0, NFC, Wi-Fi 6, 5G Sub6 / mmWave, 4G LTE

    • S Pen özellikleri: 4096 seviye basınç hassasiyeti, 9 ms tepkime süresi, Bluetooth, multimedya, uzaktan kumanda, IP68 sertifikası

    • S Pen boyut ve ağırlık: 5,8 × 4,35 × 105,08 mm ~ 3,04 g

    • Diğer özellikler: Parmak izi tarama (ekrana gömülü), yüz tanıma, AKG stereo hoparlör, IP68 sertifikası, Always On Display (sürekli açık ekran), Wireless DeX modu 

    • Renk seçenekleri: Bronz, beyaz, siyah



    Ayrıca Bkz.Galaxy Note 20 vs. Galaxy Note 20 Ultra: 3700 TL neler fark ettiriyor?



    Galaxy Note 20 Ultra fiyatı ve çıkış tarihi



    Ülkemizde 5G bağlantısı olmayan sürümü satışa çıkacak olan Galaxy Note 20 Ultra, 8 GB RAM ve 256 GB depolama kapasitesine ev sahipliği yapıyor. Bu modelin Türkiye fiyatı ise 12.999 TL.



    Samsung'un web sitesi üzerinden ön siparişlerine başlanan Galaxy Note 20 Ultra, ön siparişe özel Galaxy Buds Live hediyesiyle geliyor. Telefonun 4 Eylül'den itibaren stoklarda olması bekleniyor. 





    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Galaxy Note 20 karşınızda! İşte tasarımı
    Galaxy Note 20 karşınızda! İşte tasarımı
    Galaxy Note 20 karşınızda! İşte tasarımı
    Galaxy Note 20 karşınızda! İşte tasarımı
    Galaxy Note 20 karşınızda! İşte tasarımı
    Galaxy Note 20 karşınızda! İşte tasarımı
    Galaxy Note 20 karşınızda! İşte tasarımı
    Galaxy Note 20 karşınızda! İşte tasarımı
    Galaxy Note 20 karşınızda! İşte tasarımı









  • Yorumlarda insanlar en çok fiyata takılmış ben de buna şaşırdım. Arkadaş ne bekliyordunuz ki? Böyle bir telefonun böyle bir ekonomi içinde böyle vergilendirmelerle ucuz olmasını mı? 13K da şaşırılacak bir rakam değil ki. Bu eşik geçen sene aşıldı zaten. 15-16 bine kadar ulaştı zaten telefon fiyatları. Neyine şaşırdınız anlamadım.


    Telefona gelirsek Samsung'un sırf daha yüksek fiyata yapıştırmak için "En iyisinden ne varsa hepsinden koy, ortaya karışık yap" kafasıyla çıkarmış olduğu çok belli. Fiyat şişirmek için bu kadar çabalayacaklarına az tasarıma, az da bataryaya baksalarmış keşke. Lan 6.9" lik devasa ekrana, devasa gövdeye, dizüstü bilgisayar ayarında hayvan gibi donanım koymuşsun fiyatı da 13K yapmışsın ama koyduğun batarya bak:4500 mAh. Arkadaş yapsana şunu 6000 mah. Çok mu zor yahu. Telefon zaten telefonluktan çıkmış, tablet olmuş, ergonomisini kaybetmiş. Büyüt abi şu bataryayayı ya ölür müsün! Bir de neden Exynos abi. Ben Snapdragon çipsetinden istiyorum, bi dünya para veriyorum, bana niye farklı standartlar uyguluyorsun? Belki sırf bu yüzden seni tercih etmiyorumdur.


    Samsung bu tepe model işlerini çok bozdu. 50 tane amiral gemisi çıkarıyor artık. Kardeşim bi S serisi bi de Note serisi yapacaksın ya bu kadar. Yok plus, yok ultra. Bu ne arkadaş. Zaten alt ve orta seviye modellerinin ucu bucağı yok. Bu model işinin çivisi çıktı. İnanılmaz gereksiz boş modelleri var.

    Ufak bir dipnot: Türkiye'de satılacak olan her iki modelde de 8 GB RAM ve 256 GB depolama kapasitesi yer alıyor. Ayrıca 5G desteği de bulunmuyor. Tamam, Galaxy Note 20 globalde de 8 GB RAM ile geliyor ama Galaxy Note 20 Ultra’da normalde 12 GB RAM bulunduğunu ekleyeyim. Yani cihazlar LTE destekli olduğu için Galaxy Note 20 Ultra’da RAM’den feragat edildiğine dikkatinizi çekerim.
  • 13 bin mi

    Galaxy Note 20 Ultra tanıtıldı! İşte özellikleri ve Türkiye fiyatı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiyat ucuzmuş alınır.

  • 13 bin........... Şaka değil telefon ve 13bin......

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şaşırdık mı? Hayır!!!

  • 5G’siz Exynos 990 işlemci ile 13.000 TL başarılarınızın devamını diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 6 Ağustos 2020; 1:34:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İki cihaz arasında donanımsal olarak çok fark var. Bu olmamalı. Donanımları aynı boyutları farklı olsa daha iyi olurdu. Açıkçası ekran boyut farkı da çok az. Biri 5.5" diğeri 6.9" olabilirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5g olmayan telefona 13k tl vermek de ne bileyim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 512 GB 12.999 TL olması gerçekten çok ucuz euro kuru olmuş 8.40 TL Ben 15.000 TL'den daha yukarı bir fiyat ile satışa sunulacağını düşünüyordum. Rakibi Apple iphone 11 pro max 512 GB sürümü 16.350 TL'den satılıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenmate -- 5 Ağustos 2020; 17:43:58 >
  • allahtan 12.999tl 13k olsa nasıl alırdık

  • Bunu bu paraya alan anca zengindir diğer türlü bu fiyata güzel bi sistem bile kurulur kalan paraylada ucuz bi telefon alırsın yani bu ne arkadaş altın kaplamamı bu gerçi yarıdan fazlası vergi ayrıca o nası kamera çıkıntısı arkadaş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan297 -- 5 Ağustos 2020; 17:46:3 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tanıtıldığı iyi oldu. Heyecandan geceleri uyuyamaz olmuştum. Şimdi huzur içinde uyuyabilirim.

  • sirulas kullanıcısına yanıt

    5G olmayan İphone 16k vermekten iyidir

  • Sadece 512lik getirmeleri cok iyi olmus bu fiyattan samsung tr yi takdir ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oguzhan297 kullanıcısına yanıt
    zenginin Samsung aldığı nerede görülmüş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zenmate kullanıcısına yanıt
    12 geliyorken 11 alan mı olur? 2 ay sonra 12 5g le satılacak kabul edin berbat işlemci ile geldi ve ille Samsung alınacaksa s20 ultradan daha kötü bir cihaz bu s20 ultra almak varken bunu alanda ne bileyim.

  • 6.7 inç 161mm uzunluk > Note 20,
    6.9 inç 164mm uzunluk > Note 20 Ultra.
    Boyuttan çok donanım farkları ayırıyor cihazları.

  • Hem 5G yok hemde dandik Exynos işlemci ile geliyor hemde 12.000 lira :) DH'ye para verip reklam yaptırana kadar Düzgün Note 20 getirselermiş keşke

  • Note 20 1000 dolar yani Türkiye fiyatı vergiler dahil normalde 13798 TL olması gerekiyor. Samsung ülkemize özel fiyat uygulamış.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemburda34

    zenginin Samsung aldığı nerede görülmüş

    Kime satıyolarsa artık bu fiyata hani bide satılıyosa dicek bişey yokGalaxy Note 20 Ultra tanıtıldı! İşte özellikleri ve Türkiye fiyatı 

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.